Jump to content
Българският форум за музиканти

kojota

Members
  • Мнения

    40
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от kojota

  1. Благодаря ви, просто имам китарата от 4 години и това се случи сега, може би сте правиза тът-а, чесно казано и аз си го помислих, че просто струните за прояли още нът-а . Сега ако ми препоръчате някой който може да го смени и да сет-ъпне наново китарата ?!
  2. Благодаря за насоките!Врътнах го и се получи.След това обаче започна да бръжди на 5 та струна 12 прагче,заради което го върнах малко, сега ще оставя малко да почине да видим .
  3. Здравейте, имам акустична китара ( Aria ако има значение ) днес забелязах че на 6- та струна и на 5 но по - малко , на свободна позиция и на първо пракче има неприятното бъждене, струната опира в прагчето когато вибрира. Въпроса ми е с натягане и разхлабване на тръс-рода, ще мога ли да го реша проблема и накъде трябва да го въртя ?! До миналата седмица нямаше този проблем, тази седмица не бях я вадил от калъвфа и днес реших да посвиря . . . опа , неприятна изненада! Ако мислите, че няма да се оправи с натягане или охлабване на тръс-рода моля да ми препоръчате някой от форума примерно който би могъл да ми я погледне . Благодаря предварително на отзовалите се !
  4. Оказа се , че, проблемът е лупърчето, днес ходих до един магазин за музикални инструменти и го тествах с някакво марково захранване което е правено специално за ефекти и се предполага че е филтрирано и стабилизирано.За съжаление съм изтеглил късата клечка,имаше доста добри отзиви за машинката, ако не успея да се преборя с дръпнатите да пратят ново, ще го разглобя това да видим какво има в него и какво евентуално се е зговнило, ще се радвам да помагате и за тази операция . Благодаря много за помощта !
  5. Здравейте отново , отворих захранването , което купих: pic host upload img Транзистора, който се вижда мисля , че е някакъв стабилизатор на напрежение , до колкото видях едвам виждащите се букви LM317 Питането ми е - от схемата на Baby Thomas - къде трябва да вържа в схемата кондензаторите , които играйт ролята на филтър - ако съм разбрал правилно . Иначе намерих в магазина някакво зарядно за ефекти - Marshall ( 45 лв ) но ми изглеждаше като зарядно за телефон - незнам дали има филтър, но поне помолих да занеса ефекта да видим с него дали ще тръгне ! Благодаря ви за съдействието
  6. Здравейте , поръчах си едно микро луупърче от Китай, преди да ме нападнете изделието изглежда много добре направено и характеристиките които предлага за цената си са супер. Проблемът ми е , че идва без захранване - работи на 9V като минуса трябва да е в центъра на буксата. Закупих от един магазин за електроника захранване , което, човека каза , че е трансформаторно със стабилизация. До тук добре , но когато включих да го тествам се получи следното нещо . При първоначално включване - сигнала от китарата минава през него и се чува на кубето - това е при захранено устройство когато е на позиция изчакване( диодчето му мига зелено както пише в инструкцийте . Когато натиснеш бутона веднъж би трябвало да е вече в готовност и диодчето да свети постоянно зелено, при повторно натискане - свтва червено и записава, натискаш пак спира да записва.Въобще функционалността е като на повечето луупъри. Пробелма е, че когато мине в режим "готовност" се получава много силен шум - нещо като модулация- прави - виу, виу , и въобще не се чува звука на китарата . Подозирам , че има нещо общо със захранването но . . . нали уж е стабилизирано !? Бихте ли ме посъветвали как да подходя, че голям мерак имах за тази джаджа и сега ме е много яд , че не мога да я ползвам ?! Да търся ново захранване ?! Или ако някой от вас може да услужи с такова да тестваме устройството за да съм сигурен , че проблема не е в него ?! Благодаря на отзовалите се !
  7. Така - желания ефект не се получи с навиване на винчетата на магарето на китарата. Бихте ли споделили каква е играта с тръс рода - в смисъл какво се случва когато го натягаш- охлабваш, и на каква "стъпка " според вас да правя проби ?!
  8. Много благодаря, ще изчакам няколко дни и ще пробвам с болчетата на струните , ако не ще се консултирам пак с вас относно отхлабване или затягане на тръс рода .
  9. Здравейте , както писах в една друга тема , купих си евтин телекастер тип "сглоби сам" , след като го сглобих установих , че при свирене на пентатоники например се чува звънтене - струните опират в съседното на натиснатото прагче.Въпросът ми е как се повдигат тук струните?! Имам друга китара и там се вижда как би могло да се повдигне магарето но тук немога да го определя?! Благодаря !
  10. Здравейте, преди време си поръчах една евтина китара телекастер тип "направи сам" ( по - скоро боядисай и сглоби сам ) . Та като пристигна я сглобих, след което я разглобих за боя, и сега като я зглобих ми липсва една малка ламаринка на главата , която притиска 3 и 4-та струна към главата - та въпросът ми е има ли магазин където да може да се купят такива неща ?
  11. Благодаря за напътствията ! "Черното кабелче можеш да свъжеш към струнника на китарата, ако няма друг кабел за тази цел." Имаш в предвид да го запоя на самата метална плочка ли ?! Това нещо като заземяване ли ще е ?! Искам да съм сигурен в нещата , че след празниците ще нанасяма боя ( сега е само на грунд китарата ) и тогава ми се ще всичко да е отработено по окабеляването . Благодаря още веднъж !
  12. На кратко , купих си евтина китара от типа "направи си сам", трябваше всичко да е на буксички , но има две кабелчета , които са запоени само в единия си край . Намерих някаква схема в нета : а ето и въпросното място : Ако съм се ориентирал правилно черното кабелче от корпуса на volume контрола , трябва да отиде на средното краче ( където е кондензатора ) на tone контрола. Червеното кабелче , което е запоено за долното краче на volume контрола , трябва да отида на долното краче на tone контрола . Дали е така очаквам съвет ?! Странно , че си работи всичко и без тези кабелчета ?! Второ питане - ако екранирам отворите за адаптерите ще намалее ли шума който се чува , като съм по близо до кубето и съм на сингъл ?! Благодаря!
  13. http://urocipokitara.wordpress.com аз не съм дете но съм много доволен от мастъра , има си изградена система за деца ( аз се обучавам по нея )
  14. kojota

    Fender Mustang II

    Увеличава ти се звука защото всеки пресет е запаматен със съответна сила на звука, трябва да ги пресейвнеш с по малка сила на звука. Аз също притежавам Мустанг 1 и съм доволен - като за начинаещ аматьор като мен да си подрънквам упражнения и някое рифче заучено от нета . Като го ползвах известно време установих , че не ми харесва , че няма истински чист канал -всичко минава през процесора на кубето. Или се бъркам?! Голям пюс е , че лесно се свърза към компа и там вече може доста повече да разцъкваш с различни модели ампове и ефекти, или пък да си дръпнеш от сайта на фендер готови пресети качени от други потребители .
  15. <p> Мерси за табличката , мисля , че ще помогне понеже в Елементарна теория всичко е обяснено спрямо клавишите на пиАното , с тази табличка може би ще се подобрят нещата. Ще тормозя и учителя да обяснява като за по-проЗти </p>
  16. Аз пък не си спомням по мое време да са ни прподавали нотите, учихме музика до 8- ми кллас, и беше предимно слушане на музика и пеене на песни под съпровод на пиано, ноти . . . нямаше за нас
  17. Да се възползвам от вече създадената тема да попитам : купих си книжката ( Елементарна теория на музиката) току що , разлиствайки първите страници отново ме обхвана някакъв тих ужаст , че съм мега зле и не вдявам точно какво се случва. Ходя и на уроци по китара от скоро ( то не е много от скоро , но понеже последните 2 месеца не съм ги посещавал) , там тъкмо учителят започна да засяга темата за нотите и след неговия първи урок се наложи да прекъсна за малко. Тогава реших да си взема тази книжка и да отида по - ограмотен на следващия урок но . . . нещо се спекох още от първите 5 страници Та ето и въпроса : - Подходяща ли е книжката за човек , който ама никакъв сблъсък не е имал с ноти и нотно писмо и.т.н. ?!
  18. kojota

    Ритъм

    Намерил съм си преподавател, просто поради ангажираноста ми немога да си позволя да го посещавам толкова често колкото би ми се искало , поради вакта , че немога да си зауча до задоволително ниво упражненията , които ми дава за кратко време.Затова се допитвам до хора които свирят на китара да споделят ценен опит за начинаещите като мен. Благодаря на всички отзовали се - свалих темпото на 100 и като че ли по - добре ми се получава , но остава въпросът - има ли някакъв варянт за самопроверка ?!
  19. kojota

    Ритъм

    Здравейте аз съм турбо начинаещ. В момента упражнявам пентатоники и разни такива неща. Свирейки с метронома забелязвам , че имам проблем с деленето на осмини.Примерно разцъквам си пентатоники на 120 темпо - на четвърини съм ОК , но на осмини нещо го оаквам (в повечето случаи забързвам прекалено ) искам да попитам за някакъв варянт да се проверявам сам - да се записвам и да слушам след това с метронома ?! И някакви упражнения за ритъма да ме насочите - особено тегаво ми става , като се налага да деля на 8-ни ( примерно 120 темпо) не искам да си представям на 16-тини като се наложи деля . Благодаря - поздрави !
  20. Здравейте , аз съм начинаещ в свиренето на китара изпитвам затруднения с алтернативната техника примерно когат упражнявам A blues scale e----------------------------------5--8-| B----------------------------5--8-------| G----------------------5--7-------------| D----------------5--7-------------------| A-------5--6--7-------------------------| E-5--8----------------------------------| прехода примерно от 7- мо прагче на 5-та струна към 5-то на 4-та струна ми идва няк си не естествен и ме затруднява - понеже слизам надолу а се пада да "дърпам" струната нагоре. И постоянно се олавям , че като опитвам с по бързо темпо да я изсвиря не го правя правилно. Какво ще посъветватепо този въпрос ?
  21. Много яка темичка! Аз не съм на 40 - но жена ми твърди , че съм "дърт" да се занимавам с такива неща . Имам акустична китара от 18 годишен ( но мога да сиря 5 акорда на кръст), купих си я от бургас през 98г. след жестоко напиване на бала ми - тогава имах мераци но нямах възможност да се уча. Скоро си купих от форума ел. китарка - даже вее бях на 1-вия си урок - бе голям кеф си е китарата - по 1- 2 часа вечер подрънквам и разпускам доста - особено като ми се получават някой неща . За уроците - наистина има много мат'рял из нета - но аз лично реших да ходя и на уроци понеже ми се ще да науча нещата от началото и по реда си, понеже опита е показъл , че този варянт работи повече ( при повечето хора ) отколкото само уроци в тубата и табове.Надявам се да понапредна малко от малко за година време и да посвирвам с някой като вас за забавление
  22. Здравейте , понеже в темата се говори за боядисване предимно на ел. китари искам да ви попитам за някакви съвети относно реновиране на боята на акустична китара. Някакви съвети относно бочсисването на грифа ме интересуват ,как да предпазя прагчетата от налояване на лак по тях и как да разделя ( на кой етап ) двата цвята на грифа и съответно по тялото как да направя чернич кант дето го има ?!
  23. kojota

    Fender Mustang I Amp

    Китарата ми е : http://www.djs-musicshop.com/images/Artikelbeschreibungen/LP-520%20Fire%20liegend.jpg И по скоро ме интересуват по подробни мнения за кубенцето - сравнено с ефтини процесори от сорта на V amp 2 и подобни .
  24. kojota

    Fender Mustang I Amp

    За пореден път ще досадя с въпроси с надежда за съвет. В момента съм в чуденка дали да закупя процесор V amp 2 и да го използвам с моето кубеnce : Или да събирам парички за Мустанг-а ?! И за двете неща има добри отзиви и ревю-та из нета и това още повече ме затруднява Ако може някой от гледна точка на опита да сподели какв варянт би бил удачен за начинаещ . Пртедимства и недостатъци според мен на двете неща : Процесора - по ниска първоначална инвестиция, има педалче за превключване между различните настройки ( и Мустанга го има но е + 50 лв на цената ), преносима джаджа + малкото кубенце с което разполагам означава , че ще мога по лесно да го влача - като си ходя на село,или някъде другаде ако се налага Недостатъци - ами тук амай немога да определя тъй като не съм ползвал такова нещо и незнам какво ми трябва ( ще ми трябва ) освен , че ми изглежда на картинките като играчка и се опасявам да не е много чупливо ( понеже имам един малък терминатор в къщи ) Мустанг-а - чисто ново устройство , от магазина с гаранция. Има опция за връзка с PC - то и добавяне на нови звуци от там .Нисък клас кубе но изглежда и звучи много добре ( поне за моя слух ) Недостатък - за момента само цената ме събаря , и нуждата да продам старото кубенце за да закупя Мустанг-а. Та . . . това са ми терзанията ( Радини вълнения ) Утре или в други ден ще отида да пробвам как звучи процесора с моето кубенце - та ако може да споделите мнения ще ми е полезно . Благодаря предварително за отделеното време !
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.