Jump to content
Българският форум за музиканти

Metatron

новаци
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Metatron

  • Рожден ден 06/06/1980

Previous Fields

  • Инструмент
    неприкосновен

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    планета Тера
  • Interests
    музика, астрономия, момичета

Metatron's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Май гуднес!!! И костюм-преставителността ти кърти.
  2. Metatron

    Real Guitar и Real Strat

    С Windows XP Pro SP3 32-bits съм. Прочете ли в readme-то към realstrat плъгина дали става за Windows 7 изобщо, че не съм се интересувал.
  3. Metatron

    Real Guitar и Real Strat

    Пробвай стандартната процедура - compatibility mode. Не знам обаче дали няма да трябва на самото .exe на Cubase 5 да дадеш с десен бутон на мишката такава опция или на .exe-тата на плъгините. Ма те май са .dll-ки. Ами значи на това на Cubase 5 ще трябва. Дано стане.
  4. Интересното е нещо друго: в магазин Камертон (до НМА) има комплект за 6-струнна: 10-52 (шеста е 52) също имат и за 7-струнна комплект 10-59, ОБАЧЕ забележете, че шеста струна в този комплект не е 50 или 52, а е 46. Е, няма пълен кеф да му се не види. Що така... Интересно ако в Икономов (предполагам за магазина в София иде реч и дано да е за в него) има GHS 10-60 за 7 струнна, то каква е шеста и също пета струна в този комплект. Не е без значение.
  5. Отдавна има композитори, които могат да продават идеите си за ремикс на когото и да е. Тези са два типични примера, както и едно парче на Тома с купени такива права дето пък някаква група друга го имаше в албума си година-две преди изобщо да го има тоя "айдъл". Ето ти още примери от тубата за тотални формули за хитове, правени от пародийната група Axis of Awesome:
  6. И как ще стане това?! При условие, че не съм взпитаван да купувам, а да тегля от интернет. В момента в Интернет има албуми на Херманс Улф Бенд, но няма на Алегро или Станиоли. Просто ги няма или поне аз не ги намерих. Едва ли бих отишъл да си купя 44.1/16 CD копие, оргиналдъ. Обаче!!! на концерт отивам, ако ще и билета да е 50 лв. Айде стига сме мислили за музиката като за звукозаписен продукт. Музиката е свирене на живо, директен контакт с публиката. Знаем на какво е способна техниката в наши дни и как се правят "звезди" за няколко седмици. CD записа отдаван е едно "рекламно флаерче".
  7. Абе момчета, естествено че и у нас има кадърни свирещи и музициращи хора. Да, вероятно една добра формация от такива нямада е само от софиянци, варнеци и прочее отделни градове. Но нали това е работата на продуцента: да ги събере, да ги направи група. Е, такова животно у нас има само в чалгата и тук-там в попа, главно от разни телевизионни шоута. Една огромна част от тези същите полу-продуценти смятат, че рока, метъла е музика от преди 20 г., с което правя препратка на това което каза kolio_k предполагам за бандата на съфорумника с ник Nevermore, като едноимената яка банда. И аз напълно съм съгласен, че трашът им е демоде, както и този дето TONY беше дал в темата за новия албум на FBS. Затова и такива добри музиканти като Димитър Налбантов (BlackBird) предпочитат да си свирят вкъщи и чат-пат да гигнат некъде регионално, я в рок-барче, я в кръчме. Е, така... за доброто старо време. С което и не казвам, че трябва да си се родил с уникалния стил и музициране и да го "актуализриаш" всяка година или когато бандата ти е готова. На един музикант мястото му е на сцената. Там му е работното място. Сравнения с Швеция, Канада, Австралия и подобни страни, където не е стъпвал болшевишки ботуш са памучно казано - синтетични и вещаят статични заряди. Актьори, музиканти по цял свят се затварят с месеци за да се подготвят за снимки, записи, гигове, турнета и репетират роля, свирене, поведение, сценарии. Само тука искаме от две участийца пред 20 човека в квартално клубче да ни признаят за равностойни. Е, няма как да стане. С пръдня, казано е, боя не става. Една банда не е ли през ден два на сцена, не е никаква банда, а дружеска седенка на музикално-инструментална тематика, в която през повечето време демонстрираме как сме овладели дабъл-хенди, кардани и слапинг, отколкото да изсвирим дори елемнтарно 4/4, което AC/DC правят вече 40 години... или май станаха 50!? Не е чудно защо първите си няколко години са живели по каравани и мотелчета. Но и е вярно, че не са градили светлото бъдеще на Партията, ама са си изпълнявали плана.
  8. Ха-ха-ха, кошмар! Жанрови да не е синоним на шлагерни, шлагерна песен, някаква такава асоциация. Според мен явно става дума за хармонизация на мелодия, където да се използват различни топове хармонични обръщения, а вероятно и мелодични, но с този запис е чиста подигравка и явно затова настъпва объркване дори у форумните корифеи по темата. Няма как
  9. Абе D'addario имат огромен асортимент от избор на типове дебелини: без намотка, гладки (1-ва, 2-ра, 3-та струна): http://store.daddario.com/category/152831/...n_Steel_Singles с намотка (3-та, 4-та, 5-та и т.н. струни): http://store.daddario.com/category/152923/...l_Wound_Singles ама там! Не тук! Няколко по-известни мои любими музиканти свирят с такива, но може и да е само реклама. Явно тук се внасят застарели бройки на по левче за килограм (преоценени). Наричаме го - чиста далавера. И хората роптаят, а той чорапа може да се разплете. Абе терсене си е. Хубаво! Равносметката дотук ми е: вземам си един стандартен комплект 10-52 за 7-струнна, слагам 52-то за Mi 6-та струна, а за 7-ма ше поръчвам по единично. Тва ми изглежда най-компромисно. Накратко казано: търся струна с дебелина 60, да речем 5-6 броя или 10-тина. Мисля че това е и добър вариант за магазините да предлагат така хем стандартните им комплекти ще си вървят за продажба, хем и допълнителни дебелини за 7 и 8 струнни китари ще вървят. Или поне за 7-струнните... които вече не са малко сред китаристите.
  10. Ми айде нека да си кажем: С пръдня боя не става! Но го има и другото: С пари - всеки може! Номера е без пари да го направиш! Нека сравним, клубни участия на банди: Porcupine Tree - 60 лв. Riverside - 30 лв. Katatonia - 40 лв. (не говоря за опропастения концерт тук, но приравнявам горе-долу цените) Гнилост и Зараза (Перник, моята банда да речем): 5 лв. входа! Е, малко е нагличко. Аз бих заложил на 1 до максимум, ама максимум 2 лева входа или 3 лв. за двама. Няма реклама, само съм разлепил по централните булевардни пана по две три плакатчета из университетите и училищата (пак по-централните или по местоживеене, че е по-удобно) съм разхвърлял флаерчета и тва е с рекламата. За радио или тв предаване и интервю - не мечтая. Нямам чак толкова връзки и чепки. Ма бирата в клуба ти е повече от билета бе. Ти нормален ли си? Ще каже някой със засегнато себелюбие музикант. Да, ама аз в ценовата политика на напитките продавани в клуба не се бутам. тя може и 10 лв. да е за бомбичка. Няма банда в България, която да си позволи да иска повече от 3-4 лева вход, 5 лв. вече треа си доста популярен, а 10-15-20 и нагоре треа си Сигнал, Щурците или ФСБ (тях ги приемам за един вид регионален таван). А и да си го признаем, групите изсвирват два концерта, стигат до подгряване на чужда банда и хъса умира. Тва му се вика следродилна депресия.
  11. Както знаете тук имам прдвид в България и по-конкретно - в София явно също е голям проблем с намирането на точните дебелини за струните с които човек иска да си екипира 7-струнната, 8-струнната или баритон-китарата. Разрових се в нета и какво да видя: Jeff Loomis (Nevermore) uses Ernie Ball strings, gauges: 10-52+70 (10, 13, 17, 30, 42, 52, 70) (Schecter C7 guitar) James Shaffer (KoЯn) uses Dean Markley strings, gauges: 10, 13, 17, 30, 42, 52, 60 (Ibanez guitars) Steve Vai (тоз па зидар не го знам кой е) uses Ernie Ball strings, gauges: 10-46+52 (in concert) and 9-42+52 (in studio, Ibanez guitars) Fredrik Thordendal (Meshuggah) uses Ernie Ball strings, gauges: 9 11 16 26 36 46 52 70 (8-string Ibanez guitar) И още много подобни. Както виждате доста разнообразни дебелини на струните изпозват различните изпълнители. Аз съм виждал тук само комплекти за 7-струнни: 10-52 (като седмата е имено 52). Но това е ластик при мен. Личните ми предпочитания са като си купя такъв стандартен комплект за 7-струнна китара да мога да направя 7-ма струна да е 60 или 62, а 6-та струна - 52. Останалите - както са си в комплекта. За жалост няма такъв избор. Изобщо как се справяте? От къде избирате дебелините си и от къде намирате такива струни?
  12. Съвсем леко динамиката в емоцията на вокала трябва да се проконтрастира, сега е равно и носи толкова хъса, който иначе парчето има и трябва да се презапише или по-скоро пресмеси, за да добие наистина супер звучене. Едно превъзходно демо е засега. Развивайте се!
  13. Всичко е въпорс на традиция и култура в не малка степен. Не можеш да очакваш от хора (нашите родители), живеели със забрана да слушат Beatles да не ги слушат. Е, разбира се комшулъка със сръбското и гръцкото винаги е било на почит, а това са музики за маса, а ние софрата си я тачим. Не че има нещо лошо на ракийка и шопска да слушаш и Рахманинов и дори народна музика, ама... някак си традицията на таверната, кръчмата... те си искат сръбското и гръцкото, а софрата с мезетата и парцуцата е свързващото звено в тия комшийски нрави. Люс чинията у пода, айде едрогърдестите лепи брени на микрофона с набичен до дупка дилей. Някак си Рахманинов и Ръченицата не се вписват да му се не види. Кво остава за Бийтълс или Morbid Angel. Та така. И майка ми цяло лято е работила в цех за да си купи "транзистор", па току-виж хване Радио Свободна Европа или още по-добре BBC. Там пускат Beatles, ама дойде "свобод(ия)та" и ей го на. Вече си имаме нашенските варианти на Такис Сифилистакис или Извесна Зарибянец. Тука рока е вирял само заради времето си и модата. Както сега е с хоп-хопа и рапа. Иначе 99% от всичките тези сядат на маса или ще седнат съвсем скоро. Аз да си призная не сядам "на маса", едно че не пия твърд алкохол, друго - че не понасям прости хора. изморяват ме с посредствеността си. И предпочитам да си мълча и да си слушам и свиря метъла... на слушалки.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.