Jump to content
Българският форум за музиканти

Baby Thomas

Mods
 • Content Count

  8,653
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  181

Everything posted by Baby Thomas

 1. Baby Thomas

  В търсене на струни...

  Не става дума за 7-струнни, то е съвсем друго. Аз дори за ДропС се замислям за баритон, че на тези 25.5" малко не им пасва. Но сравнително малко неща свиря в този сторй и не е особено рентабилно. Нещо 27/28" ще ти свърши работа за ДропА, има модели... на Чапман или Ола китарите... хвалят ги по принцип.
 2. Baby Thomas

  Въпрос за адаптери

  JB & Jazz/'59 си е супер комбинация. Достатъчно "тяга" имат без да са супер пренапомпени. И са много отчетливи, което винаги е важно. На едната китара имам 59/Custom Hybrid, който е малко по-рехав от JB. В скоро време планирам да си взема Alternative 8, който е с Алнико 8 магнит и звучи много интересно. За TB-4 и SH-4 си прав, еднакви са освен в размера си. С уговорката, че тия бриджове не са "тремоло", защото не правят ефекта тремоло.
 3. Baby Thomas

  В търсене на струни...

  Jackson SL2 ли е това? 25.5" скала за ДропА?!?!?
 4. Baby Thomas

  В търсене на струни...

  Music Division имат една сравнително нова марка, която предлага и тотално къстъм сетове. Stringjoy. Момчетата от магазина ми казаха, че могат да поръчат и тук такива поръчкови, по индивидуални заявки. От фирмата обаче има изискване за поне 5 сета от "размер", така че за един-два комплекта няма как да стане. Не съм ги пробвал още, но планирам.
 5. По принцип трябва трипроводна инсталация. Чувал съм, че някакъв криминален несигурен метод да се направи и с двупроводна, ама... я сработи, я не и тогава къф е смисъла...
 6. Структурното окабеляване е под всякаква критика!
 7. Скоро и аз не съм, но преди доста пъти съм поръчвал какви ли не щуротии. Добавяха доставка 10 лева от .ДЕ, което не е голям проблем за почти 200 лева джаджа.
 8. Musicworld имат три съседни модела, питай дали ще зареждат Мини. Могат да ти докарат от Томан. https://www.musicworld.bg/bg/search?q=Katana&go.x=0&go.y=0&set=0
 9. Baby Thomas

  Фукня

  При мен си се вижда ембеднато във Форума. Може би зависи от браузъра и/или настройки някакви... П.П. Нямам профил там и изобщо не го ползвам, ходил съм 2 пъти през живота си на тоя сайт.
 10. Baby Thomas

  Фукня

  jabs, то само кабелите са сигурно 2 хилки...
 11. Baby Thomas

  82-годишен дедо в America's Got Tallent

  Разбира му младежа. Кефи!
 12. Правилният Дизел - 212FC Front Loaded Както казват на запад... This bad boy kicks some serious ass!!!
 13. Baby Thomas

  Помощ за Boss GT-3

  Босс не съм имал и ръчкал, но всички други работят на сходен принцип. Има вход за експрешън педал и някъде из менютата има процедура за калибриране на педала - пита за мин. и макс. позиция. Без да е калибриран педала има вероятност в крайните си положения да не подава 0 и 127 към ефектите и да работи странно. В твоя случай може би не е същото, тъй като педалът е "вграден", но е възможно и да има. Видях, че си го ресетвал, при което би трябвало да се върнаят някакви нормални и работещи насторйки, но все пак разгледай стр. 24 и 42 от упътването, има някакви неща за конфигуриране на работата на педала. П.П. Да не би да си сложил друг вид потенциометър? Линеен/логаритмичен/друго съпротивление...?
 14. Хващай една карта от 300-500 лева и почвай да се учиш. Изпадаш в безкрайни сравнения на чисълца, които не знаеш какво означават, безсмислено утрояване на бюджета и т.н. И най-най-добрия хардуер да имаш - това с нищо няма да ти помогне на тоя етап. Според мен класацията за това кое има най-голямо значение за успешен запис и микс е: 1. Опит и умения; 2. Микрофон/и и източник на звук (примерно усилвател/колона ако записваш китара); 3. Слушалки/монитори/третирано помещение; 14. DAW и плъгини; 77. Аудио интерфейс с невероятни килохерци, децибели, Тъндърболт интерфейс и т.н.
 15. Ако не търсиш мега напомпен модел може да пробваш Seymour Duncan '59/Custom Hybrid... слагаш един пуш-пул потенциометър да ти оставя само бридж сингъл... Но не знам доколко си струва на тази китара да се правят толкова ъпгрейди...
 16. Baby Thomas

  Помощ за Boss GT-3

  Физически не се върти като хората или не действа както се очаква? Ако е второто може би иска калибрация софтуерно?
 17. Не казвам нищо лошо за продукта, но е странно, че на контакт клийнър са нарисували вериги на велосипеди, панти на врати и т.н. На сайта им пък има само снимка... Някой ако може да помогне с превода на това:
 18. Няма особено значение. Тия неща по брошурите ги слагат за да се пише нещо ново и да зарибяват балъците. 95% от простолюдието няма да чуе разлика. Аз ако съм ще взема по-евтината и останалите пари ще използвам за майк/акустична вата/кабели/етц.
 19. Baby Thomas

  Най-грозната китара

  Back to sharks...
 20. G-22 е идеален, аз с такъв фъскам. Той е за потенциометри, суичове, жакове, релета (ако има достъп до контактите). По описанието ми се струва, че G-24 би бил подходящ за останалите неща:
 21. Baby Thomas

  Тема за слушалки

  Повечето хора са си откровено "глухи", потвърдено след множество проби с колеги в офиса Аз също мразя напомпен бас и като купувах Superlux 681 си избрах този модел (имат 3, с различно EQ), дето е най-флат. На един колега купихме съседните, дето имат повече бас и за мен е доста тегаво, а и нереално да се слуша с тях (не за миксиране, просто за слушане на музика на работа). Него обаче изобщо не му пречи и повече ги хареса тях.
 22. Baby Thomas

  Тема за слушалки

  Пиши как е Суперлукс-а, тоя модел не съм го тествал, но съм чел че става. Тия Роланд като дизайн учудващо доста приличат на Sony MDR7506...
 23. 5F1 е поне 5 пъти по-лесен за направа, направо е детска играчка. Особено ако няма "своеволия" (разбирай модификации спрямо фабричния) и се следват готовите лейаути. Може би най-лесно е да се купи кит, има и видео клипове как се сглабят такива китове (TubeDepot.com да речем). Иска се сръчност при работа с инструменти, измерванията, дупченето на шаси, кадърното запояване е много важно, окабеляването... И е доста по-бавно, трудно и скъпо отколкото изглежда. Първият никога няма да стане перфектен, както всичко в живота си иска занимавки, проби, все нещо няма да доизмислиш, постоянно трябва да се учиш и т.н. Най-важното е да се внимава с високите напрежения, които са характерни за ламповите апаратури!!!
 24. Изкопах тия дни малко чаркове от едно чекмедже и почвам да строя! За разнообразие от предните пъти и по примера на Чичко Ленин, който е казал "Дела трябват, а не думи!", мисля да има повече снимки и по-малко приказки, ама да видим дали ще устискам... За начало пускам снимка на две лопати чаркове, които се надявам някой ден да свирят! Тей като гледам не е всичко и ще трябва да преровя още някое чекмедже/шкаф, а и май ще трябва да купя още някои дреболии...
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.