Jump to content
Българският форум за музиканти

Mit75

Members
  • Мнения

    17
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Клавир

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    273140751

Profile Information

  • Location
    Плевен, Кюстендил

Mit75's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Здравейте, Търся нотите на Първата българска симфония от Никола Атанасов (1912), както и ноти на всякакви негови композиции!!! Благодаря предварително!! Поздрави!
  2. Yiwigi човече, така както те слушам /чета де/ имам един доуточняващ въпрос преди да ти кажа какво мисля, че е ! С коя програма се опитваш да изкараш МИДИ навън към външно устройство? И съответно със същата ли вкарваш от МИДИ клавиатура в компютъра?
  3. Привет Danihell Схема няма да мога да ти намеря, но се сещам аз как работех по същия начин Creative Live 1024 има в софтуера си вградени филтри за промяна на всякакъв звук: Хорус, Дисторшън, ехо, Питч и т.н.! Всички са с плавни настройки и позволяват да се комбинират! При малко повече игра можеш да промениш изцяло тембъра на звука! Особено с Питч - Кати (оная певицата - да ме прощават любителите на фолка) звучи като Дарт Вейдър Дано да съм помогнал поне с насока Успех и поздрави!
  4. emilm от Кюстендил ли си ??
  5. CorvusCorax - Хахахахахахахаха, кефиш ме
  6. CorvusCorax очевидно е, че всяко мнение ще бъде субективно /не само за акордеона/ Именно по тази причина няма да пиша, че не съм съгласен с теб! Напротив, уважавам ти мнението, като на акордеонист/ка/. Относно "нормалната копаница". Не си усетил/а нюанса на думите Имах предвид, че въпросното соло, дори на "забавен каданс" си звучи като "хоро" с .. /а сега де, коя дума да използвам за нормално бързо темпо/ ... със, айде да го кажем така, скорост, на която може да играе средно неподготвен танцьор от типа "детски паралич", точно като мен Не се хващай за думите, те не носят много информация Niilo - понеже изразяваме субективни мнения - лично на мен не ми допада да слушам хармония изсвирена точно с басите /малките черни/а понякога и бели/ копчета/ ... ама въпрос на вкус Хайде със здраве!
  7. Niilo - каква хармония братче ?! такива сола може да перкаш на него, че свет че ти се завие! Ако ти попадне нещо на Петър Ралчев, или Иво Ралчев, ще разбереш какво имам предвид ... Пускал съм "Сезони" на Иво Ралчев на 60% по-бавен темп ... все едно си слушаш нормална "копаница" .... Дори на такава бавна скорост не можах да разгранича тоновете /е, то и аз съм си малко залюхан, де, ама ... /.
  8. Естествено, че е чудесен инструмент (а има ли нечудесен изобщо ?) Ходих на уроци 4 години на това чудо на техниката (от втори клас), после още 8 години самостоятелно ... трепач си е!! За народните песни няма да говорим, може още и руски песни, танго, френски шансони, сръбски чалгии ... и какво ли още не Срещал съм го и в симфоничен оркестър (плевенската филхармония имаше такъв гост солист (май), но не помня кое произведение свиреха - все пак беше преди много години...) В къщи имам един 48 басов и един 80 басов. Смело мога да твърдя, че това са най-ниската класа акордеони (само като се сетя, че един приятел иска да си купува за 3000 лв. )! 48 басовия е още от времето на баща ми - свири та дрънка Недостатък на акордеона е, че много лесно се къса меха, а ако се мести често от топло на студено и обратно се отлепят мембраните, които издават звука! А те са разположени на дървени подложки, залепени с восък (така е при моите, де при новите може и да са с Цифрово Програмно Управление ). Хубавото е, че може да се сменят за всеки клавиш самостоятелно! Мембранките са като при хармониките - резната ластинка с оределена дължина и широчина и вибрирайки от въздуха - издава звука. Много лесно се ремонтира и подръжката му е облекчена. Още един недостатък - требе да си си здрав в раменете, че ... тежи си мааму стара... Така и не можах да се науча да свиря истински /поради ред причини /, но като чуя изпълнение на такъв инструмент - душата ми се изпълва ...
  9. Да, така е, с гумички е! Или се е скъсала, или изметнала (не го вярвам много), или се е изтъркал въглеродния слой. Аз бих запретнал ръкави и бих разглобил синтезатора, за да си реша проблема, но ако не си се занимавал, най-добре го носи някъде! Успех!!
  10. ... 12 и 15 крак на Game Port са за MIDI. Останалото е както в линка на Nikifena. Fory, говорих с един колега и ми каза, че дъно за компютър, което няма Game Port отвън, има пинове на самото дъно! Според мен има резон в тази работа. Погледни си книжката на дъното и би трябвало да е описано, дали изобщо има.Ако има ще си изведеш 15 пинов конектор отвън на кутията! Успех!!
  11. Не е това Game Port, има грешка - няма MIDI входа и изхода ... ! Довечера ще видя из моите бумаги и ще го опиша! Но на прима виста гарантирам, че 12 крак е MIDI! RockMan2005 правил ли си връзка, чрез USB? Една позната ме помоли да и вържа синтезатора към компютър. Няма стандартен MIDI кабел, но в комплекта върви USB такъв. Сложих си драйвера от диска (също включен в комплекта), вързах синтезатора и .... УЖАС! Натискането на клавиш от синтезатора се просвирва от комп-а след около половин секунда закъснение (което направо е отврат) Затова те питам, да не би нещо да съм пропуснал .... А, наистина е факт, че новите дъна нямат Гейм Порт и задължително трабва звукова карта (което си е оправдано, де ако ще се занимаваш с музика ... )
  12. Честно казано, не съм виждал 9 пинов порт на звукова карта. а и не виждам как ще стане: MIDI IN, MIDI OUT - два пина; Входове за потенциометри на джойстика - 4 пина; Входове за бутоните на джойстика - 4 пина; + 5В. - 2 пина; Маса - 3 пина; Общо 15. Дори масата и захранването да са само по един ... пак не става 9 Sorry
  13. DreamTh - мисля, че проблема не ти е в контролера... Двата процесора са съвместими и работят с един набор команди, както и програмирането им става по един и същи начин ... Виж, обаче ако го замениш с PIC16F57 може и да имаш проблеми от гледна точка програмиране! Според мен (89%) проблема е в програмата, която са пуснали в сайта! Досега съм използвал 2 схеми сваляни от интернет и програмите на контролерите бяха с грешки ... На единия си играх 2 седмици да разгъдавам къде е, но на другия реших сам да си я напиша (по-бързо става ). И от другаде съм чувал, че даваните програми (пък и схеми) не тръгват. Явно (особено ако нямаш познания) идеята е да се зарибиш, да видиш, че не става, да драснеш някой и-мейл на автора и срещу скромна сума да ти препрограмира чипа ... Ама това си е мое мнение... Успех и пиши за резултата !!
  14. А бе хора, що не се сети някой да ме ШЛЯПНЕ през пръстите .... Голема глупост съм написал! В горното изречение имам предвид, че си обяснявам защо не ми харесва КОМПЮТЪРНО синтезираната ФМ музика, а не, че този вид синтез не е добър ... :wall: След като Craig го описа отлично като идея и принципи, разбрах, че в дискретизиран вид трудно би се постигнал максималния ефект от обработката, както в чист аналогов вид! Ето защо е най-добре този синтез да се прави аналогово ... Поздрави на всички!!
  15. Craig Благодаря за изчерпателният отговор! Почитания! Някъде бях попадал на компютър, който генерира FM синтезирана музика и изобщо не ми хареса ... Сега ми стана ясно защо Благодаря още веднъж !!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.