Jump to content
Българският форум за музиканти

ventsi

Members
  • Мнения

    45
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Последни посетители

605 профилни разглеждания

ventsi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

9

Обществена Репутация

  1. ventsi

    Проблем с Floyd Rose

    Ще "вдигне" флойда нагоре, от стъдовете, което ще му увеличи хода при pull up.
  2. ventsi

    Проблем с Floyd Rose

    Neck shimming, за предпочитане при лютиер.
  3. ventsi

    Ibanez IBZ-LZ

    Ако цената е добра, не се колебай. Аз ръснах близо 300 лв за комплект EMG-та, и честно казано, малката разлика в звука не оправдава голямата разлика в цената .
  4. ventsi

    Ibanez IBZ-LZ

    Имам ги на една талпа. Взех я точно заради адаптерите, за свирене на Рамщайн. Могъщ звук, с яка компресия. Учудващо, клийн звучат също добре. Сравнени с EMG (81), имат по-малко високи и среди може би, като компресия и като състейн не отстъпват никак. Като цяло съм приятно изненадан от тези адаптери, очаквах да са по-зле. Личното ми мнение е, че за тресня не отстъпват по нищо на EMG.
  5. ventsi

    Ibanez Owner's Club

    RG2550 (edge zero), Dimarzio IBZ - 2008 г. RG1570 (edge pro), V7,V8 - 2002 г. 540S (edge), Dimarzio - 1990 г. S570 (ZR), Dimarzio - 2004 г. Blazer II, (strat-style tremolo by GOTOH), Seymour Duncan - 1998 г. RGA42 (fixed), LZ10, LZ20 - 2010 г. Толкоз!
  6. Шайбите от Томан са 12 бр. за 10 Е и се скапват супер бързо. Преди година си струговах 2 тръбички от полиамид и от тях си нарязах пръстенчета с размера на оригиналните, до момента нямат и следа от износване, оказаха се чудесен заместител.
  7. ventsi

    Фен-клуб Marshall

    От скоро си отглеждам това животно: Има си характерния маршалски тон, който много харесвам, с безкраен състейн. Супер гъвкав, с огромен потенциал за бленди от кънтри до индъстриал. Най-хубавото е, че звучи добре при всякакви настройки, просто не може да го накараш да звучи зле .
  8. Кашон някакъв, с много врътки: Покрива всичко от Brad Paisley до Rammstein.
  9. Става горе-долу . Симулацията е на ENGL, 2 усилвателя в паралел.
  10. Имам такава от около 6 месеца, взех я заради активните адаптери. Стандартен суперстрат на Ибанец, с гриф като всяко RG. Разликата със стандартните RG-та е фиксирания бридж, който за мен е много удобен, и активните адаптери. Тялото го водят махагон, но сравнено с други махагонови китари е доста по-леко, което е хубаво за свирене прав, но го няма състейна на тежките махагонови китари. Адаптерите са добри - безшумни и с доста висок аутпут. Вградения преамп е с 2 мода, честно казано за мен единия мод е неизползваем - замазва яко звука. Батериите на преампа явно карат много, защото не съм ги сменял откакто я имам. Взех китарата точно заради кавъри на Рамщайн, и помогна много за да наподобя звука им. Като цяло е добра китара за парите си, не блести с нищо, но нямам и повод за оплакване от нея. Ето я в действие - симулацията е от Line6 HD500:
  11. Не, сравнението беше S770 и S4XX, които имат осезаема разлика в цената, а се различават само по 1 калпав сингъл в повече + по-шарен финиш...Със здраве да си я ползваш, китарката е готина .
  12. Доколкото разбрах, дефектната покупка е сменена безпроблемно от вносителя, какво "дефектно" има в новата бройка? Разхлабени ключове и пот, опиращ в тялото? Ползвай гаранцията в такъв случай, ще отстранят проблемите за по-малко от 5 минути . Не искам също да бъда разбирам погрешно, въпреки че наистина качеството се понижава всяка година, в случая не виждам повод за оплакване. Пак казвам, този модел е надценен, разгледай ценовата листа и спецификациите и ще намериш същото качество за доста по-малко пари. Което напълно обяснява дребните забележки, които намираш в китарата си. И точно защото ценя парите, купувам Престижи, и китари произведени миналия век.
  13. Като почитател на марката Ibanez ще драсна и аз няколко реда: S-серията е една от любимите ми, и притежавам 2 такива китари -японска 540S от 90-та година и корейска S470 от 2004-та. Споделям всички плюсове, споделени в първия пост, но с доста от минусите не съм съгласен. 1. Фурнира, който прави китарата много атрактивна, всъщност има чисто естетическа роля, и не заслужава 200 лв. разликата в цената спрямо S570, която си е същата китара, но без фурнира. 2. Абсолютно нормално е на чисто нова китара да се затегне целия наличен хардуер - отнема минути и спестява много разочарования и проблеми в бъдеще. 3. Ръчката е слабото място на ZR тремолото - чупи се холдъра на ръчката, и въпреки че проблема уж е отстранен от години, все пак правилното решение е ръчка + холдър на Шалер за Floyd Rose - пасва перфектно и работи перфектно. 4. Сетъп на чисто нов инструмент, независимо от класа, е повече от задължителен, заедно със смяната на струни. Пак спестява разочарования. 5. ZR системата работи много добре, но иска прецизна настройка и свикване с разликата в усилието при dive и pull up. За конкретното тремоло мисля е излишна, защото и без нея държи строй добре, а и убива "мъркането". Лично аз ползвам ZPS-a за да преминавам бързо от drop-D в нормален строй и обратното. Но от скъсана струна няма да те спаси, и това би трябвало да ти е известно преди да купиш китарата. 6. Адаптерите са shit и съответстват на ценовия клас на инструмента - за толкова пари, толкова. Все пак е среден клас китара, дори е надценена, при положение че разликата с 900-левовите S-ки е само в средния адаптер и финиша. Сравняването на EDGE с ZR неуместно, като първорманс и качество на изработката EDGE е класи отгоре. Като цяло, поддържам мнението че е по-добре да се намери запазен екземпляр произведен миналия век, отколкото да се купуват нисък и среден клас китари, които предлагат качество, адекватно на цената им. Ако ще е нова, то само Prestige и Premium си струват парите, IMHO.
  14. Това е HD500, но в рак вариант. Нямат никаква разлика.
  15. От 2 дни се радвам на това: Зверска машина, просто удари BOSS GT10 в земята.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.