Jump to content
Българският форум за музиканти

sevekom

новаци
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от sevekom

  1. Браво за труда! По мое мнение китарата е едно две нива в повече. В оригинала има променливо темпо, докато при теб е програминг - постоянно. Стремиш се да го направиш 1 към 1. Има разлика след третия тон, при теб паузата е по-голяма от колкото в оригинала. 

    Съвет: В програмата в коята работиш вкарай оригиналния трак, и след това програмирай барабаните и изсвири китарата така, че темпата да съвпадат и да има синхрон. Накрая пак да кажа - евала!     

  2. За какво са ти барабани, като свириш китара и бас. Не че е лошо, да владееш няколко инструмента, включително ударни, ама китарите отказваш ли ги или искаш допълнително да свириш и на ударни. Сигурно има много инфо по твоя въпрос, затова никой не пише по темата. Ти след като си поръчал барабаните 2 ръка, значи не можеш да ги тестваш и върнеш. Трябва да погледнеш кожите, може да са за смяна или за настройване. Педалът за касата е капризен от към механиката, особено при агресивно свирене. Чинелите ако не ти харесват като звук може да ги смениш. Най-добре като ги получиш да викнеш някой приятел барабанист и той ще ти помогне.

    Успех! 

  3. А самото транспониране е най-малкия проблем, даже не е никакъв проблем.

     

     

    Добре, прати ми ги на имейл sevekom@abv.bg ако не са в цифров вид, трябва да ги сканираш и да ми ги пратиш.

  4. Извинявай, чак сега видях поста. Мога да съдействам.

     

    1. Песните на аудиозапис ли са или само ноти на мелодията?

    2. Споменаваш, че на оркестър им трябват партитури. Да не би да трябва да се прави аранжимент за пиано и народен оркестър.

    3. Трябва ли да се измислят отсвири за тези песни?

  5. Това парче ми прилича на една много стара песен /повечеот 40 години/ в която се пееше - Аз възкръснах само зарад вас, за да ви спася от Божи гнав, камбаните звънят, мирище на тамян, а в Олтара попът е пиян ......    Авторска ли е тази песен или е повлияна от стари парчета?

  6. Аз работя със Сибелиус 7. Но не разбрах какво точно трябва да се направи? Програмата не е съвсем интуитивна, затова доста време я отбягвах, иначе има огромни възможности, но си трябва разучаване.

  7. Не разбрах, на китара ли ще си акомпанираш или на пиано или друг някакъв инструмент. Песента е трудна ако трябва само с китара да се получи почти същото усещане за хармония. За китара е важно дали са ти удобни и можеш да извириш акорди, като Еb с Аb в баса в обръщение Ab Bb Eb G / на 6-та, 3-та, 2-ра и 1-ва струна/ в арпеж, също Db add9  в обръщение  Db F Db Eb  / на 5  4  3  и  2 струна/ арпеж, както и Eb в същото обръщение.

     Ако тези акорди са ти удобни опитай интрото така  4/4   /Ab Eb/Ab / Db add9 / Eb add9 / Ab /   Разбира се в тази песен хармонията се изгражда от различните партии на китара, пиано, бас.  

  8. Даа, снощи чух само началото, без баса, затова написах Вм вместо G+7, но като се заслуших сега на първия и втория такт има една тиха контра мелодия от по 2 тона, и на втория такт чувам фа#  ре от малката октава, та си мисля, че ако се акомпанира само с китара и се включи тази контра мелодия, втория такт трябва да е Bm.   

  9.  

    Нищо не ти се разбра от въпроса! Да гадаем! Ако имаш два аудио файла с различно ниво, на единия вдигни нивото или на другия го намали и така нивата ще се изравнят. Няма значение, дали са мп3 или уейв. С цитираната от теб програма става, като заредиш двата файла в мултитраковия режим и ги сложиш в два различини трака. Ако обаче имаш едно парче на отделни тракове, барабани отделно, бас отделно, китари, вокали клавир и т.н., тогава три трябва не изравняване на нивата, а смесване, което е съвсем различно и има достатъчно инфо във форума!

  10. Е, след като си взел топ модела китара на фирмата, която пазиш в тайна трябва да си доволен. Понеже тя не е "електронно - акустична китара" нормално е звукът ѝ да е по-слаб, понеже няма адаптер или пиезоадаптер.

    И аз нямам предвид че не е в тоналност /за това си има ключове, да се вкара в тоналност/. В смисъл електро акустичната китара като я включиш в усилвател, комбо и т.н. ще се чува по-силно от неозвучена такава, независимо коя какъв клас е. А за тъпия отговор със струните - при две китари, неозвучени, близък клас, по-силно ще звучи тази с метални струни, спрямо тази с найлонови, а при две озвучени, тази, която е по-зверски усилена, независимо от струните.   

  11. Пънк-рок , знам ли ... разтегливи понятия :)

    На мен ми звучи малко пънк и малко повече рок, много готино се е получило. На 15 секунда малко ми избързва десната китара, но това само на слушалки, иначе си е супер!

    • Like 1
  12. Браво, парчето е завладяващо, хареса ми саунда като цяло, баланса на инструментите, очаквах повече от китарното соло, даже панорамното раздвижване ми приличаше повече като да компесира лежерността в солото, но като цяло е супер, поздравления!

  13. От няколко месеца свиря на китара,но неходя на уроци кледам различни уроци за електрическа китара в интернет, но всеки показва различни неща.

    Искам да знам какво точно трябва да знам гледах книги, ама те са или само за акорди над 500+ не мисля че ми трябват тези всичките, такаче искам да знам кои scales licks и различни техники.

    И ако може някакви книги да ми препоръчате за рок,метал и можеби блус рок.

    Аз бих ти препоръчал Troy Nelson-Guitar Aerobics,

    но както ти казват и другите, сигурен ли си, че си готов да се обучаваш и развиваш без учител. Това, че в твоя град нямало, звучи несериозно. Трябва да знаеш, че да изградиш прилично ниво като китарист, е задължително да знаеш както акорди, така и скали, маками и др. за да имаш основата. Големият плюс на преподавателя е това, че ще ти каже къде ти е слабото място, дали усещането за ритъм, дали постановката на дясната рък, дали на лявата, усещането за импровизация и ли друго. Иначе за скалите тръгваш от пентатониката, след това разширена с блу тонове, после натурален мажор, минор, хармоничен, слушаш солата на любими китаристи, изваждаш ги, свириш ги, и ако звучат както при тях, верно не ти требе учител!   

  14. Автора на музиката и текста не ми е известен. Тази песничка се пееше преди много години. Може би беше от някакъв театрален спектакъл.

    Аранжимента е на Димо Филипов. Китарите са изсвирени от Димо Филипов.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.