Jump to content
Българският форум за музиканти

pepata

Members
  • Мнения

    115
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    2

pepata last won the day on Декември 9 2016

pepata had the most liked content!

Относно pepata

  • Рожден ден 03/31/1987

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Profile Information

  • Location
    София

Последни посетители

1421 профилни разглеждания

pepata's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

25

Обществена Репутация

  1. Здрасти,чета едни твои ревюта от преди две години за Line6 Helix LT.

    Искам да купувам Line 6 Hellix Floor , та мисълта ми е да дадеш инфо дали си доволен

    благодаря предварително!

  2. Благодаря! Хахаха, за камерата не знам, аз индианец в това отношение. Мисля, че е някаква вградена фунция на телефона (мога да проверя ако наистина се интресуваш). Китарата е Gibson Traditonal 2012, която се очертава, че ще продавам поради ред причини. A това на аватара от форума съм аз.
  3. pepata

    Line 6 Helix vs Kemper

    Малко се забавих, но както обещах ето запис с Line 6-а. Трябваше ми време и IR's да го накарам да звучи що годе прилично. Продължавам да мисля, че Kemper е по-добрия вариятна (а лампов усилвател най-добрия, хаха ) и може би в един момент ще премина към него (Kemper), но Line 6 Helix не е никак лоша алтернатива за всеки с по-скромен бюджет, така че не го отписвайте с лека ръка. Поздрави! http://forum.muzikant.org/topic/208009-whitesnake-love-aint-no-stranger/
  4. pepata

    Line 6 Helix vs Kemper

    Благодаря на всички за мнението и помоща по темата! Първо да кажа, че бяхте прави. Наистина Kemper звучи малко-по добре от Helix-a, но разликата е минимална и незабележима в микса. В крайна сметка се спрях на Line 6 Helix LT поради няколко причини: 1. Цена 1572лв vs 3115лв за Kemper 2. Това, че може да се използва като USB audio interface (аз нямах) 3. Идва в пълен пакет (pedal board + expression pedal) vs Kemper при, който трябваше да ги купя отделно. Имаики предвид, че аз не съм професионален музикант всичко това натежа в ползва на Helix LT. И последно да кажа, че процесора звучи много добре и в никакъв случай не е боклук, който не си заслужава парите. И сравнение между Helix и Kemper определено могат да се правят. Моят опит показва, че "тона" идва от пръстите, от ръката, и дори с по-скромен "гйър" можеш да звучиш добре, както и обратното. Надявам се да имам време тези дни и да запиша някой кавър.
  5. ^ Тоест трябва да включа мониторите към Helix, a не към порта на компютъра така ли?
  6. Здравейте, нов съм в тази материя, така че бъдете търпеливи. Проблема е следния. Включвам Line 6 Helix LT с USB кабел към компютъра. Helix работи като USB Audio Interfaces. Инсталирал съм драйвъри и се свързвам с устройството, но не чувам никакъв звук от компютъра, дори звука на "windows" изчезна. Просто каквото и да пусна звук няма никакъв. На "Playback и Recording" съм задал Helix да бъде "Defaul Diveice". Може би има нещо, което пропускам ще съм благодарен ако ми подскажете какво е.
  7. pepata

    Line 6 Helix vs Kemper

    Явно аз съм в грешка, но Line 6 рекламират Helix като конкурентен продукт на Kemper, AXE FX и Positive grid. И само защото имат различен подход към моделирането на звука. Или по-скоро различен принцип на симулиране работата на истинските лампови усилватели и ефекти не означава, че са коренно различни неща. В крайна сметка и четирите продукта се опитват да постигнат едно и също нещо. Вече кой до колко е успял и какво е качеството на крайния продукт е друг въпрос, но само защото с Kemper можеш да "профилираш" стотици усилватели, а в Helix-a имаш 45 от, които едва ли ще използваш повече от 10 не ги прави коренно различни неща. Както и да не превръщаме темата в спор колко различни са Kmper и Helix. И btw Helix също има къде да се пробва в България.
  8. pepata

    Line 6 Helix vs Kemper

    Защо да е несериозно? Двете компании са конкуренти на пазара и твърдят, че правят "high end modeling amps" само където единия е с 1500лв по-евтин и е нормално човек да се запита заслужава ли си да ги даде ако не е професионален музикант. Това, което написа Baby Thomas звучи много логично, особено частта с youtube, демонстрациите и слушалките, така че смятам да го послушам. Оптималния вариант би бил да ги имам и двата пред мен и тогава да направя сравнението, но за съжаление няма как да стане. Oсвен ако колеги, които ги имат не искат да се съберем някой следобед и да черпя бира, хаха.
  9. pepata

    Line 6 Helix vs Kemper

    Здравейте, към момента свиря с VOX ToneLabLe, но съм решил да го сменя с един от двата процесора, така че да е ясно, дилемата не е лампов амп или процесор. Има ли някой безпристрастен , който има опит с тези двата? Или пък да сподели мнение само за един от тях? Защото слушах много сравнения в youtube, но честно казано не открих разлика между двата която да се изразява в 1500лв. отгоре за Kemper-а. Може грешката да е в моя телевизор за това ще съм благодарен ако има какво да споделите.
  10. По принцип първа струна се "bend-ва" по-трудно от останалите, хаха. Тоест най-трудно. Всичко най-вероятно ти е наред с инструмента, но и да има нещо така от разстояние няма как да ти се помогне. Ако питаш мен отиди при някой добър лютиер за да си спокоен. Аз препоръчвам Валери Градинарски. Успех!
  11. pepata

    Джем балада

    Със закъснение, но все пак успях да запиша нещо върху този готин трак. Приятно слушане.
  12. pepata

    Сетъп на Gibson LP

    Благодаря за съвета, но пак казвам проблема беше в мен, все от някъде се тръгва обаче. Относно праговете аз свиря с малко по-висок екшък, защото нищо не убива тона така както ниския екшън, поне за моите уши, но съм пробвал да го сваля доста и нямаше "бъз" никъде, така че не мисля, че са праговете, просто "лютиера" не знаеше какво прави точно, хаха. Между другото дори не мога да си представя 13-ки в ми дори и на китара с по-къса скала. Веднъж пробвах 11-ки в ми и щяха да ми паднат пръстите, хаха, но явно си е до свикване, сила на в ръцете и тн... Аз свиря с 10-ки с половин тон надолу, така че по скоро се усещат като 9-ки.
  13. pepata

    Whitesnake burn

    Записано е директно с процесор vox tonelab le. Мога да ти дам настройките ако имаш такъв. Doug Aldrich ми е един от любимите китаристи радвам се, че има и други в този форум, които го харесват. Симулацията мисля, че е на mesa boogie, но не съм сигурен. Пише US modern или нещо от сорта. Иска ми се Маршал, но на съседите няма да има хареса, хаха.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.