Jump to content
Българският форум за музиканти

Veyko

Members
  • Мнения

    44
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    kitara

Veyko's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Пробва ли това: F4>inputs>presets>8 mono in
  2. Яко, яко! Не пипайте китарите! Все пак нема да свирите на камертони, а на хора
  3. Veyko

    Because - Beatles

    Яко е бе. Не е толкова лесно да се постигне този резултат.
  4. Veyko

    Хипшот ключове

    Ааа грешна ти е дименсията. Сметам, че момент се мери в сила по разстояние, не в тегло върху разстояние хах.
  5. Не смятам да са изчезнали. Стефан Цеков е машина, Борко Бояджиев, Георги Марков младши е луд, Този тъй нареченият Brown Sugar е як също. От НБУ има разни млади надежди. От по-старите не видях Даката да е споменат. Има и доста други. Аз по-скоро мисля, че те първа ще има добри барабанисти. Ето още един: Санди (Senor Buffo, Насекомикс, ex Root Souljah):
  6. Veyko

    Keziah Jones

    Опа още един фен на Кезая Ето тук има якички акустични китари: All along the watchtower Ето още един бесен:
  7. А тя била акустична Моя акъл се отнасяше за електрическа със съответния разглобяем гриф, извинете
  8. Щом е Кремона, най-лесния вариант е да развиеш винтовете на грифа и да подложиш нещо между него и тялото(примерно картонче от страницата на кибритена кутиика или по-добре дървена пластинка няква с подобни размери). Идеята е да промениш ъгъла между грифа и тялото, като в резултат струните са по-близо до грифа. Подложката требе да се сложи под края на грифа за да се постигне тоя ефект де. Най-лесно щеше да е с картинка, но се надявам, че и така се разбира горе-долу. Отнема 5 минути(ако нацелиш нужната височина на подложката) и евентуално част от състейна на китарата поради не до там добрия контакт между грифа и тялото(което в случая с Кремона не е фатално).
  9. В страни от темата: не знам аз слушам скандинавско реге и ми звучи екстра. Не вярвам във връзката между езика и качеството на представяне на дадена тема. Вярвам единствено, че ако не си искрен и евентуално копираш няма да звучиш убедително. А иначе на чужд език всяка тъпота е по-недолувима, понеже повечето от нас знаят най-добре родния си. И така..
  10. Да, обаче повечето собственици на клубове много разчитат именно на разни групета, които ще си доведат съучениците и няма да им се плати накрая. Според мен поне като нема да плащат на някоя група да не слагат вход. Тамън ше влезе повече публика. А тва за консолидирането на рок феновете не мисля, че е главния проблем. Има 1000 стила, които са не по-малко важни. Въпроса е да има място за свирене на живо, където има високо ниво и където се плаща (като има такова ниво ше има и публика са тва е ясно дори на най-големите песимисти). Или пък да има повече такива места и някои от тях да консолидират рок публиката дето викаш, други нещо друго.
  11. Четох темата, нямах сили да прочета всички постове, но на кратко смятам, че в момента, дори да не е особено известна една група, не би трябвало да свири за по-малко от 50лв на човек. Щом управата на един клуб е решила, че дадена група е на нужното ниво за да свири на тяхната сцена, то би следвало да поемат отговорността по заплащането на труда, който групата влага. Не става дума само за изпълнението, а и за подготовката(никой не ти плаща репетициите). 50лв не са никак много пари, това са пари достатъчни за покриване на текущите разходи. Хонорарите на музикантите ще бъдат мизерни докато се оставят да им ги определят организаторите на концерти и управата на клубовете. Винаги ще има хора готови да свирят без пари, но твърде рядко някой от тези хора ще предлага високо ниво и съответно е малко вероятно да представлява интерес за публиката. Така че от музикантите зависи най-после да се промени отношението в клубовете и изобщо. Не съм съгласен, че трябва да се свири в клуб без пари под предлог че музиката е изкуство. Без пари се свири там където няма пари(в клубовете има, сред природата на пример-не). Или с други думи нека не бъркаме изкуството музика със сделката(нищо, че я няма на хартия), която клубът сключва със музикантите. Както може би знаете не може да има сделка при която се облагодетелства само едната страна - това се нарича дарение. Мисля че достатъчно дарения са получили клубовете от музикантите и достатъчно е патила публиката от тия дарения(не всички), защото най-лесно е да дариш развалени ябълки например или недозрели. Последно искам да вметна, че дори в undergrond сцената има групи които свирят за 100 или 200 или 350лв на човек в зависимост от мястото. Идеята за организация, която да защитава музикантските интереси е много добра(всяка професия има такава), но нищо не пречи докато нея я няма, всеки сам да реши за себе си какво възнаграждение заслужава за труда си и да се постарае да го получи.
  12. Veyko

    Въпрос за Shure

    Цената 190лв е като за истински и от снимките прилича на истински. За нов Shure sm58 по-ниска от тая цена няма до колкото ми е известно. Ако обаче имаш съмнения просто си купи нов Shure sm58 от магазин. Нормално е цената да е около 200лв. Иначе този микрофон е най-използвания вокален микрофон, а става и за доста други неща освен вокал.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.