Jump to content
Българският форум за музиканти

teodor624

Members
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно teodor624

  • Рожден ден 12/26/1995

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Ловеч

teodor624's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

9

Обществена Репутация

  1. Behringer Ultragain mic100 е микрофонен предусилвател, а не звукова карта, тоест няма да ти върши никаква работа. Този миксер също не е добър вариант за записване. Потърси USB аудио интерфейс с фантомно захранване втора ръка за 100-150 лева и след това мисли микрофона. По-евтин вариант, който да става за нещо, според мен няма.
  2. Ако искаш да записваш DI китара и бас, добре е да провериш по форумите дали всеки модел е подходящ за тази цел. Например Presonus Audiobox и първото производство на Focusrite Scarlett 2i2 са с преамп с прекалено много gain и ако включиш в тях адаптери с висок аутпут, дори gain-a да е на минимум пак има клипване на сигнала. Проблемът го няма при Scarlett 2i4, защото този модел има PAD за намаляне на нивото на сигнала.
  3. По конфигурация на контролите е почти еднакъв с този ефект: http://www.thomann.de/gb/digitech_bad_monkey.htm?sid=11f7b17aa82eb2d0fef0ea687a15e5df Провери дали има разлика в сигналите на изходите. На Digitech-a единият изход е предвиден за усилвател, а другият за миксер.
  4. Интересно, че от DiMarzio дават схемата с релсата на адаптера към бриджа на китарата, а мисля, че Джон Петручи го ползва с релсата към грифа и така е замислен по принцип. Имам 6-струнната версия на адаптера и съм го сложил с релсата към грифа. Пробвал съм го и по двата начина и ефектът е сравнително голям. С релсата към бриджа има повече атака и разделение на тоновете в акорди и тн., но тонът изтънява особено при чист звук. Определено пробвай и двата варианта Чел съм, че двете половини на адаптера са с по-различен аутпут, като тази с релсата е с по-висок.
  5. Здравейте, търся си DI Box, с който едновременно да мога да записвам от ел. китара чист DI сигнал и да правя monitoring през процесор и съответно да записвам и двата сигнала в отделни канали на интерфейс. Колебая се между тези 2 DI box-a: http://www.thomann.de/gb/behringer_gi100_ultra-g.htm http://www.thomann.de/gb/palmer_pan_01.htm Кой от двата е по-подходящ за тази дейност?
  6. Ето последния ми опит на тази песен - http://soundcloud.com/theuncurable/hollow-ground-left-blind-1
  7. Един опит от мен, трябва още доста работа, ама Cubase почна да крашва.Всякакви съвети са добре дошли http://soundcloud.co...uncurable/uhoh4
  8. Днес си взех монитори втора употреба от базара - Samson Resolv 65a.В еконт си работеха, в един приятел също.Свързах ги вкъщи, свириха около 20-30 минути, изключих ги и след известно време пак ги включих, обаче едната не се включи.Пробвах различни захранващи кабели, но няма звук и светодиодът отпред не свети. Някой може ли да помогне? Благодаря
  9. Ако свириш главно хардрок или метъл бих ти препоръчал: Ако свириш само у вас - http://www.thomann.d...ey_vypyr_30.htm Ако мислиш да свириш в група - http://www.thomann.d...ey_vypyr_75.htm и по-нататък да си вземеш Peavey Sanpera или някаква друга миди педалиера, за да можеш да сменяш пачовете по-лесно. За рок, блус и по-леки неща бих препоръчал малко лампово комбо + няколко камиончета, не мисля, че там има смисъл от моделинг и толкова много ефекти. За китара, ако ще е нова нещо от този род: http://www.thomann.d..._rgr321exbk.htm http://www.thomann.d...nez_rga32wh.htm LP: http://www.thomann.d...ck_cr250_tb.htm http://www.thomann.d..._art100_vls.htm http://www.thomann.d...tric_guitar.htm Но в този ценови клас бих препоръчал нещо втора ръка, ще получиш доста по-добра китара за парите си
  10. http://soundcloud.co...able/mix-talley Един опит и от мен, има какво да се дооправи, но за 20 минути - толкова
  11. Аз съм с Dunlop Jazz III, избягвам да свиря с други издържат адски много
  12. Само да отбележа, че този модел всъщност не е Gio, а си е RG 420 http://www.thomann.de/gb/ibanez_rg420egbwh.htm Ако трябваше да избирам, може би щеше да е това. И все пак това е лично мнение и от тези китари съм пробвал само ESP-то. Пробвай колкото можеш повече от тях и тогава купувай.
  13. Ако имаш някой приятел, който разбира повече, да дойде с теб, когато ти я доставят, за да я огледа, дали всичко и е наред. Виж и това - http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=88463 според мен си струва да дадеш още 20 лева над бюджета.
  14. На английски "angled jack" http://www.muzikalniinstrumenti.com/index....rt&Itemid=1
  15. Прочети тази тема http://forum.muzikant.org/index.php?showto...amp;mode=linear
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.