Jump to content
Българският форум за музиканти

progg

Members
  • Мнения

    24
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Nord Electro 3

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.myspace.com/travelhouse
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София
  • Interests
    Progressive rock

progg's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Обществена Репутация

  1. Тази година се очаква да излезе Neo Instruments Ventilator II, основният претендент за най-добра лесли симулация, ползвана от пианистите искащи най-близък до автентичния хамънд звук, без да носят 30 и повече килограмови чудовища. Вентилатор ползват дори и собственици на Hammond Xk серията, не достатъчно доволни от вътрешната лесли симулация на самите инструменти. Очакваният втори вариант на този педал ще разполага със стерео вход и изход, което означава и стерео байпас, възможен досега само за големия вариант на Вентилатора (не и за MiniVent) и то само след съответна модификация. Стерео байпасът е важен а всички, които искат да ползват съответния борд не само за органи.
  2. progg

    Nord Stage 2

    Ето малко образ: Chris Martirano демонстрира третото поколение орган емулация, вградена в Stage 2 (и взета от Nord C2) с кратък цитат от Tarkus на Emerson Lake and Palmer:) Nord Stage 2 определено е много апетитен инструмент!
  3. progg

    Nord Stage 2

    За всички Норд фенове, а и не само - ето наличното засега инфо (в youtube засега няма видеа, може би Норд ще го представят официално тези дни на Намм): http://www.nordkeyboards.com/home/namm2011...Xcomparison.pdf Поздрави!
  4. Чудесно е, че някой веднага го е забелязал Снощи и аз гледах демата. Впечатляващ инструмент, вероятно не само на ниво реклама. Още няма официални данни кога Кронос ще бъде в магазините. Конретните параметри могат да бъдат намерени, разбира се, тук: http://www.korg.com/kronos От пръв поглед се вижда, че Кронос продължава традициите и намеренията повече на ОАЗИС, отколкото на М3 ( междувпрочем от различни мнения по чуждите форуми се придобива впечатлението, че М3 така и не става любимец на музикантите, които могат да си позволят такива инструменти, въпреки усилията на Корг с никак не лоши ъпдейти на операционната система). И имайки предвид високото реноме, което си спечели ОАЗИС, това е добър ход според мен. А и ако си отваряте очите по концерти несъмнено сте го виждали в рига на Дженезис, Ролинг Стоунс, Дрийм Тиатър, Кийт Емерсън, Хърби Хенкок.... Кронос - 9 синтезис машини, новото и различното от ОАЗИС са тези 2: SGX-1 Premium Piano (Acoustic Piano), EP-1 MDS Electric Piano (Electric Piano). Но това само по отношение на звуковите източници - спецификацията ще ви каже много повече за нововъведенията ( вградения SSD и т.н.)...По отношение на размери и налични варианти на Кронос, той се доближава повече до М3 и Трайтън моделите, ако и цената е по-близо до тях (малко съмнително с тези опции) - ще бъде чудесно, защото ще доближи Кронос и до средния клас потребители - ясно е, че маркетинговата политика на големите производители напоследък не е насочена към бутикови модели и хай-енд потребители, дори и само защото тези производители могат да си го позволят. Аз лично ще чакам първо ревютата на списания като SOS, Keyboard Magazine, както и в сайта musicradar.com- много са още, разбира се, но по-интересни и безспорни по-автентични и необременени ще са потребителските мнения - със сигурност при стабилна операционна система и липса на големи бъгове (което при Корг е малко странно да се случи), Кронос е инструмент, чиито възможности могат да се изследват с години! Иначе на ежегодното зимно издание на изложението НАММ, където Кронос е звездата (засега) и което тече в момента, могат да се видят и други много интересни продукти! Успех на всички!
  5. progg

    Любимо соло

    Eddie Jobson (UK) - "Carrying No Cross" Tony Banks (Genesis) - "Cinema Show" Mark Robertson (Cairo) - "Western Desert" Keith Emerson - "Trilogy" Tony Banks (Genesis) - "...In That Quiet Earth" Tony Banks - "Inside and Out" Rick Wakeman (Yes) - "Roundabout" Keith Emerson - "Blues Varation" from "Pictures At An Exhibition" Patrick Moraz (Yes) - "Sound Chaser" Rick Wakeman (Yes) - "Parallels" Kevin Moore (Dream Theater) - "Take The Time" Kenny Kirkland - "Bring on the Night/When the World Is Running Down You Make the Best of What's Still Around" (from Sting's live album "Bring On The Night") Keith Jarrett - "Blame It On My Youth" (from Keith Jarrett Trio's live album "The Cure") Много забавна тема Тези са първите ми любими, които ми идват на ум.
  6. Моята лична класация включва Nord Electro 3 и Access Virus TI2. С първия се сдобих, за втория нямам идея колко време ще ми отнеме, ако въобще се навия да дам около 4500 лв. Всъщност има много печеливши комбинации от синтесайзъри. Както и много вкусове - класацията на върховите модели на известните марки е трудна задача, ако въобще има някакъв смисъл. Както и да се критикува чуждото мнение. Бях забравил, че съм участвал в тази тема и сега случайно откривам мнението си, съпроводено с натъртено възмущение и недотам издържани доводи. Разбира се, всеки има право на мнение, но за да запазим идеята на форума (поне според мен) трябва да уважаваме чуждото мнение. Всеки идва от различно място, има различен опит и има различни цели, но място като това обединява правото на всеки един от нас да се изказва по един или друг въпрос. И да използва речниковия си запас по начин, определен от даващия мнение (стига да не обижда пряко някого). Един мой епитет по отношение на клавиатурите на повечето Ямахи беше възмутил един съфорумник, който реагира едва ли не като ощипана ученичка (извинявам се, ако сравнението звучи или изглежда обидно). Както и да е, не пускам това мнение за да разпалвам безсмислени спорове, поне не и заради не напълно разбраната ми предишна позиция. Продължавам да твърдя, че клавиатурите на Ямаха (с изключение на някои модели от серията Motif) не ми допадат (мое мнение, базиращо се на досега ми с тях), но това съвсем не означава, че не уважавам марката. В момента имам и една Yamaha AN1x - мисля, че е един от най-пренебрегваните VA синтесайзъри сега, въпреки че когато излезе преди 13 години, получи много високи оценки, а и изпълнители като Depeshe Mode и Yеs са го ползвали (всъщност това с кой какви инструменти ползва или дема прави, ще се съгласите, в много случаи е просто евтина въдица и става въпрос просто за рекламни платени ангажименти дали еднократни или ендорсменти, и мисля, че не бива това да ни бъде определящия критерий, не че не е любопитно наистина...). Та за Ямахата - взех я втора ръка преди 4 години в почти окаяно състояние и не съжалявам и до днес, че инвестирах малко пари, за да я стегна. Но така и не свикнах с клавиатурата й . Поздравявам всички, които се интересуват от тази тема и предлагам да не се държим като комплексирани "разбирачи" от село, ако позицията ни в един или друг момент се окаже несподелена. Няма нищо по-хубаво от разнообразието (от обосновани мнения). Успех на всички!
  7. Още добри ревюта по света за дебютния албум на TravelHouse: http://www.progarchives.com/artist.asp?id=4410 а за тези, които разбират норвежки: http://www.merlinprog.com/osteuropa.htm http://www.myspace.com/travelhouse http://www.myspace.com/kalintonev
  8. Радвам се най-сетне да ви кажа, че албума беше оценен и в един от най-големите сайтове за прогресив рок: ето ревюто: http://www.dprp.net/reviews/200907.php#travelhouse
  9. progg

    Korg M50 - 61 Keys

    В тази на моменти много неприятна държава, в която живеем, дори да успееш да събереш пари за някакъв инструмент, ще те поизлъжат малкото музикални търговци, а на всичко отгоре в някои случаи дори не можеш да пробваш, защото не е в наличност и трябва да поръчваш на сляпо. Случаят с Корг М50 е точно такъв - наистина примамливо изглежда такъв инструмент с тези функции, с тези звуци (след полседния ъпрейт на операционната система М50 е тотално съвместим и с М3 Expanded- това са много звуци, през които все ще намериш нещо добро). Освен Томан или Мюзикстор, вече и родните Визиартс могат да ви го доставят, при това на коледната цена валидна до 24.12- 2028 лв. Добре! Дотук обаче- това не са малко пари за повечето от нас - за тях получаваме един много добре звучащ инструмент (е, според мен има възможност неговите дигитално аналогови конвертори да са по-различни от тези на флагмана М3, но в никакъв случай нещо фатално). Клавиатурата е т.нар Natural Touch - което било нещо подобно на Корг Тритон Ле. Обаче според един собственик на М50-61, има нещо нестабилно в усещането на клавиатурата, дори и твърдостта й да е ок. Този собственик иначе е голям фен на М50-61. С тези звуци, тъч скрийн и тази преносимост-никак не е трудно да си фен. Само да не беше правен в Китай и да не беше изцяло пластмасов ( нищо общо с металния корпус на произвеждания в Япония М50-88). Значи имаме лека, пластмасова свирка с много добри звуци (според отзивите), интересни други функции.. обаче как се усеща като цяло - според всички осведомени безспорно по-нестабилна от предшественика й Корг Тр - метален корпус, поносима клавиатура, много добре звучащи синтове и падове, органи и пиана - по-скоро не...аз лично имах Корг Тр и го продадох заради Норд Електро 2 - много добри органи, не толкова добри ел.пиана - и сега ми се ще отново да имам Корг - между другото Тр в Европа трудно ще намерите- в БГ все още го има и то на не лоша цена - около 1700 лв. Направо се чудя. Честно казано повече съм навит на М50- 61, но като не мога да го пробвам--та въпросът ми е: има ли някой шибания М50-61 и ако да, доколко е стабилен как се държи на концерт и т.н. Ще бъда благодарен на отзовалите се. А, току що ми звъннаха от Визиартс: цената на М50-61 остава 2028 лв и след КОледа..мммммм- човекът оттам ми каза, че има един в наличност и ще говори с клиента ако може да го пробвам по някое време след празниците...нищо де, вие пак пишете- аз се изморих да се ровя из нета за тази свирка- що ревюта и мнения...но нищо общо с физическия контакт, нали...
  10. Приятели, за повече информация за проекта четете интервюто в новия брой на списанието Про Рок. Поздрави и весели празници на всички! Калин
  11. В магазините на Рива Саунд със сигурност трябва да се появи тези дни - човекът там ми обеща, че скоро албума трябва да се появи и в другите музикални магазини - знам ли... Благодаря ти за интереса!
  12. crifri, благодаря ти! дано се покажат повече фенове на такава музика, за да има смисъл от продължение..
  13. Dushmanina, благодаря ти много! Не мога да ти кажа нищо за продължение на проекта - засега изпитвам известни трудности с адекватна популяризация на дебютния албум. Иначе идеи нови има Какво друго - най-вероятно ще се видим на първия ред, ако Кинг Кримсън дойдат в България! Поздрави! Калин/TravelHouse
  14. Благодаря отново на всички за добрите думи - за съжаление "великият" ни издател - "Рива Саунд" - не осигури никакво медийно присъствие на проекта и неговата промоция - явно най-добре е да си правиш всичко сам...така че си правете сметка, когато решите да давате живот на труда си - да не отиде ей така, в забвение, а и на всичко отгоре да си платиш за това! Пожелавам Ви щастие и много успехи! Калин/TravelHouse
  15. Благодаря на всички за добрите думи- не беше лесно да се създаде и продуцира такъв проект. За съжаление това е по-скоро проект, не група поради редица обстоятелства, така че не очаквайте скоро концерти. Предвиждам промоцията на албума да е на 24 ноември или в ТриУши или в Строежа - в процес на уговорка сме. Благодаря и на всички, които взеха участие в проекта (вж "токата"..Борбата беше дълга, но е на път да се ознаменува със сравнително успешен край. Вече сме в iTunes също. Ами това е засега.. Калин (progg)/TravelHouse
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.