Jump to content
Българският форум за музиканти

Bo1

Members
  • Мнения

    28
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Bo1

  1. Bo1

    Leever

    Това е първият ни музикален клип и благодарим на всички, които помогнаха за осъществяването му!
  2. "Ситно" е нашата новосформирана Софийска група с авторски насоки и ethno/fusion елементи. Нашата Facebook страница - https://www.facebook.com/sythno/ Вече имаме едно записано авторско парче! -
  3. Bo1

    Leever

    Сингълът ни вече може да бъде открит и в Spotify, iTunes, Google Play, Amazon + всички останали достъпни интернет платформи за музика! https://open.spotify.com/artist/1C769fOIVL4SJXYOYxc5Xj - Spotify
  4. Bo1

    Leever

    - Едно от последните ни парчета live на "Силата на Рока" в RockIt + текст.
  5. Bo1

    Leever

    - Парчето вече и в soundcloud.
  6. Bo1

    Leever

    - Още едно по - добре записано live парче.
  7. Bo1

    Leever

    - Ето едно видео на новата ни софийска банда.
  8. Намалено е вероятно поради причината, че е последна бройка от дадения модел. Взимал съм си намален педал Mapex Falcon, както още 2-3 стойки на Mapex и като цяло съм повече от доволен, на Musicworld можеш да се довериш на всички неща, било то намалени или не. От други търговци съм бил крайно разочаровам, но няма да споменавам имена, за да не става пристрастно и за да няма конфликт.
  9. http://www.musicworld.bg/bg/m_1980000/i_27411/Mapex_MPBC4550CXN.html - Съветвам те да си вземеш това, първо, защото е намалено и пак излзиа по - евтино от горепосоченото черно, второ - защото пружината е с повече нишки, съответно по - качествен snare звук. Иначе са еднакви на практика.
  10. Препоръчвам ти Mapex, а именно: http://www.musicworld.bg/bg/m_1980000/i_45560/Mapex_VR5244_DR.html - За 700 лева Tama не предоставят това, което Mapex, поради причината, че Tama са много по - "голяма" марка и не влагат усилия в ниските си класове, а Mapex имат разпределено качество из всичките си цени. Говоря от личен опит, изключително доволен съм.
  11. http://www.musicworld.bg/bg/c_153/HiHat_Cymbals.html - Най - доброто (по мое мнение) е Paiste pst 7 за тези пари. Освен това имаш избор между 3 дебелини, така че да си подбереш подходяш - стиловете, които си споменал се покриват идеално от medium, по принцип.
  12. С Mapex не можеш да сгрешиш, ползвал съм само единични и то двете крайности - най - ниския като серия, който не мога да го намеря в Musicworld и неотдавна го замених с този http://www.musicworld.bg/bg/m_1980000/i_45559/Mapex_PF1000.html ; от който съм изключително доволен. Кардан не съм имал и не съм ползвал, но съм чул само добри отзиви и за карданите Mapex, така че аз лично одобрявам гореспоменатия от теб, за такива пари трудно се взима от другите марки нещо толкова прилично. Но един съвет за всички алуминиеви платформи (като гледам и P710TW е с такава), гледай да е хубаво легнала на земята и да не пренатягаш захвата между обръча и самия педал, защото може да се получат контузии.
  13. С този пример пренебрегваш факта, че външното тяло е именно отвън, а барабаните - вътре. Тоест, барабаните са обикновено между 1 или 2 стени (ако не се отварят прозорците от съответния свирещ), което намалява звукът им за съседите драстично. Проблемът със свирене на барабани в домашни условия е най - вече това, че ако някой желае да свири по - тежки и/или с по - силна динамика стилове, няма как да стане. От друга страна, има хора, които се побъркват от звука на practice pad в съседна стая, дори. Ако авторът свири гореспоменатите стилове или ако цяло му харесва по - силният похват на свирене, трябва да намери друго помещение или да ползва заглушители, които убиват удоволствието и са по - лош вариант от електронните барабани дори (според мен), иначе винаги може да се измисли нещо и от негова страна, и от страна на съседите.
  14. Bo1

    НМА

    Оценявам отзива
  15. Bo1

    НМА

    Здравейте, ако има някой запознат, който ще благоволи да ми обясни какво е положението в НМА с поп и джаз ударни, ще съм ви много благодарен. Заслужава ли си, какво се случва там, двете произведения, които са изисквани за кандидатсване възможно ли е да се намерят и по какъв начин, отново казвам, благодаря предварително.
  16. Наскоро се сдобих с Sonor 507 втора ръка и hardware-а не е най - новата мода, но пък е много стабилен. А барабаните си звучат доста прилично, за тази цена и не само
  17. Ако имаш проблем с излишните тонове сложи в касата каквото имаш - възглавница, дреха, дунапрен (най - добрия вариант) и го допри до предната кожа, да я затиска, но не прекалено много. Ако и това не помага направи същото с резонансната кожа. Също така се увери, че резонансната ти кожа е по - стегната поне с 2-3 завъртания на ключа и пробвай пак звука. Също така има и обръчета, които се слагат върху самата кожа и са направени точно за тази цел, те си се продават в магазините. Надявам се да съм бил полезен
  18. Здрасти, според мен най - добрият вариант е Tama Swingstar. Трябва да отбележа, че 18 crash/ride-а, който е включен в сета, ще ти свърши достатъчно добра работа като за начало, тъй като идеята е да се ползва и като краш, и като райд. Но ако държиш да си вземеш отделен райд, изборът е твой . И Yamaha-ta попринцип не е лош вариант, тъй като си правят доста добри барабани, всичко зависи от теб и паричните ти възможности. Като стана въпрос за краш/райдове, аз имам един Paiste PST3 18" crash/ride, не е голяма работа, но си е приличен за цената, взех го преди около година и съм доволен, но за другите PST3 не мога да кажа нищо. И все пак, всичко зависи от теб, надявам се да съм бил полезен
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.