Jump to content
Българският форум за музиканти

SomeoneElse

Members
 • Content Count

  1,483
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About SomeoneElse

 • Rank
  Злият...
 • Birthday 06/10/1987

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара, шкурка

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.myspace.com/joroguitar
 • Yahoo
  Facebook: George Djukelov
 • Skype
  muhata_z

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Лондон / Пловдив
 • Interests
  Китара, бира, спане :)
 1. Хора, колеги! Понеже отдавна не съм влизал във форума и не знам дали мястото на темата е тук, все пак я пускам тук, защото се посещава от най-много и различни хора. Започвам директно по темата: На 19.01.2013г. между 16:20 и 17:00 на паркинга на супермаркет Джъмбо близо до Пловдив, от багажника на кола са откраднати електроакустична китара Cort и много ценна цигулка! Китарата е с натурален цвят и изглежда по този начин. Общо взето нея мога да я преживея, но цигулката е много важна! Цигулката е поръчково изработена и е отпусната като стипендия на моята приятелка от Швеция. Поради тази причина, няма марка, а само подпис на човекът, който я е изработил. През резонаторните отвори на цигулката може да се видят имената - Jan Gösta Johansson и надпис "2010 cremona". Като отличителна черта може да се спомене, че задната част на тялото на цигулката е от едно парче дърво, а не като на повечето bookmatched. Друго "забележително" е, че изглежда, както и си е - нова. Няма драскотини, няма следи от употреба, добре запазена е. Цветът също е много специфичен - доста светло кафяв. За повече детайли слагам няколко снимки по-долу. Първата снимка показва най-точно цвета на цигулката, понеже е снимана без никакви филтри. По другите можете да видите малко повече детайли от гледна точка на шарките и конструкцията. Кутията на цигулката е доста стара и разкъсана, дори се вижда стереопорът от вътре. На самата кутия има залепени няколко стикера на Göteborg, група Winhill/Losehill и кръгъл стикер с червено и жълто на фолклорен фестивал Umefolk. В кутията, освен цигулката, има и лък с бели косми и седефена украса на дръжката, както и шестоъгълна кутийка със смола за лъка. По-дребните неща са календар, няколко листа с ноти, сувенири и листове с написано от дете името на приятелката ми - Sofia Hogstadius. Освен това има и комплект струни за цигулка Evah Pirazzi. (Цигулката е тази, на която свири София на всички снимки - по-светлата на цвят.) Моля, ако някой някъде види въпросната цигулка, да се свърже с мен на тел. 0883 43 46 72 или тук на лично съобщение.
 2. SomeoneElse

  Ibanez RG370DX проблем

  Ако нещо не е счупено, не би трябвало да има проблем. Като сменяш струните, развий болтчетата колкото се може по-назад, така че малкото метално блокче, което притиска струната да се поосвободи. Разгледай дали то не е повредено (спукано, счупено). Ако не е то, тогава остава да си прецакал резбата на болта, който притиска блокчето, или по-лошо - резбата на самото магаре. Ако и те са наред, просто пробвай да натъпкваш струната колкото се може по-навътре в дупката.
 3. Checho, просто обръщам внимание на неточностите в статията, които сами по себе си показват колко е "сериозна" и че в голямата си част е нещо "изсмукано от пръстите". Честно казано - във всичко което правим може да се намери потенциална опасност, стига някой да реши да задълбае прекалено. Цялото нещо е почти като кампанията "не на диводородния монооксид" В духа на темата се сещам за един израз: "Едно лайно колкото повече го бъркаш, толкова повече мирише"
 4. Аз при по-трудни ситуации се навеждам напред Това правилна поза ли е? Положението на краката спрямо торса е кажи-речи същото. А и какво значи "замърсяваме си телата"? Първо - червата, особено дебелото черво и ректума, са си пълни с лайна постоянно, няма да изпадам в повече подробности. И второ - едва ли това е по-лошо от цигарите, алкохола, захарта и всякаквите изкуствени добавки, които приемаме всеки ден. Обаче тоалетната тип "клекало" е доста по-нехигиенична от тоалетната със седалка, по-непрактична и трудна за монтиране в дома, трудна за подмяна и т.н. А и самата "седяща" тоалетна далеч не е скорошно изобретение. Съществува от много преди Христос - помислете за римските обществени тоалетни (които в голямата си част са били за сядане). Канализацията също не е от вчера. Тъмните векове лишават хората от много повече от тоалетни, като се замислите... Римска тоалетна
 5. How long has it been since someone touched a part of you other than your body?

 6. SomeoneElse

  интонация на нъта?

  Това означава, че ако примем за база свободната струна - всички останали прагчета са високи. Това е нормално, когато се преминава на по-дебели струни. А и като цяло, по-дебелите струни са по-чувствителни на опън - забелязал ли си, че като настройваш първа струна, е нужно да въртиш ключа повече пъти, за да вдигнеш един тон, а шеста струна вдига един тон с около 1/2 оборот? Така е и когато натискаш струните - по-дебелите бягат повече, особено на първите прагчета. Направи си интонацията отново, като особено за 4, 5, 6 струни обърни внимание да са по-точни до 10-12 прагче да кажем, защото в зависимост от стила ти на свирене, може и почти никога да не ги ползваш на по-високите прагчета. Без компенсиращи прагчета и nut е невъзможно да се направи перфектна интонация на всички прагчета. Дори съм чел, че някои студийни музиканти си интонират китарите в точно определен диапазон от прагчета за всеки отделен риф, образно казано. Затова първо направи интонация от бриджа и след това кажи как е положението.
 7. SomeoneElse

  Фалшив ли ми е Епифона?

  @Belgarad А ако хората по принцип се въздържаха от такива неадекватни включвания, като цяло форумът щеше да е много по-добро място.
 8. Адаш, честито за акустичната, много добре изглежда!
 9. SomeoneElse

  Съвет за китара.

  Тази китара (Epiphone-а) е от шпертплат. Един познат си взе и като се махнат адаптерите "вафлите" отдолу си личат ясно.
 10. SomeoneElse

  Съвет за китара.

  Пък аз да си кажа - кипих си китара Jack & Danny 805Q, за да имам на какво да свиря, докато ми пристигнат нещата от България. Китарата хич не е лоша, като се има предвид цената ѝ, а и е много по-добра от Squier-ите, които могат да се вземат от България на същата цена. Изработена е добре, няма чепове по тялото и по грифа, от масивно дърво е, пристигна добре setup-ната и опакована. Така че като за начало такъв сет може и да не е чак толкова лоша идея.
 11. SomeoneElse

  Китара за начинаещ

  Ами...ти сам го каза - размер - от 1/4 до 4/4, като 4/4 е най-големият. Има и други размери, като 7/8 например, но те са по-редки. 4/4 е "стандартният" размер китара, всички по-малки са за малки деца или много дребни хора, за които не е удобно да свирят на китара с голяма мензура (разстоянието между горното и долното магаре, най-общо казано) . Но намалянето на размера на китарата има доста минуси пред 4/4 китара, затова е само преход, ако започваш да се учиш от малък. Затова на теб ти трябва китара 4/4.
 12. Това е просто разчистване, защото може би чакат нови модели за 2011г., че иначе тези старите ще залежат. Има добри оферти де.
 13. По принцип няма нищо лошо в това, в смисъл че нищо не е повредено. Просто завий малко видиите, които държат пружините отзад - по половин-един оборот трябва да е съвсем достатъчно - и след това настрой китарата пак, докато тремолото не застане в хоризонтална позиция спрямо тялото на китарата (опитваш, докато стане). Аз ти препоръчвам да позатегнеш малко повече, докато не опре в тялото при настроена китара, така че да може да се движи само напред. Така или иначе това не е флойд роуз и не се очаква да можеш да го ръчкаш кой знае колко, а е за по-нежно "вибриране" на струните (тремоло ефект) и само надолу ти е достатъчно.
 14. Аз бих избрал Ibanez-а. От функционална гледна точка има всичко, което може да ти потрябва, а и ще има най-стабилно тремоло. Грифът на китарите от S-серията е тънък и удобен, ако си падаш по-"стройни" грифове, имаш лесен достъп до високите прагчета, а и конкретната китара като цяло изглежда гъзарско. Нищо няма да се деформира. В крайна сметка си дал китари от различни ценови класове, подбрал си ги по някакъв критерий в собствената си глава. Ако е нещо различно от начина по който изглеждат, прецени кое най-много те привлича във всяка от китарите и си направи равносметка с плюсове и минуси Измежду трите, мисля че Cort-ът отпада като вариант, така че вече си изправен пред дилема
 15. SomeoneElse

  Проблем със струните Elixir

  И аз така мисля. Slacoth, адекватно включване.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.