Jump to content
Българският форум за музиканти

sevekom

newbies
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sevekom

 1. sevekom

  Scavenger of Human Sorrow - Death

  Браво за труда! По мое мнение китарата е едно две нива в повече. В оригинала има променливо темпо, докато при теб е програминг - постоянно. Стремиш се да го направиш 1 към 1. Има разлика след третия тон, при теб паузата е по-голяма от колкото в оригинала. Съвет: В програмата в коята работиш вкарай оригиналния трак, и след това програмирай барабаните и изсвири китарата така, че темпата да съвпадат и да има синхрон. Накрая пак да кажа - евала!
 2. Добре де, ама не казваш от къде си и какъв стил музка свириш. Аз в момента работя с мъжка фолклорна група "Змей Горянин", която е базирана в село Зверино. Репетираме веднъж седмично по 2 часа и имаме всяка седмица по 1, 2 участия. В групата имаме тъпан, бас, тамбура, кларинет, акордеон и сакс, но сакса има и други ангажименти и често отсъства. Работим професионално и изкарваме някакви пари. На теория ако не си много отдалеч и имаш някакво ниво и свириш народна музика може да те включим. Репертоарът на нашата група го има в Тубата.
 3. sevekom

  Bogner La Grange

  Убийствен звук от цялата верига. Колко плътно и красиво звучи. Браво!
 4. За какво са ти барабани, като свириш китара и бас. Не че е лошо, да владееш няколко инструмента, включително ударни, ама китарите отказваш ли ги или искаш допълнително да свириш и на ударни. Сигурно има много инфо по твоя въпрос, затова никой не пише по темата. Ти след като си поръчал барабаните 2 ръка, значи не можеш да ги тестваш и върнеш. Трябва да погледнеш кожите, може да са за смяна или за настройване. Педалът за касата е капризен от към механиката, особено при агресивно свирене. Чинелите ако не ти харесват като звук може да ги смениш. Най-добре като ги получиш да викнеш някой приятел барабанист и той ще ти помогне. Успех!
 5. 0888 20 10 91 Димо Не е проблем, че се вижда номера ми.
 6. А самото транспониране е най-малкия проблем, даже не е никакъв проблем. Добре, прати ми ги на имейл sevekom@abv.bg ако не са в цифров вид, трябва да ги сканираш и да ми ги пратиш.
 7. Извинявай, чак сега видях поста. Мога да съдействам. 1. Песните на аудиозапис ли са или само ноти на мелодията? 2. Споменаваш, че на оркестър им трябват партитури. Да не би да трябва да се прави аранжимент за пиано и народен оркестър. 3. Трябва ли да се измислят отсвири за тези песни?
 8. sevekom

  Бай Илия

  Така си е!
 9. sevekom

  Бай Илия

  Това парче ми прилича на една много стара песен /повечеот 40 години/ в която се пееше - Аз възкръснах само зарад вас, за да ви спася от Божи гнав, камбаните звънят, мирище на тамян, а в Олтара попът е пиян ...... Авторска ли е тази песен или е повлияна от стари парчета?
 10. Аз работя със Сибелиус 7. Но не разбрах какво точно трябва да се направи? Програмата не е съвсем интуитивна, затова доста време я отбягвах, иначе има огромни възможности, но си трябва разучаване.
 11. sevekom

  Бисер Рачев

  Китарата е моя, Washburn Steve Stevens Model, преди 20-тина години я изписах от Сапа от Германия. На записа е използван процесор DigiTech GSP 2101. Неговата идея беше набързо, почти като на живо да се направи парчето и така и стана. За солото използва тапинг, като обичаше да чукне с перцето вместо с пръст. Не беше съвсем чисто изсвирено, затова е малко назад в микса. Последните години залитна непреодолимо към чалгата, но това което прави го преживява и влага много чувство. Може би това си е неговата музика.
 12. Не разбрах, на китара ли ще си акомпанираш или на пиано или друг някакъв инструмент. Песента е трудна ако трябва само с китара да се получи почти същото усещане за хармония. За китара е важно дали са ти удобни и можеш да извириш акорди, като Еb с Аb в баса в обръщение Ab Bb Eb G / на 6-та, 3-та, 2-ра и 1-ва струна/ в арпеж, също Db add9 в обръщение Db F Db Eb / на 5 4 3 и 2 струна/ арпеж, както и Eb в същото обръщение. Ако тези акорди са ти удобни опитай интрото така 4/4 /Ab Eb/Ab / Db add9 / Eb add9 / Ab / Разбира се в тази песен хармонията се изгражда от различните партии на китара, пиано, бас.
 13. Даа, снощи чух само началото, без баса, затова написах Вм вместо G+7, но като се заслуших сега на първия и втория такт има една тиха контра мелодия от по 2 тона, и на втория такт чувам фа# ре от малката октава, та си мисля, че ако се акомпанира само с китара и се включи тази контра мелодия, втория такт трябва да е Bm.
 14. 4/4 /G/Bm/G7/C/G/Bm/G7/C/Cm/G/Cm/Eb/F/ Виж, дали това ти върши работа. Това е част от песента. Трябва да знаеш обозначение на акордите с латински букви.
 15. Нищо не ти се разбра от въпроса! Да гадаем! Ако имаш два аудио файла с различно ниво, на единия вдигни нивото или на другия го намали и така нивата ще се изравнят. Няма значение, дали са мп3 или уейв. С цитираната от теб програма става, като заредиш двата файла в мултитраковия режим и ги сложиш в два различини трака. Ако обаче имаш едно парче на отделни тракове, барабани отделно, бас отделно, китари, вокали клавир и т.н., тогава три трябва не изравняване на нивата, а смесване, което е съвсем различно и има достатъчно инфо във форума!
 16. sevekom

  Акустична Китара слаб звук

  Е, след като си взел топ модела китара на фирмата, която пазиш в тайна трябва да си доволен. Понеже тя не е "електронно - акустична китара" нормално е звукът ѝ да е по-слаб, понеже няма адаптер или пиезоадаптер. И аз нямам предвид че не е в тоналност /за това си има ключове, да се вкара в тоналност/. В смисъл електро акустичната китара като я включиш в усилвател, комбо и т.н. ще се чува по-силно от неозвучена такава, независимо коя какъв клас е. А за тъпия отговор със струните - при две китари, неозвучени, близък клас, по-силно ще звучи тази с метални струни, спрямо тази с найлонови, а при две озвучени, тази, която е по-зверски усилена, независимо от струните.
 17. sevekom

  All That Punk

  На мен ми звучи малко пънк и малко повече рок, много готино се е получило. На 15 секунда малко ми избързва десната китара, но това само на слушалки, иначе си е супер!
 18. sevekom

  Moreless "... ON OUR HANDS"

  Браво, парчето е завладяващо, хареса ми саунда като цяло, баланса на инструментите, очаквах повече от китарното соло, даже панорамното раздвижване ми приличаше повече като да компесира лежерността в солото, но като цяло е супер, поздравления!
 19. Аз бих ти препоръчал Troy Nelson-Guitar Aerobics, но както ти казват и другите, сигурен ли си, че си готов да се обучаваш и развиваш без учител. Това, че в твоя град нямало, звучи несериозно. Трябва да знаеш, че да изградиш прилично ниво като китарист, е задължително да знаеш както акорди, така и скали, маками и др. за да имаш основата. Големият плюс на преподавателя е това, че ще ти каже къде ти е слабото място, дали усещането за ритъм, дали постановката на дясната рък, дали на лявата, усещането за импровизация и ли друго. Иначе за скалите тръгваш от пентатониката, след това разширена с блу тонове, после натурален мажор, минор, хармоничен, слушаш солата на любими китаристи, изваждаш ги, свириш ги, и ако звучат както при тях, верно не ти требе учител!
 20. Последният звънец, видео: http://www.vbox7.com/play:9175e460
 21. sevekom

  Последният звънец

  Автора на музиката и текста не ми е известен. Тази песничка се пееше преди много години. Може би беше от някакъв театрален спектакъл. Аранжимента е на Димо Филипов. Китарите са изсвирени от Димо Филипов.
 22. Ето едно старо парче с нов аранжимент изпълнено от Пламен Димитров от Враца. http://dox.bg/files/dw?a=63da427f96
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.