Jump to content
Българският форум за музиканти

flatko

Members
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно flatko

  • Рожден ден 02/13/1984

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    216986927

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

flatko's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Обществена Репутация

  1. flatko

    срам не срам...

    Здравей. Ако искаш уроци по солфеж, звънни ми на 0887 411 324 - Владо. Мисля, че за 2 месеца можеш да постигнеш добри резултати. Мога да ти препоръчам и учител по вокална техника.
  2. Отговорът е C - 14 броя. Пита се колко пълни точкувани шестнадесетини от квинтола ще се вместят в един такт с размер 17/16 В една квинтола от шестнадесетини всяка нота трае 1/5 от четвъртината - 0,2 четвъртини. Точкуваната ще е 0,3 от четвъртината. Такт в 17/16-и ще съдържа 4 и 1/4 четвъртини = 4,25. Делиш 4,25 на 0,3 и се получава 14 цяло и нещо. Значи "пълните" ще са 14. Сега не ме питайте защо си блъсках главата, а ми дайте единия милион :) P.S. Сега ми е мерак някой да ми я изсвири тая точкувана шестнадесетина от квинтола
  3. Аз преподавам класическа китара и съм долу-горе наясно с приема в различните ВУЗ в България. Ако се намираш в София, мога да чуя и да помогна евентуално.
  4. Аз си купих SH1900 и е много бърз за слагане, а и няма да пробиваш китарата. Няма го у нас, трябва от онлайн-магазин. Качеството е убийствено добро, но ти трябва DI-box при всички случаи, тъй като няма активна електроника. Аз лично го ползвам с ето тази джаджа - http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_15810/BEHRINGER_ADI21.html Ако свириш на живо, няма да помогне микрофон. Аз съм пробвал с добър кондензаторен мик и излиза зверска микрофония, а атаката на тона изобщо я няма. Ако не си милионер-аудиофил, няма начин да стане с микрофон
  5. Здравейте! Давам уроци по китара - класическа, поп, фънк, блус, боса-нова и др. Ще ви науча да свирите различни ритмики, акордови фигури, мелодични фрази. Ако някой има нужда да му обясня нещо по хармония (класическа, поп, джаз), също ще остане доволен. Намирам се в София.
  6. И аз се уча сам, напълно възможно е. Слушайте музика и наблюдавайте кой какво свири. Разбира се, много по-лесно е да ти го обясни някой върл джазмен Пентатониката е кофти, защото създава илюзията, че свириш нещо, а всъщност не напредваш - мисленето ти става пентатонично. После ако искаш да минеш на ладове и/или скали, става страшно. Аз едвам се отървах от това. Ако някой иска книги-самоучители - http://www.mininova.org/get/579972 Туй нещо си е доста полезно, защото има и малко теорийка, и много готови аранжирани неща, само да седнеш и да импровизираш. Това е от мен. Иначе kolio е напълно прав. Хубаво е някой учител да ти даде насоки.
  7. flatko

    Linux

    Аз съм със 1400MHz sempron, 512 ram и вградена(!) в дъното саунд-карта и тези 2 дистрибуции вървят като по вода. Латенцията е супер ниска. Успех!
  8. flatko

    Linux

    Едно допълнение относно Убунту Студио: оправих си xrun-овете и вече не ми дава грешки. За целта трябва да е маркира опцията Realtime на Jack. По принцип статията може да послужи и при ползване на Убунту Студио, тъй като почти всички музикални дистрибуции ползват долу-горе едни и същи програми. Разликата е малка. А някой да е пробвал новата версия на Убунту Студио (7.10)? Видях че са включили чудовищно количество програми.
  9. flatko

    Linux

    И аз бях пробвал Убунту Студио. Хареса ми редовната актуализация и камарите с програми, които можеш да сложиш (тъй като ползва официалните хранилища на Убунту). Само че не усетих разлика между "риъл-тайм" и "дженерик" кернела, и поне при мен имаше много грешки при работа в реално време. Затова пък ми тръгна без проблем драйвъра на Нвидиа и поне графиката не ми ползваше централния процесор. Нещо което още не мога да подкарам в 64 студио. Но... постоянно ми даваше грешки xrun-s и накрая реших да го махна и да сложа 64 студио. И вече дори не усещам липсата на графично ускорение. Изглежда на всеки му върши работа различна дистрибуция според целта и конфигурацията. А относно ladspa - това са плъгини само за ефекти и са доста - има ги в audacity. А еквивалента за инструменти се казва DSSI.
  10. flatko

    Linux

    Ами... VSTi доколкото знам се подкарват със wine - windows емулатор... Но като го знам колко е сложен, е твърде вероятно да си имаш занимавка доста време... Остани на честотата, скоро може да измислят нещо разработчиците. А относно драйверите, линукс ще разпознае целия ти хардуер, ако е от често срещаните. Може да провериш на http://64studio.com/node/69 как другите са подкарали системата на тяхната конфигурация. Единственото което не успях да направя, беше инсталацията на 3д ускорения драйвър за nvidia... Там май има грешки някакви... Определено има още какво да се пипа по мултимедийните линукси, прав си за това. Но напредъкът е невероятно бърз. До няколко години ще има технологична революция в музиката Просто много се изненадах колко хора по света ги ползват и колко малко тук са чували за тях изобщо. И това ме надъхва
  11. flatko

    Linux

    По принцип знам че е добре развита технологията. Виж във уикипедиа, би трябвало да има подробности, поне на англ. Като се запозная повече със ladspa, ще пиша. Мисля че по подразбиране се инсталират със 64studio. Освен това може да подходиш със семплерно решение - файлове от gigasampler се зареждат във Qsampler, а soundfont-ове - във FluidSynth.
  12. flatko

    Linux

    Поддръжка на vst няма, но има аналог - ladspa. Не съм го разучил достатъчно, но като се информирам, ще пиша. По принцип основното предимство на линукс е че няма нужда от asio, защото както и mac, няма проблеми с латенцията
  13. flatko

    Linux

    Вчера инсталирах една нова линукс дистрибуция - ubuntu studio (www.ubuntustudio.com) В нея има всичко необходимо за да правите музика и върви без да забива и т.н. Има дори програма за real-time китарни ефекти, и то без латенция, независимо каква ви е саунд-картата. Утре може да пусна скрийншоти (сега съм на бачкане). Някой друг да я е пробвал?
  14. Аз свиря от 8 годишен, сега съм на 23. Почнах с класическа китара и постепенно минах на джаз и фънк. Сега свиря на електрическа с пръсти, получава се много различно и джазменско. Моят китарен съвет към по-начинаещите: вслушвайте се във всяка музика и не бъдете праволинейни. Нали знаете - колкото повече гледни точки, толкова по-триизмерен образ Успех на всички и много музика!
  15. Ами аз май съм писал вече, ама сега сигурно съм на друга вълна: и така - Ronny Jordan, Simon Katz (беше в jamiroquai), Craig Chaquico, Patrick Yandall... хм, все редки екземпляри. След 2 седмици ще са други
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.