Jump to content
Българският форум за музиканти

Baby Thomas

Mods
 • Content Count

  8,679
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  196

Everything posted by Baby Thomas

 1. Някои PRS китарки имат rotary switch с няколко позиции, така се сменят комбинациите. Вероятно и този е така. Има варианти с 10-12 позиции. Супер неудобно според мен, как точно ще уцелиш 6-тата (примерно) докато свириш...
 2. Тея не се развиват нормално, как може да сложат щракалката там?!?!?
 3. Baby Thomas

  Избор на пасивен атенюатор

  Ами... Прост атенюатор с два резистора. Айде и една врътка са сложили... Колко очакваш да свири... В канала на Томан имаше обширно ревю и тест на доста подобни джаджи. Една от тях мисля беше Джет-а и май беше най-гадното. Имам един Bad Cat, който вероятно е една идея по-добър, но нищо особено не е и той. По-добре без него и с по-намален амп. Държа го все още само за да направя директни тестове с реактивен атенюатор (за който вече накупих чаркалак), ама кога ще се донаканя да го направя е друга тема...
 4. Най-добрият ФХ Лууп е елиминираният чрез ЦК ключе такъв!
 5. Baby Thomas

  Peavey Classic 20 - Reborn

  Synchu, след като извадените черва продължават да свирят при подаване на сигнал и захранване май не се казва "мод"...
 6. Baby Thomas

  Peavey Classic 20 - Reborn

  Не загрявам защо си развалил нелошия амп? По-добре да беше си направил нов, а този да си остане в нормалното му състояние. Разбирам да смениш 3-4 компонента, ама... то само кутия и шаси да ползваш...
 7. Baby Thomas

  Ibanez - Edge Zero

  Китара с плаващ бридж, която да си дропваш и от-дропваш когато ти скимне... не мисля. И да става е твърде голяма ограчка. Имам Tremol-No, ама стягай, дропвай, отразтягай, раздропвай, настройвай пак... заеби! Купуваш отделна китара за ДропД и си в джаза ;) П.П. Не е тремоло, защото не може да прави тремоло ефект. Грешно е насадено с годините в цялата китарна индустрия, супер досадно! :)
 8. Важното е да свири добре! Отстрани виждам, че има по 40 дибли, а предния/задния панел как сте ги хванали? Слагахте ли нещо мекичко за уплътнение, където лягат дЪските една към друга? Не са забележки това, просто ми е интересно как е направено.
 9. Baby Thomas

  Waveslave - Live

  Нещо ново, от Green Rock Fest 2019: Вокали: най-вече Живко и по-малко Ани. Другите досадници сме същите.
 10. Baby Thomas

  Waveslave - Live

  Тук едно видео извадихме от последната свирня. Оператора май не е много трезвен, но за 200 лева само такъв намерихме... Саунда е от пулта, на живо беше по-различно, дали е по-добре - спорен въпрос. П.П. Другият ни вокалист по едно време се включва с ръчичка в кадър, а аз на 2 пъти за по половин секунда се виждам да замахвам с дясна палка Vic Firth.
 11. Сравненията в Интернет са предимно за забавление, нещата на живо са по-различни. Може да се направи преценка в някаква степен, разбира се, но трябва няколко модела да са записвани от един и същ човек, при максимално еднакви условия и максимално добре. Което е ужасно рядко срещано. Преди няколко месеца търсих читави сравнения на кабинети, едно 80% не ставаха за нищо и/или масово яха правени с процесори/софтуери и импулси. Сравняваш примерно V30 & Greenbacks и пускаш някаква емулация на имитацията на симулация?!?!?! Ето този клип според мен е много добре направен и дава реална представа за нещата (заради него си купих Палмъра): Anywho... Покрай покупката на последния ми кабинет пробвах 3 кабинета с Винтидж 30, еднакъв сетъп/китара/кабел/амп. А след като го взех го пробвах и с още два други, пак така един до друг без никакви други промени. Разликите са меко казни сериозни, само от дървения/конструкция/изработка! Харлито съм го чувал, но самостоятелно, без сравнения. Евтин е, това му е плюса. Няма как да звукне като истински. Тия от клипчетата са на процент. Който не е разбрал - това е новата вече масово разпространена стратегия за реклама и... да...
 12. Абе..., хората лаптопи продават...
 13. Baby Thomas

  Лутане в търсене на...

  DAC = Digitar to Analog Convertor. Звуковите карти в компютрите имат някакви евтини, които се предполага, че скапват звука (макар че ако ползваш МР3...). Колегата има предвид отделна специализирана джаджа, включва се в ЮСБ и има RCA изходи закъм усилвател.
 14. Baby Thomas

  Steinberg UR22 mk2

  Имал съм същия проблем с Таскам карта, която си мислех, че вече си занимава. Проблемът се оказа зацапани контакти на ЮСБ кабела. Опитай да го поизчистиш с контактен спрей или дори само с клечка за уши. Или пък с нов кабел. Огледай и контактите на картата и пробвай и друг ЮСБ порт на компа.
 15. Има известна истина в това твърдение, но разликата в цената с предния модел е само 80 лева, а двата слушалкови изхода е доста полезна екстра ако ще записваш друг човек, защото дава възможност за два независими микса за музиканта и инженера и то независимо от линейния за мониторни колони. "Излишните" два входа могат да са полезни в случай, че записваш китарен амп с два микрофона (то само с един не е честа практика и без това) и искаш да клонираш DI сигнал в трети вход за заигравка със софтуерни симулации или реамп на по-късен етап. Сравинтелно "advanced" опции са и трябва да си прецениш дали ще ти трябват сега/скоро/някога... Евтини затворени слушалки съм пробвал само Superlux HD600, не са кой знае какво (HD300, 681, 668 вече ми харесаха), но стават и са на поносима цена. Нямам особен опит, тъй като съм пазарувал/пробвал в 90% от случаите отворени.
 16. Фокусрайта е як, препоръчвам! Относно слушалките - за смесване е по-добре отворени. И отделно можеш да вземеш някакви по-евтини за тракинг, които да са затворени и да не хваща микрофона. Според мен, де.. От изброените съм слушал първите два модела и ДТ770 са малко по-линейни (обаче пък са затворени). Общо взето всички си имат дефектчета от сорта на липсващи/доминиращи честоти, номерът е да имат максимална детайлност... Ако не си твърдо против втората употреба (и не бързаш) поогледай еБей и т.н. за Sennheiser HD600 (или дори 650), взех такива в идеално състояние за долу-горе твоя бюджет, издухват всичко живо по пътя си! А дори да са поостъргани има резервни части за всичко и се сменят лесно. Успех!
 17. Можеш просто да дръпнеш Ютюб клипа (и дори само аудиото), използвайки SaveFrom.net, и да си спестиш половината сложнотии.
 18. Zildjian & Remo имат някакви хитри продукти, които в голяма степен разрешават основния проблем на свиренето с барабани в домашни условия - шума. Или поне така твърдят.
 19. След няколко години отлагане най-сетне се сдобих с KD китарка Снимките са малко умрели, но с телефон толкова, а и не знам кога ще излезе "официалната" фотосесия. Инструментите на Майстор Коце са на световно ниво и тази китара не прави изключение от правилото! Малко спецификации: Тяло Padauk, натурален финиш, третиране само с масло; Гриф махагон+клен, 25.5" скала; Kонструкция set-neck; Фретборд абанос със стоманени прагчета и нът от биволски рог; Адаптри '59™/Custom Hybrid Trembucker TB-16 & Jazz SH-2N, 3-позиционен суич и волюм контрол с Push-Push потенциометър, който превключва на сингли; Бридж с вградено пиезо на Graph Tech + съответния преамп и волюм контрол с Push-Push потенциометър, който мютва изхода; Ключове Schaller, заключващи. Китарата дори акустично звучи отлично, може да сбори всеки скъп западен инструмент или поне сериозно да го озори! В сравнение с нея Ibanez Prestige-а ми е като кашон. Предстоят тежки тестове с представители на западните къстъм шоп модели, който ще премине под надслов "Българският къстъм шоп - най-добрият къстъм шоп!" Благодарности на Майстора за търпението и разбирането, както и за прецизната изработка. Живот и здраве... догодина като зарастне бъбрека... може да поръчаме още някоя. Edit: Ето ЛИНК и към официалните снимки/инфо на сайта на KD.
 20. Разбрах идеално какво иска човека, това за силата на звука и пазенето на ушите не е написано случайно. С една и съща колона разликата в силата на звука между 100W и 50W усилвател е 3dB. Което е половин или една чертичка на мастър волюма. С ваденето на две лампи можеш да постигнеш по-различен звук и усещане, но да намалиш джангъра - не мисля. Не пречи да се тества, разбира се... Атенюаторът... яде от тона. И не е подходящ за всеки усилвател, при някои по-скоро нищо не върши. В случая с този ХиК по-скоро няма да има смисъл.
 21. Как така усилване след средата, вие на стадион ли репетирате? На колегата Кетнерчето (пак 100W) на 20% едвам се търпи, хем свирим с тапи/антифони и крайните му лампи отдавна са дали фира. Да се самоубиете ли искате?!?!? Пазате ги тия уши, ей! Казвам го като човек с перманентни проблеми вседствие на силно свирене, не са празни приказки!!! Принципно можеш да извадиш две от лампите, но трябва да са външните или вътрешните две, за да остане по една на рамо. Биас не се пренастройва. Би било добре да се използва два пъти по-голям това от това, което пише на изхода, за да се запази баланса от двете страни на изх. траф. От гледна точка на съпротивлението лампите са все едно резистори (с еднакво съпротивление) - 4 в паралел имат два пъти по-малко съпротивление от 2, това е логиката (сигналът се разпределя все едно). След като имаш 16 ома кабинет - включваш го в 8-ома изход. Като тон - ампът ще звучи по-"малък" и с намален хедруум. Откъм сила разликата ще е незначителна, ще я компенсираш със завъртане на MV с половин чертичка нагоре. Така че ако това ти е целта в живота - по-скоро няма да постигнеш нищо, но може да експериментираш и да видиш как ще ти хареса (или не). П.П. Пазете ушите!!!
 22. Трябва да се провери какъв тип фуутсуич иска ампчето (в упътването не пише). Ако бутоните са задържащи трябва да може да работи едва ли не всеки "стандартен" 1 и 2 бутонен задържащ (latching) фуутсуич, но щом с тоя Фендър не ще може (който вероятно е такъв) може би иска с незадържащи (momentary или non-latching) щракалки. За проба може да включиш какво да е моментно бутонче/цъкалка или дори с две жици да пробваш как се държи и кога какво прави. Ако установиш, че иска моментни щракалаки могат да се купят и сменят текущите на този Фендър-ския. Или да търсиш цял фуутсуич, някой правеше и продаваше в Базара най-различни.
 23. Baby Thomas

  Най-грозната китара

  Нов лауреат...
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.