Jump to content
Българският форум за музиканти

backinbizzness

Members
  • Мнения

    38
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно backinbizzness

  • Рожден ден 09/13/1984

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Profile Information

  • Gender
    Male

backinbizzness's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Гледам, че по-нагоре говорят за английския език и има ли той почва у нас. Не, няма. Светъл пример е автокампанията "Пазете децата", преведено Keep the Child (англо-говорящите си мислеха, че става въпрос за кампания срещу абортите) Това е реклама на Европейската купа по мотокрос, която се върти от около седмица по БНТ. Как пък никой не се сети да коригира тая "забавна простотия" и то по националната телевизия (че и сателитна!). Пък може наистина да става въпрос за някакъв Евро-химикал? За тези, които все още натискате върху снимката, клипът е на http://bnt.bg/bg/sport/view/61434
  2. За феновете на ФСБ :-) И за тези на Киора.. Ако е поствано вече, моля за извинение.
  3. От сервиза на Фактор се справиха повече от добре. Действително проблемът не беше чак толкова сериозен, но за човек, който не разбира си е невъзможно да се справи. Изгорели били някакви диоди ала бала, не запомних. Подменени са и педалът работи! Отстранен беше и един дефект, за който не бях им казал тъй като мислих сам да го правя (имаше проблем с Output жака, не правеше контакт една от клемите). Тук е моментът да спомена, че продавачът на въпросния ефект (член на този форум) не ме уведоми за него - всичко било перфектно, работило, ама нейсе. Нямах възможност да го пробвам и се доверих. Всичко се връща. Не съм се и разправял дори. Та за ремонта - оставих го в сряда, с уговорката че инженерът е в отпуска до петък и ще се върне в понеделник, следващата седмица. За моя изненада в същия този понеделник, следобяд ми се той ми се обади и каза да ходя да го взимам. Готов е. Цена - 20 лв. Не искам да звучи като реклама, но според мен обратната връзка е важна. В случай, че модераторите счетат темата за изчерпана или ненужна, моля да се изтрие! Благодаря!
  4. Абсолютно прави сте за 5-те лв. Няма как да очаквам просто.. Само отварянето според мен ще струва 10 лв. Никой не му се работи за без пари, което е нормално. И като не му харесва на някой - да търси друг "майстор". Дълбоката истина е, че обикновено евтиното излиза по-скъпо. Убедил съм се. Аз съм решил да го нося във Фактор и ще пиша каква услуга са ми свършили. Не очаквам (а и не търся) чудеса, но очаквам коректно отношение (сега ще се запитаме какво е коректно отношение, но е строго индивидуално според мен и няма смисъл да коментираме), а не "човекът взе парите, каза чакай малко"..
  5. Мерси, мерси Определено все ще се намери някой, дори и не загубеняк.. Проблемът е, че 20-30 лв. мога да ги прежаля. Притеснява ме фактът, че сервиз като Фактор първо ще ми вземат поне 50 и второ ще ми кажат - "Ела си го вземи след месец". Но нека не говоря преди да съм проверил. Може да се окаже, че изобщо не е така и да си свършат коректно работата. А иначе ентусиазирани ел. маниаци тук като гледам има поне 20-тина Все някой ще е от София. Е, не е моя роден град, ама както казва Баш Майстора "Всички сме от село."
  6. Отворих го с еврейската звезда Да, абсолютно не съм наясно, особено като видях кви чудесии са набутали в тая кутийка (най-ме издразни надписът Made in USA на корпуса и Made in China на елементите, но както и да е). Ще пробвам във Фактор (уж са официални на Digitech, но имам резерви към тях) да видя каква оферта ще ми дадат и ако не ми хареса ще търся друг майстор. Предполагам и тук ще се намери някой, но като му дойде времето ще пиша.
  7. Успях да го отворя. Но така като гледам е мъртъв. Ще го нося на ремонт в сервиз. Темата може да изчезва. Благодаря.
  8. Мерси, мерси.. Ще търся петограми, торсове и т.н Сега разбирам, че в автомобилите имало доста такива болтове, ама като не се занимавам.. не знаех. Очаквайте продължение за това какво точно се е случило и евентуално да помагате!
  9. Ефектът е Hardwire СМ2 Overdrive и действително е US. Най-вероятно е това със затворения кръг, което не знаех. Не мога да го отворя, мамицата му! Иначе ще го измеря и ще разбера. А болтовете са с 5 ъгъла! Аз ли не виждам.. ? Направо го взимам и тръгвам по железариите, иначе няма да стане. И като краен вариант ще го занеса във Фактор и в случай, че предложат добра сума за ремонта.. съм ОК. А защо тръгна за кратко и след това спря!? Когато установих, че не работи беше само той включен и то във вече коригирано подаване +/-.
  10. Здравейте, Снощи се хванах да добавя още 2 извода от 9V адаптера, но се оказа че на единия съм обърнал +/- (без да разбера). Съответно като включих не заработи на един педал, когато пробвах на друг - последният позамириса на изгоряло. Веднага го изключих. Проверих нещата и видях грешката с +/-. След това пробвах отново на същите ефекти, като и двата работиха.. Първият още работи, а вторият поработи около 15 минути, след което спря. Принципно съм чувал, че част от ефектите имат защита против обърнати +/- на напрежението. Факт е обаче, че този вече не работи. А най-озадачаващото е, че не изгоря на момента, си работеше нормално. Сега не съм сигурен какъв е проблемът. Пробвах и с 9V батерия - не, никакъв ток. Та питането .. Защо? Как? Какво може да се е случило? Да го хвърлям ли или? PS. Не съм го отварял, защото нямам подходящ инструмент (освен тесла и лопата), а болтовете му са 5-ъгълни, което виждам за пръв път. Предварително благодаря за помощта!
  11. Инвестирай основно в уменията си. Естествено си заникъде без що годе прилична китара. Но не това е най-важното.
  12. От днес съм собственик на ето тази реликва!
  13. Sir David Gilmour Steve Vai Kirk Hammett JS Slash
  14. От 3 години се радвам на изключително качествения, според мен, инструмент YAMAHA RGX 420S (не е drop 6 модела). От тайвайнската фабрика на Ямаха, с два хъмбъкъра, флойд тремоло, тяло - елша, гриф - палисандър (тънък, бърз и мега-удобен!) С оригиналните адаптери си я карам и звучи супер. Става за голям диапазон от стилове, въпреки че я "дават" рокаджийска китара. Предвиждам на бриджа да сложа DiMarzio Breed, но е въпрос на време и пари. Ето и ревюто от хармони: http://reviews.harmony-central.com/reviews...a/RGX-420S/10/1 Снимки по-късно :-)
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.