Jump to content
Българският форум за музиканти

Viara Ivanova

VIP listed
  • Мнения

    1352
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    8

Viara Ivanova last won the day on Април 17 2023

Viara Ivanova had the most liked content!

Относно Viara Ivanova

  • Рожден ден 04/08/1980

Previous Fields

  • Инструмент
    Пеене, ел.бас

Contact Methods

  • Website URL
    www.ViaraIvanova.com
  • Skype
    this_little_bird

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Location
    Пловдив

Последни посетители

12244 профилни разглеждания

Viara Ivanova's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

523

Обществена Репутация

  1. Здравей, Мери! Радвам се да те видя тук :)

  2. Има ли чичковци и лелки в Пловдив, дето да им се свири кънтри/ блус / американа, да си направим банда? ;)

  3. След-пандемично и преди-апокалиптично - Здравейте отново! На линия съм за уроци по съвременно пеене, музикална теория, солфеж, songwriting, английски език. контакти: Skype this_little_bird Viber 0893 577341 Ако сте вокалисти, родители на вокалист или вокални педагози и търсите съвети/ подкрепа/ вокално обучение, можете да се присъедините към ФБ групата ми: вокално студио "Вяра Иванова" - официална група . Възможно е и видеата на вокална тематика в моя YouTube канал да са ви интересни. Успех на всички!
  4. Затваряме фирмата, естествено. То, ако се стигне до момента, в който като теглиш чертата това, което остава за теб е под това, което си определил като бизнес цел, значи си объркал бизнеса
  5. Здравейте! Да, ако искате да работите сама и да нямате главоболия - ЕООД Така ме само ще можете да се осигурявате и да имате доказуем доход ( ако кандидатствате за кредит/ ипотека), но и да Ви се признават направените по дейността разходи, които - поне при мен, не са малко Повечето частни учители, които познавам ( вкл.тези, при които съм ходила на уроци като дете) си преподават нелегално - у дома, примерно, без да отчитат печалба, без да се осигуряват. Има и такива, които се присъединяват към школи - общински, частни, където са на договор. За лиценз за пръв път чувам, лиценз за какво точно?
  6. Група за вокално обучение, съвети и подкрепа за

    - вокалисти

    - родители на вокалисти

    - вокални педагози 

    Sunday School with Viara

  7. Уроци по съвременно пеене, музикална теория, солфеж, songwriting, английски език. онлайн - Skype: this_little_bird или в студиото ми в гр. Пловдив За записване: 0893 577341 Ако сте вокалисти, родители на вокалист или вокални педагози и търсите съвети/ подкрепа/ вокално обучение, можете да се присъедините към ФБ групата ми: Sunday School with Viara Успех на всички!
  8. Ани, душички мила! С моите ученици ползвам ето този сайт - купувам си ученически акаунти към моя, правят си регистрация и после яко домашни https://www.sightreadingfactory.com/ Много лесен за ползване, създава идеален "навик" - като с всичкото останало четене на езици, може да се упражняват вокалисти и инструменталисти, вкл има и дуети, можеш да си правиш диктовки, да си пуснеш пианото, за да чуеш как трябва да звучи нещо :)) Преди да ползвам този сайт, работех с два учебника - единият на Бъркли Прес, другият на Musicians Institute. Има разбира се съвети за запомняне наизуст на звученето като сравняваш с интервал от известна песен - пр. чиста кварта: началото на Amazing grace/ сватбения марш, октава - Over the rainbow, ако искаш ще ти издиря един cheat sheet с идеи за такова сравнително запомняне от популярни песни. Аз примерно по-скоро се старая и за мен, и за учениците да работя с усещането за далечина и "процент" дисонанс :)))) И особено като се има предвид, че основната част от упражнения за разпяване са базирани на мажорна гама, и то 1-3-5-8 степени, човек бързо свиква да заковава или да усеща, когато е малко под или малко над, какво трябва да направи, ако има някакъв бемол/ диез, който не е част от гамата, или примерно ако се пеят ладове/ блус скали Успех! бду, ако желаеш ще те добавя в една ФБ група, която направих за съвети и помощ м/у вокалисти, педагози и родители
  9. Здравейте! Казвам се Вяра Иванова и съм вокален педагог. Ако желаете, можете да се свържете с мен тук или на скайп: this_little_bird и да ми изпратите аудио клип с пример за треперенето, което споменавате. В работата ми често срещам една много специфична липса на стабилност в тоновете около разговорните при по-възрастни вокалисти, при такива, които имат проблем с алкохола или хора, които са преживели някакъв стрес и имат проблеми с нервната система. За да определим от какъв характер е проблемът, и съответно какво да се предприеме, трябва обаче да чуя как точно звучи. Посещавала ли сте медицински специалист? В кой град сте? Ако желаете, можете да се присъедините ФБ групата ми за помощ, съвети и вокално обучение Sunday School with Viara Поздрави.
  10. Здравей, Стояне! Много приятен тембър, придава истинска емоция на песента. На моменти има неточности, които на мен ми звучат да са по няколко причини, или просто недобро научаване на мелодията да кажем, ти си "запомнил", че мелодията е една, а тя е друга, както в "Ако някога пак те целуна", или изпяване на думите по инерция - с интонацията, с която би ги казал, а не с мелодията на песента - примерно в началото, "пак ще останем сами", в мелодията тонът на сричка "са" е с тон над "ми", а при теб интервалът не е чист, защото изговаряш "сами" по-скоро като "съми", "ъ" седи по-ниско от "а", и оттам и при теб е неточно Съветвам те ако можеш да си намираш партитурите на песните, или да си транскрибираш мелодията с китарата - дори и за момента да не можеш да пееш по ноти, само да гледаш "накъде върви" мелодията ще ти е от полза и ще осмислиш, че примерно две съседни срички не са върху един и същи тон, а има някакво разстояние между тях - така ще можеш да си много по-точен и да си тренираш слуха. Ако още търсиш вокален педагог, можеш да ми пишеш в скайп: this_little_bird Вяра
  11. Здравей, n_s, Реши ли проблема?
  12. Предлагам персонализирано обучение по музика за певци и songwriters, както и уроци по английски език. Успех на всички!

  13. В момента съм "разквартирована" в Пловдив , преподавам в моето студио и по скайп. Ако някой търси вокален педагог (съвременно пеене), пишете: скайп this_little_bird. Вяра
  14. Уроци по пеене, songwriting и английски: София, неделя, 6ти септември @ Sofia Music Hub Само с предварително записване. До скоро!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.