Jump to content
Българският форум за музиканти

EMEC

новаци
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    kitara

EMEC's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Благодаря от сърце!! http://www.all-guitar-chords.com/index.php...amp;mm=&v=3 http://www.gibson.com/Files/_gbme/tools/Chord_Finder/ на тези адреси има нещо интересно!
  2. Точно тези неща имах предвид, когато повдигнах темата "Стилът на големите", и не съм много съгласен с казаното от някои, че форумът е да си бъбрим за китарки, ампове и т.н., защото мисля, че целта на форума все пак е да помогне на онези, които тепърва започват или чиито интереси отиват по-далече от "каква китарка" или "какъв амп", китарата иска да изтискаш нещо от нея, да знаеш как да го направиш и да си поизмориш пръстите за да го достигнеш.Може да е най-добрата ако нямаш добро тоноизвличане за какво тие да си я гледаш като мебел ли? Едно време заведох дядо ми да ми купи китара. Бях се интересувал дори си бях набелязал една. като отидохме дядо ми посочи една и каза "Тази много ще отива на цвета на библиотеката в хола"...........
  3. Erne Ball 9-42 във Варна на магазина на "Фактор" има различен асортимент от тази марка Slinky, Rokenrol, Metyl .... До скоро позвах 9-42 на Дарио но нещо не ми харесаха пък и първа се къса много скоро ако бендваш много.
  4. Искам да повдигна тази тема след като прочетох не малко коментари във форума отнасящи се до марки китари, струни, усилватели, ефекти и т.н., едно ми направи впечатление между редовете на онези от вас, които явно са с повече опит и умения се прокрадват (и то мисля напълно основателно ) мнението, че за доброто звучене не са необходими само добри инструменти и техническо оборудване (безспорно и те са от немалко значение), но и пръсти или казано по друг начин умения. Като казвам умения имам предвид използване на определени музикални похвати, форми, скали, ликове и т.н. Знаем, че зад всеки един известен и голям китарист стои един същи толкова добър учител. Имало е някой, при който е учил или от когото се е учил ако е като мен самоук. Взаимствал е ликове, рифове,скали...... Та да си дойда на думата, нека да коментираме, да споделим, да анализираме стилът на тези големите китаристи. Моля онези от вас, които имат повече знания, опит, които свирят да се включат активно и да помогнат на нас хората, които свирим за удоволствие и любов към определен вид музика, било то блус или метъл. И ето моят въпрос е какви умения, музикални форми, похвати, скали, ликове използват личности като Джими Хендрикс, Джеф Бек, Карлос Сантана, Ерик Клептън, Б.Б.Кинг, Ричи Блякмор и за други чиито стилове искате да изучите. Мисля, че една такава информация, ще бъде полезна на всички и ще ни помогне да придобием по-добра музикална култура и практика, защото мисля, че музикантите не са "тъпи глави". Надявам се да се включите и си помагаме. Вкрая на краищата нали това е истинския смисъл на форума.
  5. Абе вярно, че звукът й т.е на Пацифика 012 е малко по различен но пък и това си има своите предимства - ще звучи по свои си начин. Слушах един концерт на Джеф Бек и Карлос Сантана е двете китари зучат много различно една от друга но пък всяка си има своето очарование. Кажете тогава колко стрва един добър хъмбакер, защото за солиране използвам него и близкия до него ингъл?
  6. Моля ви публикувайте някой сайт за уроци по блус, рок, хеви метъл. Ще ви бъда благодарен.
  7. Четох за Кортовете и проблемите с някои части и наистина много съм очуден дори се радвам, че си взех Ямаха Пацифика 012 вмвсто корт от същия клас. Аз лично доста я разтривам във всяко едно отношение. Има е вече 1 година и единственото което се забелязва е леко едва забележимо износване на прагчетата но като се има предвид че използвам много бендове(вдигания на струните) мисля, че е нормално. Във Варна една смяна на всичките прагчета с труда излиза 80 лева при положение, че се сложат по-твърди, като тези на фендерите. Иначе нищо друго не ми е мръднало, макар пак ще кажа я разтривам всекидневно по-няколко часа. Повдигам темата, за да си помагаме ние по-сиромасите. Знаем и всеки иска да свири на Фендер 1954, Гибсън Лес Паул, Айбанец Дем и темподобни но като ни са плитки джобовете да не свирим ли? Надали всички големи китаристи са започнали с чисто нови китарки но пък са положили много труд и са изработили перфектна техника. Призовавам ви собственици на Ямаха пишете и споделяите вашите мнения за тази марка китари.
  8. Здравейте, живо се интересувам с какви китарни ефекти свирят "големите" например Джеф Бек, Ричи Блякмор, Джими Хендрикс и т.н ? Ако имате някаква информация моля ви да я споделите.
  9. ^ Благодаря за бързият отговор. Тази Yamaha Pacifika 012 я купих чисто новичка, препоръчаха ми я пред Stagg i Squaer , но последно врме взех да се съмнявам дали не се прекарах. Наскоро свирих на един Squaer поръчан по интернет от Германия, неговия страт звук се отличава в пъти от този на моята Yamaha.
  10. Аз също разбутах моите на Yamaha Pcifika 012 в книжката за подръжка пише 3 мм, но питах Канев във Варна, той ми каза 5-7 най-много.
  11. Здравейте, нуждая се от следната информация: 1. Колко трябва да бъде височината на струните при електрическата китара ( аз свиря на Yamaha Pacifika 012) и от къде да взема основна база, за да направя евентуални регулировки, тъй като без да искам ги промених. 2. Може ли да се променя разстоянието между адаптерите и струните и колко трябва да е то? 3. Мнение за Yamaha Pacifika 012.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.