Jump to content
Българският форум за музиканти

Ianko

новаци
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Ianko

  • Рожден ден 11/30/1983

Previous Fields

  • Инструмент
    Бас

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    322770013

Profile Information

  • Location
    София
  • Interests
    Кво ли не

Ianko's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Ianko

    Активната ел.

    Аз имах същия проблем с б100, но беше от потенциометъра на 2-ри канал. Не зависимо дали свиря на 1-ви ??? Както и да е след ремонт всичко си е ОК
  2. Ianko

    Yamaha Rbx374

    No offense споко. Еми като в М&Д кубето има едно копче Passive/Active ако си го виждал като го цъкнеш и ти намаля звука. Просто го пообърках с вход сори А иначе с намалянето от китарата не го знаех трябва да пробвам за пръв път съм с активна електроника. 10х
  3. Ianko

    Yamaha Rbx374

    М да с игране си става но има моменти когато е най добре да имаш един хубав преамп и директно в пулта отколкото мъката през кубе, защото много пъти през кубе което няма -10дб вхот или вхот за активна електроника криви много яко. Но през Б100-чката която имам звука си е страхотен. Иначе съм съгласен че не отстъпва въпреки че би могло да се сложат някакви по хубави адаптери.
  4. Ianko

    Yamaha Rbx374

    Еми то и ти можеш да кажеш нещо за този бас а и имаш по голям опит пипал си повече басове. Това което аз мога да кажа е че е цена-качество-визия са страхотно балансирани. Би могъл да си вземеш и винтаж от РФ на по ниска цена, но нямат тази красота, можеби зависи от вкуса. Ямахата си има специфичния глух тон, иначе с един преамп или по хубав усилвател е страхотно. Аз лично имам проблеми по репетиционните, не навсякъде звучи добре, странното е че линеино към пулта няма проблеми. А и активната му електроника е в голяма помощ ако имаше да регулираш и средата щеше да супер ама за 700лв. толкоз. Аз не съжелявам че го взех, но трябва да се прецени какъв звук се търси защото не става за всички стилове музика. Това е личното ми мнение.
  5. Ianko

    Vintage

    И аз съм приятно изненадан от тези басове, пак в РФ, но аз пробвах EST96SSB Доста дебел гриф, но беше удобен и звука найстина беше доста добър. абе за 540 лв мн добър даже по-добро от стаг, скуаиер или ъошбън.
  6. Съгласен може да се трие
  7. Мерси много. Напълно забравих за търсачката :wall: Имаш бира от мен като се видим някои път.
  8. Искам да попитам какво мислите, ако взема лък за чело или някакув друг струнен инструмент на които се свири с лък разбира се дали ще се получи да свиря с него на бас китара? Знам че на китара се получава преди време бях пробвал, но много неуспешно. Вие какво мислите, някои прабвал ли е? А също дали някои знае колко струва един лък дали си заслужава за експеримента ???
  9. Годините и опита предполагам имат голямо значение пък и като цена-качество-коректност мога да кажа че съм мн. доволен защото моя усилвател е минал през още 2 поправки преди да го оправи Балев и никои друг не направи нищо. А и това е личен съвет човека има право на избор.
  10. Владо Балев и транзисторни оправя ) Моята Б100 я направи като нова само където му нямам телефона Ако си от София не търси други направо отиди при него.
  11. Ianko

    Препоръка

    А знаеш ли какво да искаш от един бас и да го поръчаш от лютиер ????
  12. Калата - много уважения затова че си колега самоук и много ама много уважения за баса на който свириш, но когато имах предвит шумове само един пример струнаста не вибрира само когато я дръпнеш а и при наи-лекото докосване пример свириш идва среме да свириш на 1-ва или 2-ра струна опираш се на 2-ра или 3-та и тъи като прилагаш сила надолу при махането на палеца струната вибрира и при високите честоти се чува ясно но при 4та 5та там само бебе а перфектен слух може да го чуе (това разнира се са си мои убейдения) А за бързината излишни гимнастики : кое е по лесно да си разтегнеш дланта или да си местиш цялата дясна ръка ????? Айде някои път на по да сверим техники на свирене
  13. Колкото и никои да не се вслуша на препоруката на самоук аз да си кажа. 1-во : Недеи да прескачаш палеца от струна на струна дръж го или само на последната струна или само на адаптера или в краен случаи само сменяи адаптера и последната струна. Излишно губене на време и има голяма вероятност за допълнителни шумове а при бас се чуват ясно. 2-ро : Не виждам кой знае какво в това дали свириш като китарист или басист но трябва да си раздвижиш пръстите трябва да ги освободиш много сковано свириш за разлика от китарата на бас се свири с изцяло осводени ръце, пръсти, крака и др. накраиници И отново ще кажа свири както ти е удобно ти сам ще си оправиш техника наи важното е да звучи добре
  14. Много хитро това прави жените наи-добрите басистки (които знае за какво говоря знае ) Това са някакви глупости нали Защо не седнеш да разбереш как ти се свири и какво ти се свири вместо да се чудиш дали пръстите са ти за басист или за китарист ? Всеки стил си има различните постановки а уникалната е наи-добрата Имаше едноклипче пуснато наскоро за един пич дето свири без дясна ръка, някои ще посмее ли да му каже нещо за това дали е басист или не а :wow:
  15. Не съм голям разбирач по електроника, но съм си играл малко с магнити и знам че по-цилните магнити могат да хващат и през 2 см. талаш или дурво. Не мисля че 1мм изолир банд (аз бих използвал хартиено тиксо боядисано с маркер) , лак или боя няма да попречи много на звукоизвличането.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.