Jump to content
Българският форум за музиканти

DiscoveryRecords

Members
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно DiscoveryRecords

  • Рожден ден 02/08/1968

Previous Fields

  • Инструмент
    Keyboards

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Bulgaria / Germany

Contact Methods

  • Skype
    DiscoveryRecords

DiscoveryRecords's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Пратих ви мейл за DNX 4

  2. Интересувам се от

    ''Аудио/Миди Интерфейз “Digidesign Digi 003 R” – 1500 лв.'' Ако е това:

    http...

  3. даи тел. интересужам се от модула Аlesis

  4. DiscoveryRecords

    Line 6 X3 Live

    X3 Live е супер машина, както за китара така и за бас. Всеки който е имал проблеми с този модел, означава, че се е правил на инженер. ХТ серияата също е много добра. Всякакви негативни коментари по тези две серии са капризи.
  5. Едва ли има човек на този свят който да може да даде правилните отговори, но темата наистина е много добра и си струва дискусията. Две неща имат много голямо значение при Семплите: Формата в който е семпъла и кой го възпроизвежда ... ? Семпъл в AKAI формат изпълнен от E-MU, Kurzweil или Yamaha звучи по съвсем различен начин от абсолютно същият Семпъл в конкретните три формата E-MU, Kurzweil или Yamaha и възпроизведен съответно от неговия Семплер. Звуците са уникални и при използването им в студио не е необходима особена обработка за разлика от аналоговите машини в студийна среда. Аз съм почитател, особено на точното възпроизвеждане на студийното звучене по време на концерт и използването на семпли тогава е задължително. В България от 1000 музиканти може да чуем 1000 мнения по тези въпроси, а и темата наистина е много обширна, но е добре да чуем и други мнения по този въпрос ... ? Ползва ли някой Oberheim или Moog в момента ... ? Нека да ни разкаже ... ? Аз използвам Семпли от различни модели на тези два инструмента и съм много доволен. В крайна сметка залагам на това, какво точно ще изсвиря, а не дали потенциометърът ми е два милиметра на ляво или на дясно ... ?
  6. Искам да ви уверя, че това което виждате винаги на сцената на даден концерт, не е звука който звучи в ефира срещу публиката. Всеки клавирист има свои предпочитания към дадена марка или клавиатура, било то от личен опит и избор или от рекламен договор. Никой днес не вади звука си от Yamaha DX7, Roland D50, KORG M1 и други. Аз прекарвам пoвечето време от годината в чужбина и ми е станало нещо като болест, да наблюдавам техниката преди концертите. Новите системи са за предпочитане. Това е моето лично мнение и никого не искам да ангажирам с него. Но хубаво нещо са си и Ретро инструментите. Аз също си пазя един Ретро-клавир и въпреки че работя със всякакви други съвременни технологии, които непрекъснато подменям, не мисля да се разделям някога с него. Не мога да обясня защо но е така. Сега съм със KORG М3 и модула на YAMAHA Motif XS, но скоро със сигурност ще съм с нещо по-ново. Поздрав към всички! Тази тема наистина е много добра! Но нека, като ги коментираме да ги разделим: Аналогов , Цифров , Семплер ( Не е задължително да Семплира! Може само да Възпроизвежда Семпли! ) Преди много години аз започнах с Oberheim и Moog, доката стигна до M3 и Motif XS. OASYS определено не ми беше по джоба, но пробвах такова нещо и бях очарован.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.