Jump to content
Българският форум за музиканти

Yanni

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25 Excellent

About Yanni

 • Rank
  Ослушващ се

Previous Fields

 • Инструмент
  sevenstring

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Yanni

  Уроци

  При Лъчо от Nameless Day Ritual.
 2. Yanni

  Фен-клуб Marshall

  Marshall MG30DX: Отдавна не го ползвам, но нямам намерение да се разделям с него. Държа го при родителите ми в Созопол, да имам нещо под ръка за редките случаи, в които ми се досвири, докато съм там. ------------------------------------------- Marshall Monitor Headphones: Убийствени слушалки! Взех ги на много добра цена по време на едно намаление в Thomann.de. Задължително са с мен при пътувания. ------------------------------------------- Marshall Power Brake: Родих се с този атенюатор, а съседите си поотдъхнаха. Да не говорим, че просто е адски як атенюатор!
 3. Лятото сложих на моя Les Paul струни 12-52 на Elixir за B standard настройка и определено смятам, че тази дебелина е неподходяща за 24,75" мензура - трябва да са минимум един размер по-дебели. Преди години съм слагал на 25,5" Ibanez такива струни за същия строй и беше ОК, но за Les Paul просто не става.
 4. Yanni

  Telecaster-ски звук

  Прекрасно знам приликите и разликите между двата модела. Всъщност, като качество на изработката и комфорт, разликите изобщо не са толкова големи.
 5. Yanni

  Telecaster-ски звук

  Леко не се съгласявам - моят American Special Telecaster (с тази разлика, че моят е 3-colour sunburst) си е с т.нар. аштрей със string-through-body конструкция и класическият 3-brass-saddle бридж. Не съм запознат точно със спецификите на Texas Special адаптерите, но китарата може да звучи традиционно телекастърски, както и "модерно". Невероятен инструмент! Подарих си го за един рожден ден преди около 2-3 години.
 6. Имам Blackstar HT-5H главата (по-старата версия, без вграден reverb) и 1х12 бокс Blackstar HT-112. Предполагам, че Metal серията ще е дори още по-брутална, но моята комбинация е убиец за по-твърди неща. Аз също на моменти свиря по-твърди неща, дори бая твърди (седем струнна в drop A) и ампа смазва. Реално от около 3 години не съм се замислял за друг усилвател. Напълно достатъчно ти е за репетиции.
 7. Yanni

  Gibson Owners' Club Bg

  Mммда, доста готин топ. Леко на изгорял прилича. Нямам търпение да видя снимки на въпросната китара.
 8. Yanni

  Gibson Owners' Club Bg

  Вече я показах в любимата ни тема, но да се запиша официално и в "клуба" Gibson 2003 Les Paul Standard Оригиналните адаптери (Burstbucker Pro) са заменени с комплект бели Seymour Duncan Distortion - Bridge и Neck. Оригиналните ключове (не успявам да открия инфо кой точно модел са), са заменени с Grover.
 9. Yanni

  Избор на humbucker

  Малко лични впечатления и от мен: Имам D-Activator 7 на бридж позицията в седмака си (RG7321, който 99% от времето е в drop A) и съм ужасно щастлив от резултата - агресивен и мощен саунд, много добър баланс между струните, подобно на активен адаптер (от там и името ), в същото време звукът не е стерилен и обездушен. SD Distortion имам в Les Paul-a, но честно казано ми идват леко hot като за този инструмент. Сериозно се замислям за оригиналните по спецификация Burstbucker Pro.
 10. Яко! Два готини дребосъка. Аз от около 2 месеца съм поръчал един TS MINI в Динакорд, но поради някаква причина не идва. Нищо де, ще си го изчакам.
 11. Yanni

  Gibson – Нови модели 2015

  Standard все още си вървят с Burstbucker Pro. "Дънканите" на мойта са слагани от предишния й собственик. Аз лично нямам нищо против стоковите адаптери на LP Stnadard-ите.
 12. Yanni

  Fender Stratocaster Owners' Club Bg

  Има, има. Не е честно само някои хора да си имат тема...
 13. Yanni

  Fender VS Gibson (Metal/Hardcore)

  ^ О, аз много добре я разбирам въпросната мания, даже... абе както и да е... Явно само колегата Дейв не ги усеща нещата.
 14. Yanni

  Fender VS Gibson (Metal/Hardcore)

  Скоро гледах в ютюб едно изказване на Гилмор, в което той казва, че не разбира gear-манията, която е обзела музикантите. Според него, той би могъл да хване които и да е китара и усилвател и пак да звучи като себе си. И нямам причина да не му вярвам. Дори и с Les Paul, тонът му си е 100% Гилморски. Гледах го преди 11 дни в Хърватска - през по-голямата част от концерта свири на Fender Telecaster. Дори и със затворени очи можеш да кажеш, че това е тонът на Гилмор.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.