Jump to content
Българският форум за музиканти

Ponka

Members
  • Мнения

    21
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Ponka

  • Рожден ден 06/25/1984

Previous Fields

  • Инструмент
    Tama Superstar

Contact Methods

  • AIM
    ponkster1
  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Ponka's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Нищо друго освен "евала" за написаното. Сдъвкано и изплюто по изключително достъпен и прост начин.
  2. Олеле, ти какъв изморител си, но няма как, вече прочетох всичко в темата.Пожелавам ти късмет и дано не уморяваш така учителя си, че тогава наистина ще имаш проблем с намирането на такъв за повече от 2-3 урока. Поздрави и не ни тормози със следващ умопомрачителен коментар, моля, бъди лаконичен
  3. Потвърждавам това, което колегата Vihro казва-не само съм чувал, а съм виждал и дори съм правил кожа за барабан от рентгенова снимка.Тази, която направих преди може би 11г.с един колега-барабанист от Ямбол(Машата му казват всички в града) за 12'том беше следното:продупчихме на равни места със запален фас рентгеновата снимка във формата на окръжност като преди това бяхме взели размера на тома и бяхме го очертали някак си на рентгена(не помня как).После през дупките, които се получиха прекарахме ненужен кабел и вързахме двата му края на възел като се срещнаха.После взехме обръч от пробита кожа(само обръча, без частите кожа, които бяха останали по него)и го наложихме върху рентгена(по-точно върху кабела.Поставихме го върху тома и сложихме металния обръч отгоре.Притиснахме силно и започнахме да завиваме равномерно болтовете.След секунди имахме една доста прилична на звук и с уникална здравина бойна кожа.Само като се замисля комбинацията от немотия и желаие за свирене какви неща ражда!Това е! Дано съм бил полезен или поне да съм развесел някого с този спомен. Поздрави на всички!
  4. Смятам, че причината се крие съвсем другаде.Обявите изглеждат много, тъй като електронни барабани се продават в повечето случаи във въд на цял сет, тъй като са много по-слабо конвертируеми на части поради редица обективни причини-много по-малко колеги имат такива, а и има различни специфики на съвместимост.Така, че е очевидно по-изгодно да ги обявиш за продан като цял сет, тъй като таргетираш много хора, които изобщо нямат такъв инструмент, следователно не се интересуват от част от него.За сметка на това всички имат акустични сетове и търговията на части за акуст.барабани е "интензивна". Качество?Можеш да обърнеш внимание и на всевъзможните "акустични" кофи-дълголетници, които се предлагат във форума, и то на нахално високи цени.При електронните барабани е същото, както при акустичните-тези от 700лв са боклук, но други от 3 000лв-4 000лв са чудесни инструменти.Друг е въпросът, че динамиката, усещането и звука на акустчния сет е трудно достижим и наподобяем.Вкъщи имам Roland TD-3, ползвам ги само за домашна употреба и съм доволен.За репетиции и участия ползвам акустичен сет.Въпрос на вкус. Дано съм ти бил полезен.Успех!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.