Jump to content
Българският форум за музиканти

Gero

новаци
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Gero

  • Рожден ден 02/11/1956

Previous Fields

  • Инструмент
    китара,клавишни,

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.myspace.com/gerosnaxa

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Moi Norway/Sofia

Gero's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Мисля ,че Гибсана е първата китара. Втората китара ми се струва че е със сингъл койл.
  2. Мога да споделя опита си от Guitar Rig 2, който ползвам от 3 години и от който съм абсолютно доволен. Ако е оригинално купен , то ефекта се състои от програмата * софтуера* и контролера, който е с 6 превключвателя и педал с доста функции. На този контролер са монтирани звукова карта и всички всички видове връзки, два входа Аи Б ,стерео изход, USB ,Миди ,Слушалки и още неща и цялата система работи като един процесор. Не виждам причина да не може да се ползва през комбото на питащият колега. Пак казвам ,ако не е някакво краквано животинче с инициялите Guitar Gig.
  3. Да споделя и аз моята зелена зима.http://www.myspace.com/gerosnaxa Дано да я приемете
  4. Чудесно. Много авангардно. Не всичко е загубено.
  5. Много истинско и много близко до естетиката ,която смятам за прекрасна. Има Дио и Оззи и най-вече собственното присъствие с голяма доза вкус и майсторлък.
  6. Здравейте и от мен. И аз ще се включа с моя Страт Калифорниа 1997 с активни ЕМГ общо взето удобна , вярна и лека за сurl=http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1874/5494060820198999561268599054uhwFotL2N3GTRF1IEUPY.JPG] [/url]вирене китара.
  7. Много музикантски направени неща. Успех.
  8. Браво и от мен. Бъди себе си.
  9. Прав си ,че е една дума, но машинописката у мен я няма никаква. Не съм онзи Геро от Предаването??? Аз от 1981 год живея и работя мнооооого на далече от татковината ни.
  10. Безжична връзка или на английска транскрипция Уайар лес. Системите са с предавател, който се включва в китарата через късо кабелче или самият предавател е една малка кутийка с жак ,който се включва в китарата. Има приемник който через къса антенка хваща сигнала от предавателя и го отвежда в усилвателя,процесора и от там е както с кабел. Работи на ултра къси вълни с батерия и е с различеб обхват. Микрофоните без кабели са на същият принцип. Дано да съм ти бил от полза.
  11. Първо по темата:Във всички мнения казани за характерността на Големите има по нещо вярно. Важно е отношението между пръстите и струните, там се ражда спецификата,важни са всички части от арсенала, от струните,китара,усилвател,ефекти или процесор, кабели,перца и пр. Умишленно не ползвам английските наименования на гореспоменатите в името на българският език. Кой ти е бил учител, е важна брънка от процеса ,през който минава един музикант,в случая китарист. Учителят е добър до толкова,до колкото му позволява самия ученик. Работата на учителя в 99% е да изгради китарист-личност индивидуалист ,а не да прави опити за създаване на собственно копие. Уникалното у човека е неговата характерност на гласа, на ириса на очите ,ген и ....Уникално характерен е и тона извлечен от всеки един от споменатите големи имена. За това ,моето мнение и философия в работата ми е ,Големите да са наше вдъхновение и мотивация,но ние винаги да се стремим да отстояваме факта ,че ние сме също Оригинала, Пешо,Жоро и кой ли не още. Позволявям си да споделям всичко това с вас , от позицията на музикант с 30 години зад гърба си, работейки като преподавател по китара и в момента,свирейки през уикендите ,за съжаление доста дълече от България. Та мисълта ми е, да научиш някого да свири техниките суипинг,легато, тапинг,гами и стари ладове, маками и какво ли още не знам си , са само продуктите ,нека индивида да сготви ястието сам и то да носи неговият белег. Весело е в този форум
  12. Смятам за абсолютно неправилна постановката с младежта. Това са хора информирани,несъгласни с отношението към тях ,като недоразвити неблагодарници-паразити.Историята изобилства с ужасни примери от конфронтирането между генерациите. Как можеш да въздействуваш на човек в положителна посока, ако не го допускаш до себе си, постоянно напомняйки му ,че не става за чеп ,че е неблагодарно дупе (така поне на нас ни викаха ,когато бяхме тийн)и най-важното, да нямаш вяра и надежда у младостта. Ние като по-опитни,зряли и отговорни сме длъжни да организираме така нещата,че да са огледани от всякъде и да няма място за издънки. Не бива,правейки дарение,да очакваш благодарност. Разочерованието ти е в кърпа вързано. Може да се направи така, че нещата които получава юнака, да са под контрола на форума с контролна функция. Ако няма развитие след една година,собственника може да е друг.Ще организираме годишни продукции като концерти със състезателен характер,с публика и жури. Не е казано само да са акнета. Възрастовата граница може да е 22год. на пример.За това ви казвам,че формата трябва да е много добре обмисленна и ефикасна.
  13. Абе пичове, не съм и мислил да събирам пари от когото и да било. Става въпрос, да се правят дарения от хора с възможности,на хора с талант и без възможности.Никакви 5лева от 10 човека ,или какъвто и да е подобен припев.Мислете по скоро за това, как да се неутрализират хитерците. Ако се обяви на пример, че на 59 юни 2682 година в читалище Ахмед Доган ще се проведе прослушване на кандидати за три пакета ,дарени от заможни колеги ,безвъзмездно за каузата,тогава не виждам какви хитрини могат да прокарат кандидатчетата. Мисълта ми е ,да се помага мъдро ,с надеждата и ясното съзнание ,че градим нещо по-хубаво от чалгата на гологлавите и самозабравили се водещи. Фукнята е ОК за гъдел на суетата ,но какво го топли един талантлив тййн от това,че имам 9 китари,3 ампа,2процесора,студио,музикални станции,програми....... Казано е ,ако имаш 2 ризи ,дай едната на ближния си. Не е ли красиво и достатъчно
  14. Здравеите колеги китаристи и най- вече тези от нас,които поради една или друга причина са стъпили удобно на краката си ,и са в състояние да направят щастлив някой от многото талантливи млади наши колеги да откликнат на идеята ми, а тя е:да подаряваме китарни пакети от поносим ценови и качествен диапазон на млади китаристи от форума,които да покажат мотивация,разтеж и на прослушване организирано от форума. Прави впечатление,че има колеги ,които се намират по голямата чужбина,и мисля ,че това няма да ги доведе до финансова руина Мисля,че китара+кубе с вградени ефекти и симулатори на прилични цени са реално и достъпно решение за реализацията на идеята. Идеи и сладка приказка след ЛС
  15. Здравейте още веднаж от мен. За последния ми рожден ден си подарих две усилвателчета и една китара,защото ЕНГЛ-а ми беше мечта от известно време, 6Линия е много подходяща за работата ми,а Шектера или Шиктър-а както казват най-засегнатите от кризата, е китара евтина алтернатива за по-тежка свирня. Имам и още неща, от по-преди с които свиря ,но тях в някой по-следващ пост.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.