Jump to content
Българският форум за музиканти

Moosekiller

Members
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Moosekiller

  • Рожден ден 02/20/1991

Previous Fields

  • Инструмент
    Cort C5H-BKS

Profile Information

  • Gender
    Male

Moosekiller's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Moosekiller

    Избор на Бас

    http://www.musicworld.bg/bg/c_399/i_20057/ESP_Viper_104_OW.html Намален е от 596лв. Залужава си, има го в черно и в бяло!
  2. Amp-a вече не е моя собственост, ако някой модератор на форума прочете това, може да изтрие цялата тема и без това в нея няма нито един съвет за кабинет на 4ома. Благодаря на всички за отговорите.
  3. Ако някой има интерес въпросната глава се продава. Сега ще пусна тема и във съответния раздел на форума.
  4. Това е най-важното от казаното до тук. А за перото не мога да дам по-компетентно мнение тъй като свиря с пръсти.
  5. Най-често човек се упражнява седнал(китрата се слага в/у левия крак, както при класическата китара), за това е добре като за начало да си нагласи дължината на колана така, че като станеш от стола китарата да остане на същата позиция. Добре е да се започне от тук, ако ти се струва че китарата ти стои като вратовръзка можеш и да я смъкнеш. Но баса е голям инструмент и е добре върха на грифа да ти идва на нивото на очите или малко по-ниско, но не и на нивото на мъжката гордост. С перце се свири най-удобно от китка(даже от пръсти), пък ако искаш да излгеждаш атрактивно можеш и с носа да дърпаш струните.
  6. В София има ли къде да се пробват?
  7. Забелязах, че я нямат в наличност но също така пише че очакват доставки на 30.10.2012, което е само след 5 дни. Аз се спрях на това Peavey не защото съм голям фен на марката или защото много ми се дават 240 евро, ами защото това е най-евтиния вариант на 4 ома в този сайт. И на мен много ми харесват тези Хартке - евтини, леки, пък мощни и надеждни, но с този усилвател който при съпротивление от 4 ома има мощност 150w, а при 8 ома пада на 100w хич не ми се ще да е такава колона. Мерси все пак за отговора. Навеждам се на мисълта дали да не го продам този усилвател и да си купа нещо произведено след ледниковия период... може би комбо.
  8. Здравейте, съформумници пускам тази тема за да получа някое друго адекватно мнение. Възнамерявам да си купя бас кабинет подходящ за усилвателя ми - Laney DP150. Ето спецификациите и снимка (не е снимка на моя, просто намерих снимка на същия усилвател из нета) накратко - 150w; 4Ω; 11 band graphic equalizer; limiter; noisegate; gain и тн... за годините и класа си е страхотен! Включвам го дирекнто в централното през вградения D.I. и звука е чудесен но не мога да свиря вечно през централното... Очаквам да ми дадете някакви предложиния за колони с минимален импреданс 4Ω и подходяща мощност. Кое е по-добре да гледам нови, втора употреба, разни от магазина или самоделките на родните майстори? Знам че през динакорд могат да се правят поръчки от http://www.thomann.de с безплатна доставка, затова огледах немския сайт и си харесах ето това. Спред вас струва ли си парите? Вземете в предвид че използвам 5 струнен бас и се стремя към кристалния звук на low B string. Бюджет - около 400лв.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.