Jump to content
Българският форум за музиканти

Edweird

новаци
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Edweird

  • Рожден ден 01/09/1992

Previous Fields

  • Инструмент
    Класическа + Електрическа

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Location
    Варна

Edweird's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Случвало ми се е тук във Варна от Канев да купувам струни за 1 лев, в найлоново пакетче, с нормален край тип "топче".Никакви конци и явно издържат 2-3 седмици (за приятел взех 3 първи).
  2. Eric Clapton - Wonderful Tonight / Tears in Heaven - научават се бързо мисля и са идеални за импровизация според мен...поне аз нямам проблеми с класическата при тях. Даже WT беше първата, която научих
  3. Виж какво пише в заглавието на видеото...материалът е акрил.
  4. Edweird

    Squier Deluxe

    Ах, какви са тия работи...пича, който продава тук във Варненския е много приятен човечеца, всичко точно си казва, дали и до кога ще има проблем да стане еди-какво-си...или онези са от лошата страна на луната или наистина си имат големи главоболия с бройките.
  5. Аз съм точно с такава Кремона в момента. Имам я от миналия Януари и мога доволно да кажа, че ръчно-изработената 12-годишна палисандрова на дядо ми , макар и някак си по-удобна в тежеста си, не е кой-знае-колко по-добра от моята от страна на звук. Звучи прекрасно, бас е явно очертан, просто си звучи както трябва и е в много приятен нюанс на кафяво. До колкото разбирам, мисля че страните и долната част са от махагон, предната мисля може би е кедър или нещо от сорта, а грифа си е тъмен африкански палисандър. 209 лева беше в Канев(за Варна става дума) . Моделът наистина беше за износ, но пък явно тази беше останала и дядо ми я купи. Не е Орфей серия май, защото, въпреки че има стандартните машинки със тризъбата арфа, на етикета вътре пише Granada Mod. Z1/65 Hand-crafted in Kremona-Bulgaria. Мисля че ги дават със струни D'Addario. Моите все още на се скъсали...снимки мога да дам, ако искаш? Видях няколко Гранада из немски сайтове...може би за там е отивала?
  6. П.П Аз лично свиря Уондерфъл с разделните тонове, струни 6-3-2-3-1-2-3-2, като след всеки Ре акорд както е песента сол-ре-до-ре-сол-ре-до-ре-сол... скачам съответно от 2 на 3-та позиция на 6-та струна и от 2ра на 3та позиция на 5-та струна, все едно почваш акордите сол и ре. 6/3-3/0-2/0-3/0-1/3-2/0-3/0-2/0 (сол) (първата цифра е струна, втората е позиция, 0-празна струна) 4/0-3/2-2/3-3/2-1/2-2/3-3/2-2/3 (ре) 5/0-5/2-5/3-3/0- 2/1-3/0-1/0-2/1-3/0-2/1 (до) 4/0-3/2-2/3-3/2-1/3-2/3-3/2-2/3 (ре) (може и без последните 3, звучи някак си по-правилно, т.е само до 1/3) и последен по ред е отново сол със изменението с баса 6/0-6/2-6/3-3/0-2/0-3/0- 1/3-2/0-3/0-3/0 ... и това е...импровизираш по него, махаш по някой тон, свириш от време на време целия акорд...такива работи, играеш си с мелодията, изменяш я и т.н
  7. +1 Тренинг му е майката. И бащата. Има работи дето аз не мога да правя, но сега мога да правя неща, които преди не съм могъл, чрез тренинг. И такива приятно семпли песни са добър метод мисля, държи ме далеч от скучните практики тип пентатоники и скали етсетера... Аз лично не бих подценил стойността на правата олекотяваща душата мелодия, която можеш да изменяш по толкова начина, колкото има акорди.
  8. You look wonderful...tonight. И те така. Приятно е да се пее също...свириш неколкотонния соло риф от време на време, почващ от 10-та позиция на втора струна, импровизираш с трите и акорда - G, D, C (сол, ре, до) и се получава. Първата, която научих да свиря на моята класическа...или беше Dust in the Wind - Kansas? Линк: Тоя пич много ме радва, гледай му видеотата. Има и други детайли към песента ама аз си я научих така бързо, лесно и много обичам да импровизирам по основните и части. Особено добре става като се съберем 3-ма с акустична, класическа и електричка И после...
  9. Edweird

    Squier Deluxe

    Странно, тук във варненския ми казват каквото искам ще е там на следващия ден. Може би са ми спестили някои детайли...
  10. Edweird

    Squier Deluxe

    Да, има интересни оферти, мяркат се и M-80, Stagemaster, Showmaster etc. Ама май не това търси човека. Аз съм си забил погледа в един Хот Рейлс Делукс, чакам две седмици докато ми е позволено да го взема и се надявам, че няма да се продаде дотогава (може би не трябваше това да го казвам :О) и в момента той е май единствената оферта за Страт-вид Скуайър, който не е Афинити или Булет, но ако имаше Класик Вайб сериозно щях да го обмислям.
  11. Edweird

    Squier Deluxe

    Еми да...там им се радват, правят си колекции като невидели, експериментират, наслаждават им се просто...Ние тук сме малко..да не кажа ограничени, по-ограничени да е, от финансова гледна точка поне. Обичат си просто инструментите хората, да видиш само тия Скуайъри колко живота са спасили ...не се шегувам
  12. Edweird

    Squier Deluxe

    Хех малко се отклонихме. Иначе какво би му казал на човека, Вайб най-добре измежду двете, нали?
  13. Edweird

    Squier Deluxe

    Абсолютно възможно. Може пък и на лош да си попаднал, никой не знае. Това, което едва ли е може да се отрече е, че Вайб са супер китари за цената си, особено в щатите, където ги взимат за $200 втора ръка чисто нови. :/ Аз се влюбих в ХСС конфигурациите на Хайуей Уан, между другото, от тези със черните детайли. Те от големите глави ли имаха?
  14. Edweird

    Squier Deluxe

    Там първокласност никой не спори, че има. Обичат ги обаче някои, за това че за модификация стават. И не твърдя нищо, те го твърдят. И това за шперплата не се е случвало на хора които познавам...верно? Е то че има бройки на които уцелваш и такива, на които не уцелваш е ясно ама чак пък толкова.
  15. Edweird

    Squier Deluxe

    Пак казвам, не е мое мнението, предавам го от това, което съм чел. Форуми има, това съм прочел. Но за перфектно, да малко го поукрасих, така си е. Но са за предпочитане пред другите Скуайъри и някои Фендъри, явно. Не знам, може и да не е така.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.