Jump to content
Българският форум за музиканти

toxic

новаци
  • Мнения

    23
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно toxic

  • Рожден ден 11/22/1996

Previous Fields

  • Инструмент
    Барабани

Contact Methods

  • AIM
    devilfase

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Свищов

toxic's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Искам да питам по запознатите какви DVD дискове или книги със уроци за барабани, леко напреднал съм като досега се занимавах със рудименти и най-опростените бийтове и мега-бавни песни, което до колкото знам е възможно най доброто начало. И да се върнем към темата, ако можете на първо място да е метъл/много хард рок обикновен рок или джаз/фюжън.Ако можете давайте и линкове откъде да ги взема защото в моя град книжарниците нямат такива неща а музикални магазини няма. Не съм сигурен дали съм улучил темата така че извинявайте ако не съм на правилното място.
  2. Свиря от скоро и не ги разбирам не съм говорил с барабанисти на "живо" защото в нашия град няма но ти предполагам си работил с доста хора и си го научил добре всичко. Това че знаеш за барабани а не си барабанист говори само добре за теб. Споко не се сърдя де.
  3. Ами аз знам че най добрият номер е да отида в магазина и да изпробваш всеки чинел и барабан. Ето гадното в моя град няма такива магазини и няма учители които да питам за нещо, има само частен учител но той е за по напреднали.
  4. 2 ФУСА ГЕНИАЛНО. Сериозно много по лесно е да си биеш по касите без да се интересуваш за фуса мислил съм го ама никога не съм мислил че като го види някой няма да се хили . Иначе като цяло ти ми помагаш доста с другите неща, предполагам 4 краша трябва да са различни по размер но сигурно не и материал (нещо като томовете нали?)
  5. Ами искам като цяло да попитам за комплект с който ще се свири хеви (или по скоро траш) метъл какви точно трябва да бъдат барабаните а именно: 1.Касата-размер и тип кожа. И дали да взема две каси или да карам с кардан? 2.Томовете-колко на брой,размер и кожа. 3.Флор томове-брой,размер и кожа 3.Соло барабанче - размер материал(на самия барабан) и кожа 4.Чинели-видове(брой) материал размер и ако имате други препоръки добре. 5.Това не е толкова до комплекта но какви палки ще бъдат най добри. Знам ,че колкото може по тежки и големи ама с материал и форма не съм наясно, пък и по тази логика защото не взема две железа по 1 кило и да бия по барабаните (не става нали )
  6. Има ама е много по незначителен резултатът.
  7. На мен ми препоръчаха като начинаещ да се упражнявам върху практис пад примерно 6 месеца. Има резултати усещам как рудиментите стават по лесни и по лесни.Обаче ако не си пуснал метроном няма много смисъл да има в упражненията ти. Така че ето така карай: 1.Тренирай най лесните рудименти и примерно всяка седмица добавяй още един. 2.ако ти се отдава продължавай. 3.Купи си сет и върви при някой учител ако има в града ти или www.freedrumlessons.com
  8. Аз съм в малък град така че учители школи майстори тц.. Ама рудименти упражнявам от около 4 месеца и просто няма лесни метъл парчета тея две думи са много надалече една от друга рока е по лесен иначе добър съвет даваш.
  9. Решил съм да си взема възможно най евтините чинели които мога и се натъкнах на тези: http://www.musicworld.bg/bg/c_124/i_23564/...S_CRASH_14.html http://www.musicworld.bg/bg/c_132/i_27856/...SH_RIDE_18.html http://www.musicworld.bg/bg/c_153/i_23568/..._HI_HAT_14.html Така че въпросите ми са: За рок (не метъл а рок) в стил Deep Purple или Led Zeppelin колко време ще издържат ако на ден по 2 часа свиря.Знам Че въпроса е малко труден за отговаряне ама приблизително 2-3 месеца, пък година ли не знам? Изобщо звукът им става ли за такъв стил? Аз гледах в ютуб разни хора които показват какъв им е звукът ама е лошо качеството. Какви палки бихте ми препоръчали за тях? ПП:ако някой продава или знае къде се продават евтини сетове барабани(без чинели) или просто евтини барабани защото обикновено намирам само професионални по 700 лв. томове и 500 лв. соло б.
  10. Още едно нещо,нали знаете онези неща които ги слагат на вратите на магазините и като отвориш вратата те издрънчават много приятно. Може да ги слойите едно до друго на райда и като го удряте леко по на камбанка ще бие а като го изпръщите както трябва пак ще свучи като райд. Може да вземете стара чупеща се стойка и да ги завържете за нея така че като ги минете да си звучат само те без райд. Знам че има перкусионен инструмент дето се казва Chimes май ама не съм сигурен колко струва,100% ако вземете две такива неща ще ви излезе около 10 лева.
  11. Както каза vihro тикни парцали или може и донапрен вътре в самите барабани и като сложиш резонанса да се оплътни хубаво също със касата ама за там малко повечко ще ти трябват. Колкото за чинелите сложи върху тях някакви парцали или тениски а за фуса "облечи" горния чинел че да може като го удряш с палката да не се чува и като го затваряш да не се чува.
  12. Ами ако например ви се е развалила машинката която държи пружината на соло барабанчето или много гадно бръмчене се получава (сигурен съм че всички знаем за какво става дума) сложете пружинката вътре във самото барабанче и като сложите обратно резонансната кожа пак ще се опира в нея и се получава много хубав звук. Даже ако стегнете хубажо горната кожа а долната си я оставите нормална се чува почти само дрънченето от пружината. Аз сега карам така.
  13. Ами значи от 2 месеца някъде имам сет (барабани ако някой не зацепва ) и само рудименти свиря то може и на практис пад тея неща да ги правя, касата я бия за скорост и бия по барабаните не безразборно ама не звучи чак толкова добре. Та мисълта ми е някой да ми прати ноти или табове който каквото може за рок или метъл за предпочитане формат 4/4 доколкото знам от него трябва да се почва. Така според мен хем ще се упражнявам за техника хем ще си обогатя въображението ,че когато трябва аз да си пиша нещо да знам на какво да прилича. Видях в интернета много трудни неша за които не съм много подготвен. Урокът на бате Ненчо е просто върховен и си правя неговите упражнения често. Моля без коментари от рода на засега само рудименти ти трябват защото тях ги правя вече и малко ми се губи интереса от свиренето, а съм сигурен ,че от свиренето човек се забавлява много. Ако някой може да ми помогне с проблема че съм много благодарен. И който има други препоръки да ги казва всичко казано от напредналите е добре дошло. (ПОСТНАХ ГО И ТУК ЗАЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА УПРАЖНЕНИЯ А И НЕ МНОГО БАРАБАНИСТИ ПОСЕЩАВАТ ОТДЕЛА ЗА НОТИ КОЛКОТО ТОЗИ)
  14. Ами значи от 2 месеца някъде имам сет (барабани ако някой не зацепва ) и само рудименти свиря то може и на практис пад тея неща да ги правя, касата я бия за скорост и бия по барабаните не безразборно ама не звучи чак толкова добре. Та мисълта ми е някой да ми прати ноти или табове който каквото може за рок или метъл за предпочитане формат 4/4 доколкото знам от него трябва да се почва. Така според мен хем ще се упражнявам за техника хем ще си обогатя въображението ,че когато трябва аз да си пиша нещо да знам на какво да прилича. Видях в интернета много трудни неша за които не съм много подготвен. Урокът на бате Ненчо е просто върховен и си правя неговите упражнения често. Моля без коментари от рода на засега само рудименти ти трябват защото тях ги правя вече и малко ми се губи интереса от свиренето, а съм сигурен ,че от свиренето човек се забавлява много. Ако някой може да ми помогне с проблема че съм много благодарен. И който има други препоръки да ги казва всичко казано от напредналите е добре дошло.
  15. toxic

    Любими певци

    Dave mustaine дсотатъчно казано.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.