Jump to content
Българският форум за музиканти

2+2=0

Members
 • Content Count

  100
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by 2+2=0

 1. 2+2=0

  Фукня

  ^One of us, one of us! Само че моето копие е Ария от края на 70-те май и е в доста поочукан вид. Даже обмислям освен смяна на цялото окабеляване, дали да не се бръкна и за нов бридж, но не знам какъв адекватен заместител освен Hipshot има. Рик-ските струват два пъти китарата, а и хипшотът - само колкото нея.
 2. 2+2=0

  Epiphone SG Standard'61 или Firebird Vintage

  Малко късно, но разликата между двете е - EII преди бяха известни като ESP Standard и се произвеждаха изцяло в Япония, в момента ESP се опитват да ни убедят, че това все още е така, само че EII по-скоро само се сглобяват и завършват в японската фабрика, а преди това заготовките се правят в Китай. Като ниво са наравно със старите LTD Elite и японския бранд Edwards. 1000 и 600 сериите преди се правеха в Корея, сега има различни бачове - Корея и Индонезия. Нивото им е паднало, за сметка на цената. Истинските находки преди 2-3 години бяха старите LTD Elite, защото все още не струваха над 2000 лева, както и Edwards, които обаче трудно се намират в Европа. В момента елитите и старите стандарти вече си качиха цената. Корейските 1000 серия също бяха много добри инструменти. Иначе, какво е усещането от Fantomen-a?
 3. Във Виена, беше на познат на приятел и т.н. дълга история. Сега, не искам да ме разбирате погрешно, нямам никаква претенция за техническа грамотност, само си ползвам ушите като свиря и търся някакви много специфични за мен неща и моя звук. За мен транзисторните ампове /в смисъл, класически амп - глава или комбо/ си имат традиционно звучене, което е много далеч от лампите и дори в последно време, поне сред хората, които свирят неща като мен, т.е. много тежка музика, носталгията по транзисторния звук на ранните 90 години е доста ясен, просто тогава са записвани някакви ключови за тази музика албуми. Вероятно от инженерна гледна точка се опитват да постигнат звука на ламповите усилватели. На мен, примерно, няма да ми е особено трудно да различа двете в доста формати, може би защото съм понатрупал рутина, не знам. В този смисъл казах, че не опитват да копират. За мен има доста софтуерни симулации, които доста по-артикулирано се опитват да наподобят лампов звук и се справят доста по-добре. Естествено, става дума за записан, миксиран, мастериран продукт, отново дебело да подчертая - говоря само за хай гейн. Разбира се, на живо или от суров запис трябва да съм глух, за да кажа такова нещо. Цялостно, единственото, което ме интересува при търсенето на хай гейн звук към момента е да постигна звукът, който горе-долу съм успял да създам, в максимално различни условия. В репетиционната си имам лампов амп, искам с максимално малко настройки и удобно в домашна среда да постигна близко звучене, без да се налага да пускам компютъра, да цъкам настройки, пачове, да ъпдейтвам софтуер и т.н. глупости, защото вече съм стар и кисел чичак. А ако успявам да записвам и по същия начин без да се налага да вися постоянно в студио, да тътря кабинети, да светя с фенери в конуси на говорители и да облепям микрофони в гафер, това вече ще е раят. Затова и интересът ми към ампове е горе-долу поизчерпан като търсене на звук и по-скоро мисля как да си пренасям звука в раница и да съм максимално мобилен, да не тежи и да мога за пет минути да си разпъна сетъпа вечер след работа, тихо, вкъщи, без да преча. Иначе, определено съм фен на транзисторния звук, имал съм няколко транзисторни ампа, а съм свирил на вероятно повечето, които са били в масова продукция през последните години. АМТ определено е доста добър вариант, харесвам го доста повече от Legend ефектите им и се справя с доста стилове и звуци. В последно време се загледах и в нещата, които Kartakou прави, говорейки си за източния блок. Все още не мога да намеря напълно задоволяващ вариант за пауър амп и кабинетен симулатор.
 4. Аз съм свирил на старата 50-ватовата глава на AMT за около час-два. Личното ми впечатление е, че ампът е доста разнообразен и покрива много звуци, но звучи на сто процента транзисторно и не мисля, че е бил създаван с идеята да бъде емулация на лампов звук. По вече далечен спомен, чистият канал звучеше прилично, крънчът и драйвът се справят с хардрок и шред, а последният канал е доста стегнат и без бууст се справя с доста тежък звук. Като звук, не съм сигурен с какво да го оприлича. Никога не съм свирил на моднат маршъл, но поне на клипове намирам сходство. Аз няма как да говоря много за крънч. На чисто с подходящи ефекти, създаваше прилични звуци. За тежка музика също бих казал, че е доста подходящ. Колкото малко съм се опитвал да намеря някакъв звук по средата, определено не бих казал, че блести за блус или за браун звук, но определено може да се постигне неговият вариант. С две думи, ампът е доста разнообразен и определено насочен към метъл, с което се справя много добре. Със сигурност не ми е любимият звук за метъл (гласувам за ISP преампа). Може да се постигне и друг звук, но определено няма нищо лампово в него. Или поне така го чувам аз, без да претендирам за голяма експертиза. Нямам представа дали новата глава е същата. Интересно ми е какви са ви впечатленията за усилвателят на Блуг, в най-елементарен контекст - става ли за резачка и органично ли звучи? В смисъл, ако записвам с него, като VST ли ще звучи или е органичен? Извинявам се ако отклонявам темата, просто от доста време се интересувам от транзисторни глави и техни емулации, както и от портативни ригове. Ако пречи, може да отделим нова тема?
 5. 2+2=0

  Фен-клуб Marshall

  ^DSL буустнат със SD-1, лично мнение. Ако има усилвател, при който да е от значение, че нивото на звука стига до 11, това са Marshall. Пак лично мнение, де. По принцип не обичам да свиря силно на репетиция и амповете ми са максимално намалени, така че съм развил някаква чувствителност към усилването и разликата в звука. Та, разликата в хедруума и звука при 50 и 100 вата според мен тук е осезаема. Мисля, че е банално да се повтаря фразата, но маршъл-ът трябва да е усилен, за да си покаже истинските възможности. Не знам дали само при мен е така, но доста близък звук до буустнат DSL/TSL съм постигал с Engl Invader. Нямам никаква представа дали са сходни наистина, просто ми звучат близко. И не знам дали има фенове на моднат маршъл-ски звук, но някой свирил ли е на Splawn или някой от другите по-известни модъри?
 6. 2+2=0

  Gibson Owners' Club Bg

  Play authentic е най-тъпата идея, която новият мениджмънт успя да роди и си отнесоха тежкия сарказъм заради всички недоизмислени клеймове и заведени дела, както и заради тъпия lifestyle маркетинг. Дори не знам какви им бяха последните анонси, но от новите неща аааабсолютно нищо не ме впечатлява чисто визуално, а няколкото нови китари, които пробвах в последно време ми бяха абсолютно безразлични. От скромния ми опит, ако сега трябваше да правя избор, с две ръце бих гласувал за някое 20-годишно студио на фона на нов стандарт. Не знам дали съм напълно обективен, но със сигурност ценово не бих оправдал 3000 за стандарт. Единственото нещо, което няма да се измени в дългия ми списък, е силвърбърст къстъм и нова версия на blood moon без тремоло. В мига, в който мога да оправдая една кола пари за китара, бих си потърсил къстъм, само за да го отметна като цел в живота. Иначе, странното е, че на фона на китарите, басовете им взеха супер много да ми харесват. Успях да посвиря на един RD, докато преминаваше през софия, а и на един Ripper тази година. И двата много ми харесаха за нещата, които слушам и свиря, не знам защо. Като се замисля, едно RD също бих добавил към колекцията на някакъв етап.
 7. За Фендър изрично ли става дума или за всичко със страт-ска форма? Не знам защо, но като видя стар фендърски страт, нищо в мен не трепва, за разлика от Gibson, Electra, First act, един тон японски lawsuit-ски китари, стари Charvel-и и ESP-та. Не знам защо, при положение, че харесвам стратове. За цветове - всичко, различно от стандартните неща черен/червен с бял пикгард. И като видя златен хардуер първата ми асоциация е с Тянков ТВ, оркестри, сватби, соло на зурна и китара и т.н. На сто процента виждам еротиката в blacked out страт. Явно като цяло съм тъп и ми дай чисто черна китара да й се радвам и така. Но ето примери: Китара, намекваща, че дядо ти едно време ги е разбирал нещата и все още може да изсвири половината песни на Сепултура само по спомени. Стига да се разкара тази пиктограма зад бриджа, ще е перфектна. Не бих я отказал и с кленов гриф и фретборд или с абаносов фретборд и кленов гриф. Други неща, които ми харесват - силвърбърст или тъмни бърстове като цяло. Натурални финиши. Някакви изтрещели цветове /тип 80-тарските Charvel-и и BC Rich/ и комбинации, например много бих харесал strat версия на zoot suit: Всякакви relic-и също ми харесват, въпреки че много хора не ги приемат. Това, примерно, е доста добро: Изпълненията на James Trussart и на Scala Guitars също са много яки, макар че понякога леко прекаляват: Стратско тяло, цялото облепено в стикери, е върховна пънкарщина и янгтаймерска класика също. Като цяло, не знам дали ми е меродавно мнението, защото от доста време вече нямам страт вкъщи, а и определено ми е неконвенционален вкуса, но харесвам китари, в които има някакъв индивидуализъм и не изглеждат като току що свалени от поточната линия някъде в Китай. От друга страна, нямам никакъв проблем да притежавам 10 черни/бели китари. Въпрос на въприятие, предполагам. В момента има пазар на всякакви разновидности, разцветки и модификации, за мен е вече малко скучно да гледам амнайсетхилядния поред черен страт с бял пикгард и хардуер хром. Но пък с гибсънски къстъми нямам такива противоречия... Най-много в момента обаче бих се зарадвал отнякъде някой да ми предложи jazzmaster или telemaster с тежък релик финиш или с натурален финиш. Такава китара тежко се катери в листата с неща, които бих искал да имам, заедно с един Rickenbacker бас /или някое копие поради липсата на достатъчно средства за истински/. И още 100 други неща, които обаче са доста по-конвенционални и тях мога да ги реализирам относително по-лесно. Понеже леко май отклоних темата, дали имаме отделна GAS тема, в която да можем спокойно да си точим лиги?
 8. Ето един работен вариант, който сглобихме наскоро, говорейки за свръхпортативен риг. Някъде назад се дискутираше, но обмислям подобен вариант. За момента когото и да съм попитал, директно ми казва, че няма как да се постигне поне приемливо звучене, но аз съм твърдо решен да пробвам, когато бюджетът отпусне целева субсидия.
 9. ^ Горното е на 100 процента вярно. И все пак Е*И ГИ ТИЯ ФИШМАНИ, много ме дразнят и получавам рефлукс от тях. Като цяло, толерирам EMG 81 и харесвам 57/66. Щом е Schecter, значи най-вероятно е махагоново тяло и кленов гриф. Според зависи какво ти се свири, за тази комбинация бих избрал едно от трите неща за дждждж: - Black Winter сет - сигурно нааай-любимите ми адаптри, откакто имам такива. За мен правят всичко, от което имам нужда - джангър, изключително приятни чисти като за джангърести хъмове, разни крънчи неща по средата. Според мен особено си отиват с махагонови китари. Лесно заменими с Distortion-и, но все пак има известна разлика в полза на BW. - Керамичен Nailbomb бридж/Cold Sweat нек - същото като горното, според мен достатъчно гъвкави адаптри за доста неща. Някои хора ще ти кажат да сложиш Painkiller бридж, който за мен е твърде twangy или керамичен Warpig, който е кръстоска между адаптер и ванкел, препоръчва се ако никога нямаш желание да ползваш чист канал, а гейн контролът ти е заварен над 7. Често напада случайни минувачи. За нек може и Emerald. - Lundgren Black Heaven - на фона на двете горни са рафинирани, сухи, чисти и при много гейн, т.е. - културният избор за възпитано артикулирано свирене, но владеят тъмната страна. Относително малко съм свирил с тях /няколко часа с чужда китара/, но ми направиха симпатично впечатление. Никога не съм пробвал М-ките, обаче. В общи линии, от този списък за себе си правя заключение, че харесвам по-скоро flat адаптри, с леко по-изразени среди. Оттам нататък е въпрос на амп и настройки и т.н. Отделно, има сигурно сто други достъпни варианта, някои от тях биха ти направили каквото поискаш под формата на адаптер. Тези трите просто са ми попадали и се намират в почти всеки голям магазин, с изключение вероятно на Lundgren. Ако кажеш какъв модел е китарата, какъв амп ползваш, какъв звук търсиш, вероятно никой няма да ти даде кой знае колко по-подробен отговор. Но ще сме информирани...
 10. Вероятно никой не се интересува от тази мания, но ако някой обича типичния HM-2 звук, отзад се мъдри KMA Wurm, който е правнук на оранжевото и до известна степен е не толкова сърдита версия. Обмислям още един Angry Swede на Decibelics и Throne Torcher на Abominable Electronics. Тъпа метълия, с две думи. Все още не мога да разбера защо Boss отказват да направят waza версия на тоя педал. Ще изкарат доста.
 11. Значи, извинявам се, че само си чеша езика и теоретизирам, така или иначе нямам никакъв опит с портативни ригове, просто ми беше интересно докъде са стигнали нещата и може ли вече да се сглоби такъв с приемлив компромис в звука, естествено бюджетно, хаха. Идеята ми за Radar-ът не беше да замества пауър амп в чейн преамп - пауър амп - колона, а да имам изход от него към РА и да търся отделно решение за мониторинг. Изглежда като най-бързото решение за line in в интерфейс/миксер. Доколкото знам, Hotone и Nux също имат IR loader-и на пазара, не знам кой вариант е най-добър, но честно казано, не мисля, че ще има съществена разлика, особено предвид факта, че ми трябва чист звук в >10 % от времето. Горе-долу така си подредих идеята: Amptweaker TM - DI/splitter - и сигналът се разделя към пауър амп + IR loader и fx loop-а на ампа. Ако няма амп вече не знам как може да стане. Един лек офтопик, но си мислех да сменя и начина на свирене вкъщи, от много време не съм ползвал амп заради нивото на шума, основно свиря с VST-та. Чудех се дали такъв малък риг може да се ползва със слушалки за тихи репетиции. Другият вариант, който все забравям да пробвам, е Yamaha THR10X, за случаите, в които не ми се занимава да включвам компютъра. Отделно, някой пробвал ли е AMT и Mooer амп педалите, имате ли представа колко са близо/далеч до истинските неща?
 12. Благодаря, наистина са страхотни работни коне, без особени излишества, но пък безпроблемни. Черният COW6 наистина е минимализъм, на мен също ми е много по вкуса, все още се колебая само за ЕMG-то. Мисля следващата в тази насока да е тази, стига да намеря начин да я вкарам от Япония без да ми скъсат нервите от митницата. Жалко, че няма европейски модели, които да са по-изчистени, но явно в момента черните китари не са на мода.
 13. Не знам дали някога въобще съм се отбелязвал в тази тема, но последните месеци са на японска тематика. Бих увеличил тематичната колекция с един Edwards и някое ESP, но засега са само тези двете.
 14. Някакви отзиви за Mooer Radar? От известно време ми се върти да си сглобя педалборд сетъп, защото в последно време ми се налага да пътувам за свирене, обикновено няма достатъчно място за 4х12 и 120 ватов амп. Ето какво си мислех, говорейки си строго за тресня/резня/мазоч/etc. - ISP Theta/Amptweaker - някой портативен пауър амп като EHX Magnum 44/Quilter MB 45/Seymour Duncan Powerstage 170 - ??? Драмата ми е, че често свиря на тежко ощавени места, на които предлагат единствено някакъв миксер с РА и някакъв амп и всичко е рулетка. Идеята ми е на първо място консистенция без значение от беклайна, на второ място - портативност. В крайна сметка, ако се налага, винаги може да се метне един 1х12 каб, който да се ползва за референция. Radar-ът може да замести пауър ампа, да? Ако трябва да съм честен, идеята ми се върти, откакто двамата басисти, с които свиря, си носят амповете в чанти за рамо. Нямам идея дали ми е правилна логиката, а и на първо място като задача в момента е да си довърша основния риг, но определено ще се зарадвам, ако си събера звука в един педалборд. Някой с такива/подобни идеи и опит?
 15. EGC са страхотни инструменти, честито. Не знаех, че тук въобще се намират. Много искам една изцяло от алуминий. И Paradise Lost и отива, честита придобивка.
 16. Здрасти, моето мнение е, че ти личи, че свириш на китара, защото си задаваш въпроса като човек, който (отскоро) свири на китара. Според мен за твоите задачи, поне както си ги написал - само метъл и само вкъщи, няма голямо значение какъв ще е басът в този ценови клас - има дооооста евтини варианти, които ще ти свършат работа, защото така или иначе ще записваш процеснат звук, накрая по-важни ще са не дървото и адаптерите, а доколко можеш да работиш със софтуера си и знаеш как да постигнеш звука, който търсиш. Та, това като въведение - преди да си купиш бас, помисли какъв звук търсиш и се постарай да разбереш, поне относително, как се постига. Оттам нататък е експерименти с DAW, VST-та и процесинг. За самия инструмент - важно е да пробваш, поне според мен, за да знаеш кое ти е удобно. Винаги се пренебрегва това, не знам защо. В крайна сметка, това е половината въпрос - дали инструментът е удобен и работи адекватно. Най-лесно ще си отговориш на въпроса 4 или 5 струни - просто си отговори на въпроса необходима ли ти е петата струна и в каква настройка смяташ да свириш и композираш/твориш/шумиш. Останалото е въпрос пак на вкус и удобство. За дърво, адаптери и т.н. - както казах, според мен, подхождаш китарно в басова ситуация. За целите и бюджета ти, много по-важно е удобството и надеждността на баса /ако някога решиш да го млатиш на концерти или го третираш като бяла робиня/. Чисто информативно можеш да се информираш/заслушаш какви са разликите между j и p-басове, примерно, като начало, кой е Леми и защо това е важно, какъв е този магически warwick thump и т.н. и т.н., но така или иначе в началото всички тези неща са по-скоро абстракция. За да не съм съвсем голословен, 400 евро могат да ти купят следните вариант (грубо, по спомени) - Ibanez SR, Yamaha BB, Sterling, Squier, ентри левъл LTD или Jackson, Epiphone T-bird и сигурно поне още толкова - нови модели от магазина. На старо - Ibanez BTB, стара Yamaha BB, евентуално мексикански Fender (??), Warwick RB, старо LTD и т.н. Като цяло, особено по интернет, изборът е по картинка. Смисъл от големи препоръки и търсене на модели май по-скоро няма. Все пак, всички гореизброени неща са утвърдени като надеждни за бой и насилие марки. За конкретни модели, моето лично мнение ще е съвсем различно от твоето и на другите хора, но все пак - ако ще е Ibanez - BTB, а не SR, ако ще е Squier, нека е P или направо, но по-скоро Sterling бих избрал, Epiphone-ските басове не ми харесват, Warwick Rockbass сериите се твърди, че са си покачили качеството от преди, т.е. по-скоро по-ново производство търси, старите BB на Yamaha са много яки, LTD нов или стар винаги е сигурен избор, според мен, като за малко пари. Бас от махагон не харесвам, но може да е било до бройките, които съм пробвал и заради начина, по който свиря. Моят съвет, в края на краищата, е да инвестираш първо време, за да си намериш звука, който ще гониш и вариантите, с които да го постигнеш. После зарежи тези 400 евро и си купи нещото, което нааай-много ти хване окото/ухото и така. Купи си Gibson Ripper или Rick-че, само заради бонус точките колко ще си як с тях като блъскаш. Или ако ще е метъл, нещо черно и застрашително задължително. Въпрос на вкус, след цалата софтуерна магия резултатите ще са много сходни, ако разбира се, знаеш какво правиш. Между другото, какъв е пазарът във Финландия за инструменти? Би трябвало да има тонове гиър? Не взимай горното съвсем на сериозно и после да се похвалиш.
 17. ^ Задължително НЕ МОДВАШ Гибсъна, ако е >2000, иначе звукът не е кристално чист и ясен и губиш точки музикантственост, важно е да се спомене. Понеже не разбрах въпроса и цялата тема, доколкото схващам, въпросът е как се връзва атенюатор/loadbox? В случая, питаш за атенюатор, после си говорим за Torpedo Live, което е всичко, но не и атенюатор, така че явно нещата регулярно поеха в посоката на гибсъните за четири бинки и ламповите маршали. Ето каква е играта с Torpedo Live-ът. Чейнът е следния: ти - ефекти N на брой - амп - вместо да включиш кабела на ампа в кабинет, боцкаш в TL-а - оттам насетне можеш да ползваш следните варианти: - включваш цялата горна салата в миксер/централно - чок гюзел, когато нямаш кабинет под ръка за свирене en vivo или не можеш да събереш 40 кг. Mesa Oversized 4x12 в поло-то на баба си; - включваш в аудио интерфейс - като цяло затова си си купил IR loadbox, нали така, ибаси?! Кой ше си играе да слага микрофони и да се гъзи по два дни да рови къде е на говорителя центъра и колко точно е 15 градуса ъгъл??? - използваш и TL, и кабинет - за моментите, когато явно едното не стига (???), или защото просто може; - включваш слушалки за direct monitoring - като цяло, продаваш полото на баба си, купуваш си техника и я използваш по безкрайно безсмислен, но за сметка на това не особено ефективен начин. Като разбира се, това са комбинациите, включващи китарен усилвател във веригата. Може да става дума за преамп, външни ефекти и т.н. Между другото, след кратка справка с интернет, това цялото нещо го пише ама баш на заглавната страница на сайта на Two Notes, за какво образоване става дума, пак не е ясно. Ако искаш пакетът да включва и атенюатор, продуктът (от производството на TN), който търсиш, по-скоро е Reload. Ако те вълнуват лоудбоксове, вариантите са няколко, в момента се сещам за AMT Pangaea и Radial Headload. Ако те вълнуват атенюатори, темата, както казаха и по-нагоре, е обширна, което в прост превод значи, че ти трябва сертифициран инженер, а не музикант, за да ти обясни, но хората ги е срам да си признаят, че не знаят как става магията. Ако търсиш вариант да свириш на лампов амп вкъщи, горните две неща са в сила, избираш си вариант, изсипваш торбата с жълтици и след това откриваш тънките разлики, като цяло безсмислено занимание само по себе си, но щом ти е мерак, кои сме ние, че да те спрем. Ако вече ситуацията е по-дебела и се интересуваш от записи, как да се хвалиш пред приятелите, че имаш домашно студио и т.н. - взимаш интерфейк, купуваш една 57-ца от кумова срама, взимаш каквото си избереш след това и си ти. Ако просто въпросът е за silent rig, има доста по-евтини и задоволителни варианти, като практис амп-ът е само един от тях. Та, като цяло, повтори въпроса, ама по-ясно - какво точно искаш да постигнеш? Ако просто искаш да научиш нещо, мисля, че отдавна е доказано, че този форум не е най-подходящото място да се задават въпроси, а и има доста по-достъпна и ясно обяснена и онагледена информация, буквално, в ютюб, например.
 18. ^ Въпрос: някой знае ли как се боядисват капачки на адаптри? Отговор: джазмастърът не е с Р90-ки!!!!!!! ??? Аз пък може да го искам с Р90-ки, ко прайм тогава? Очаквам някой да спомене, че гибсън не се модва БЕ КЕЛЕШ!!1! Иначе въпросът си стои, моля ви, не ме линчувайте, обещавам че не искам да модвам оригинални китари чет'ри хий лева импорт на промо цена.
 19. Значи, извинявам се предварително, че задавам страничен въпрос, горе-долу във връзка с темата за изработка на адаптри, и то от чисто визуална страна - някой занимава ли се с ецване и финиш на капачки на адаптри? Някакъв опит за споделяне? От известно време ми се иска да прибавя малко допълнително неприятен и мърляв вид на една от китарите и разглеждам доста малки производители. Това е генералната насока, отдавна точа лиги по някакъв Jazzmaster с P90-ки.
 20. 2+2=0

  Сиромашки Les Paul

  + 1 за на старо. + още 1 за японски сет нек > епифон > други Между LPJ и Epiphone Pro може и да има двоумене, зависи от бройката, честно казано. За пореден път да кажа, че Hagstrom също са добър избор в този диапазон.
 21. 2+2=0

  Re-amp box

  Или Palmer: http://www.musicworld.bg/bg/m_380000/i_40902/PALMER_DACCAPO_Re_Amplification_Box.html
 22. Говорейки за китари от халумин, може да се спомене това: https://www.relishguitars.com/explore.html Не знам доколко е смислена конструкцията. На сайта има демота на звука. Иначе, моята мокра мечта е някоя от китарите на Electrical Guitar Company: http://www.electricalguitarcompany.com/ Има вариант за плексигласово (???) тяло и алуминиев гриф или изцяло от алуминий, както и за дървено тяло: От нещата, които изчетох и изгледах, твърдението е, че китарите са доста тежки и резонират различно. Определено си представям на стената един такъв баритон, жалко, че са толкова ужасно скъпи. Някой има ли някакъв опит с ел. китара/бас от алуминий?
 23. 2+2=0

  Gibson Owners' Club Bg

  Говорейки за колекционерски модели, групата Russian Circles се готвят да пуснат за продажба в Reverb няколко китари, които вече изглеждат страхотно. Има нещо във винтидж гибсъните, щом даже и златният хардуер не може да ме отблъсне. Извинявам се за големите снимки.
 24. Поради някаква причина не мога да публикувам снимката тук, затова: http://imgur.com/a/lsMS8 За съжаление, само 6505-цата е за темата, Marshall-ът го включих с чисто композиционна и естетическа цел.
 25. 2+2=0

  Gibson Owners' Club Bg

  Китарата вече е добила вид, честито. Аз също не съм фен на стикера на гърба на главата и на автографа, ако ще и да е на другаря Брежнев върху бедрото на Цола Драгойчева. Distortion-ите са супер избор, от другия месец май ще можем да правим A/B с Black Winter-ите, доколкото разбрах от Андрей. Без кафявите шарении изглежда доста изчистено и приятно. Чисто информативно, колко излезе цялото модване?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.