Jump to content
Българският форум за музиканти

Baby Thomas

Mods
 • Content Count

  8,610
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  172

Everything posted by Baby Thomas

 1. Нек'ви шведи си рекламират бизнеса явно, но са убедили Пингви да асистира в рекламата. Интересно е все пак. https://www.geek.com/tech/watch-rock-star-tries-to-break-the-worlds-first-3d-printed-smash-proof-guitar-1783844/
 2. Baby Thomas

  Най-грозната китара

  Някаква японска сигначър грозотия...
 3. Вживяваш се излишно много в някакви неща, които нямат абсолютно никакво значение, особено в твоя случай. За да не съм голословен пускам параметрите на трите споменати серии Фокусрайт (mic inputs): Scarlett 1st Gen: -127dB Noise, 105dB DR; Scarlett 2nd Gen: -128dB Noise, 106dB DR; Clarett: -129dB Noise, 119dB DR. In what universe нормален (а дори и ненормален) човек може да чуе 1-2 дБ разлика и то в региона след -120?!?!? Да не говорим, че като сложиш един кабел Стагг и тия числа ще ги пратиш на майната си. Дори да имат някакво значение, стойностите обявени от различни производители трудно могат да се сравнят, защото не е ясно кой къде как ги е мерил и колко лъже. Някои примерно пишат стойностите на чиповете според дейташийта, които обаче в реални условия изобщо не са такива. И т.н. и т.н. Какво казах - тотална загуба на време е това с " възможно най-ниско ниво на собствен шум". По-добре да се купи карта за 200 лева и останалите да се вложат в добър микрофон, кабели, акустично третиране и т.н.
 4. Махни пружинката и ще спечелиш още 1 мм.
 5. DT-770 са си добри. Ако на човек му харесват или му трябват затворени са чудесен избор. Аз също така евтино купих HD600 (след 2-3 месеца чакалене), които са още по-корави и клонят към перфектни. Ама евтино, евтино... пак 300 и нещо лева заминаха...
 6. Аз имам един разпарчедисан ТС ефект, но е с momentary бутони + логика за превключване. Твоят вероятно е друг.
 7. Излишното наливане на пари няма смисъл. Използвай каквото има или ако държиш да си купиш нещо - нещо от сорта на Scarlett 2i2 е напълно достатъчно. Може и втора ръка да видиш някаква подобна. Щом сега започваш изобщо не се вживявай в конкретни марки и модели, просто вземи нещо прилично и прави музика. ЮСБ3 няма да ти даде нищо повече при комуникацията с аудио интерфейс. Тъндърболт пък хептен, а дивайсът ще е сигурно 2х като цена само заради това. 32 или 48 РАМ също е предостатъчно, аудио софтуерът далеч не гълта толкова много, освен ако не заредиш 4 виртуални инструмента, всеки от който с 2ГБ семпли. Също така зависи и какво се джурка на тия "сървъри", ако има постоянно включени 4-5 виртуалки и 64ГБ може да са малко... В момента има огромно предлагане на хардуер и софтуер и народа масово се втурва да пазарува, сменя, ъпдейтва, ъпгрейдва и т.н., но в 99% от случаите всичко това е напълно излишно. Трябва ти минимум хардуер и софтуер + желание, време и постоянство.
 8. Виж дали имат официален представител/вносител за България и питай там. Май са длъжни да имат и къде да сервизират такива у-ва заради гаранцията.
 9. Провери стъпката, може да е нещо инчово... П.П. Не проумяха тез хамериканци за толкова години, че са им малоумни всичките мерки и теглилки...
 10. Baby Thomas

  Грешен импенданс

  Ако се вярва на упътването - суичът влияе и на вградения говорител. За другото Сънчо вече каза.
 11. Не мисля, че реално има разлика - контактната площ между мъжкия и женския куплунг е същата. :)
 12. Нищо му няма, ще бачка. Освен ако жака не е от лев и двайсе и да се врътка по оста... :) При по-големи мощности (примерно апаратура за бас) малката контактна площ е проблем и там се използват спикон конектори. Но за китарни апаратури 5-20-50-100 вата няма проблем и с 6.3мм жакове. За предпочитане е да са хубави конекторите, защото калпавите са криви и не конктактуват толкова добре.
 13. Baby Thomas

  Кабел за китара

  Естествено, че няма посока и значение как ще го включиш. ;) Според мен "стрелките" в случая са дизайн елемент Предполагам говориш за PROEL HPC110.
 14. Преди години бях купувал оттук, има едва ли не всичко: Ibanez Rulez Parts А преди 3-4г. от Динакорд, където изборът далеч не е толкова голям, но имаха доста винтчета, които паснаха за Ibanez LoPro Edge. Томан също имаха някакви. Икономов като официален вносител/представител на Ibanez нямат нищо. Но могат да ти продадат нова китара. :)
 15. Baby Thomas

  Вицове за музиканти!

  Певица и пианист на контракт. Тъкмо да започнат едно от обичайните парчета и пианиста казва: - Да направим песента малко по-различно днес. Значи, аз започвам обичайното интро, но ти влизаш на малка терца по-надолу на седмия такт. После куплета го пееш половин тон по-високо до втория такт на припева, където директно влизаш с текста за втората му част. Завършваш го на кварта от основната тоналност и влизаш две времена и половина по-рано за втори куплет. За кодата влез на тритонус един такт и две времена преди края на припева, и я изпей с текста на първия куплет. - Абсурд, аз не мога да направя това. - Е как да не можеш, вчера го изпя едно към едно...
 16. Хмм, учудващо ниски стойности, мислех, че се оливат с помпене по тия сайтове с цел да звучат по-"добре" от конкуренцията :)
 17. Baby Thomas

  Забавна простотия

  https://www.artfido.com/the-most-awkward-metal-band-photos-that-are-so-bad-theyre-good Номер 2 са номер 1
 18. Baby Thomas

  Elixir Nanoweb за 10 лв

  Бях си купувал менте Еликсир за бас, от надАли Експрес. Стандартни телени струни в клонинг опаковка. Разбира се тези може да не са същите, но за 10 лева е твърде вероятно пак да са фейк.
 19. Baby Thomas

  Домашно Hi Gain ампче

  Единият триод се прескача чрез стандартна трипинова цъкалка. В единия случай вторият триод се пуска към последния, в другия случай минава и през трети преди да отиде до тоя същия последен. По спомен нещо такова беше... Носих го това на репетиция, но няма вътък без допълнително да се озвучи, дори за собствен мониторинг е слабо. Бях напънал всички гейн/волюм потове на 90-100% и не смогваше. А в същото време компресираше твърде много и се усещаше запушено. Това с 212 затворен каб с Creamback 75. За домашно може спокойно да се свири на 3-5 на клийн или драйв, но след средата вече е силно, поне за стандартно апартаментно свирене. С един 12" говорител е това, дори и нискоефективен. БДУ вървим славно към успех:
 20. Почваме нов строеж... Тоя път доста по-лесен проект. Едноканално, SE, с цъкалка за по-малко гейн, цъкалка за 5/3 вата (или колкото вади сама EL84 в режими триод/пентод), Gain x2, EQ, Volume.
 21. Baby Thomas

  Marshall MB60

  Яка машина, честитка! :)
 22. Според мен от клип в Ютюб не можеш да прецениш тия малки разлики, дето се опитваш да ги чуеш. Отделно че като е на две китари (ако ще да са еднакви марки/модели) разликите идват и от други неща като дървении, сглобки, хардуер и т.н. Китарата е система и всичко влияе.
 23. Baby Thomas

  Домашно Hi Gain ампче

  Мислех, че е твърда пластмаса, но е някаква твърда гумообразна пластмаса. Малко "меки" седят и явно ще трябва и да се лепи...
 24. That Pedal Show имат едно доста подробно видео за рефрет, носиха два Фендъря на някакъв гуру. Супер в детайли обясни и показа всички стъпки при рефрет, инструменти, чалъми и т.н. Много интересно, чудя се как не вземат по 500 лева. Толкова пипкава, сложна и прецизна работа е...
 25. Нойзлес сингъл, дето да звучи като хората - Фишман. Поне според другаря Greg Koch.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.