Jump to content
Българският форум за музиканти

Adversarius

новаци
  • Мнения

    44
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Adversarius's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. А какво е мнението ви за Zoom G9.2tt? Изглежда доста като за мен от първо впечатление, за жалост не знам къде мога да го тествам в полеви условия.
  2. Аз също съм навит. Даката го знам още с Тъмно - абсолютно новаторска банда за времето си, дори в световен мащаб. Ще ми е интересно да го видя и да споделя с него някои свои идеи, за да чуя какво ще ме посъветва. Да, прав е jrhetf4xb. Уточнете къде точно ще се състои "клиниката". Може би в самата репетиционна "Репетиционната"?!
  3. Някои обяснения за хората във ВО (връзки с обществеността) и номенклатурата направо избиват скумрията. Но са истина. Savov, изключително недоумявам защо искаш да те излъчват и какво печелиш ти от това, след като всъщност се понабутваш с време, нерви и пари. Моля те не казвай, че си като Сашка Васева едно време, дето носела яйца, агнешко и пити с кашкавал само и само да я... излъчват. Според мен хвърли усилията си в организация на представянето ти на живо с тези неща от творчеството ти. Не е по-малко сложно от това да се занимаваш с "номенклатурните дебили", но поне е истинско и музикантско, отколкото радио излъчвания и нещо като плейбеци.
  4. Мяу, мяу, мяу, мяу, мяу. Тия двамцата разбиха belting-a. Чух записа ти. Да си била със запушен нос, настинала малко вероятно? Че така ми се счува, сякаш ти е трудно да дишаш през носа. И кой подсвирква така досадно на заден план? По принцип е грешка да пееш, докато самата песен звучи. Така в огромния процент от случаите пеещите слушат оригиналния на записа вокал и не могат да обърнат внимание на собственото си пеене - често срещано е, особено сред кандидат певците, които не свирят на инструмент, който оабче да не е духов, по очевидни причини. Затова с инструментали на песни е добра идеята да се учиш или поне някакви караоке версии.
  5. Adversarius

    Guitar Pro

    А, стига бе. Верно ли?
  6. Adversarius

    Guitar Pro

    Въпрос на навик и свикване. Познавам хора, които по-бързо си записват нещата на Guitar Pro отколкото директно с микрофона.
  7. Тези там си личи, че само при дипломатически мисии от големи страни им се налага да свирят по 12 тоновия строй.
  8. Кофти звука не беше заради китарите, а заради акустиката на помещението. Преди дни бях в новото място на Thin Red Line. Акустиката и там е кошмарна. Просто кошмарна.
  9. Приятно мотивче, леко като интродукция към песен на Anathema. Малко гумен звук обаче, живо свирене е на някаква китара, но звука плонжира някак си.
  10. Adversarius

    Guitar Rig

    128 MB RAM памет е крайно недостатъчно, за да позлваш аудио-програми, да зареждаш виртуални инструменти. Толкова RAM e била достатъчна преди да кажем 15 г. някъде. Кофти е, но ти трябва повече RAM памет. За аудио-продукция и при положение, че си с "орязан и tweaked" Windows XP, абсолютният минимум днес е поне 512 MB RAM. Подчертавам абсолютен минимум е това. Аз съм с 1GB и не мога да се оправя с виртуални барабани, какво остава да накича ефекти на микрофона, китарен модул да набича. Доволно може да се диша на 2GB RAM. Подозирам обаче, че и компютъра ти е твърде стар. Може би 10+ годишен (просто щото вече никой не продава модули само със 128 MB RAM). Ще трябва да проучиш внимателно инструментариум-хардуера, с които разполагаш или имаш потенциал в компа да надградиш. Тегаво е, щото иска пари. Краен вариант - нов компютър и консултиране с вече минали през това нещо.
  11. Много слънчевки песни. Записите са направени отлично. Има малко блендовост на вокала или Autotune, но не чак дразнещо.
  12. За жалост не. Би могъл (могла) да позлваш евентуално някакъв аудио изход (но е само аудио-сигнал, не можеш да сменяш тонове и MIDI данни след това) към компа в Line In. Софтуер, какъвто и да е, няма да ̀и привнесе MIDI функционалност.
  13. Направих си нелекия труд да изчета почти всички постове, макар и някои само по диагонал. Аз никога не съм ходил на уроци по китара. Самоук съм. И до ден днешен пазя собствените си "разгадавания" на акордни пръстовки, скали, арпежи... и всичките тетрахорди и интервали на полупожълтели листи. Чистата теория съм я учил на една джанка на село. Седя на клона, ям джанки и чета ЕТМ на Паршакев Хаджиев и учебник по хармония. Друг е въпросът, че не съм съгласен с някои неща и липсващи моменти, но те са по-скоро от обозначителен характер отколкото кардинално противопоставяне на изложените постановки и тези. Не мисля, че с учител щях да имам по-дълъг прогрес. Просто така или иначе пак сам трябваше да прочета и разбера за какво са тези кракацили и как се подреждат. Има една китайска мъдрост за познанието и връзката между учител и ученик (може и да е японска, но няма значение произхода ̀и): "На жадния дай лъжичка вода, за да поиска още. Не му давай цялата чаша, за да не се задави." Така според мен учителите трябва да проверяват учениците си. Всеки човек е различен. Не знам и само гадая какво би било ако по-рано бях отишъл на учител, който, както обикновено се случва в класическото преподаване, те затрупва с един тон щимове, правилна постановка при свирене, солвежни упражнения, задачи и цял куп учебни термини. И се задавяш... или по-скоро ти се убива жаждата и го правиш по график, задължение, а и учителя си чака надницата от урока. Така цикълът е затворен. С което не казвам, че няма точни учители. Никога няма да забравя един свой преподавател. Изключителна личност, вижда те преценява те и ти казва. На мен ми каза, че ще съм при нея за три месеца (по урок на седмица). Така и стана. накрая ми каза, че ми е преподала всичко, което мога да науча от нея. За други разбрах, че са ходили на уроци при нея година, дори две, че и три. Не знам за добро или за лошо беше. Вярно, не съм свирил от години и се губи тонус, но се влиза в релси. Така е и по-сладко. Та относно Самообучението. Ако се самоубочаваш си зависи изцяло от теб. Ако си с учител, зависи и от неговата преценка и отношение към теб. Няма несубективни хора, когато става дума за такива неща. Хората сме различни в много отношения. Някои започват на 3-4 г. възраст и на 20 вече изпадат в депресия, защото няма какво да изсвирят. Други започват на 20 г. възраст и цял живот си свирят. Учителя е хубаво нещо. Но вече ставате двама и напасването на две личности по една тема е субективен процес.
  14. Mr. Stench искам да свиря с теб. Ако си в Сф - още по-добре!
  15. ^ много могат, но специално с WMP при мен към 0.8-0.7 скорост има кофти артефакти по звука, докато с Foobar и към -35 и -40% си е доволно добре звука.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.