Jump to content
Българският форум за музиканти

balombi

Members
  • Мнения

    386
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Всичко публикувано от balombi

  1. Здравейте , на скоро си купих Korg i3 втора ръка. Клавира има проблем с вкарването на стиловете чрез флопито , винаги когато опитам да заредя нещо от дискета клавира просто забива и до тук...появяват се "чертички" по дисплея и клавира не реагира на нищо - единственото , което мога да направя е да го рестартирам , но това не ми върши работаа... Първо предполагах че проблема е в самото флопи , смених го но нещата си останаха същите... Един колега ми каза че може би трябва да се преинсталира операционната система на Корга , но аз въобще нямам понятия как се прави това... Моля ви дайте някакво мнение по въпроса или ме насочете към някакво решение , защото вече един месец не мога да си използвам клавира правилно ... П.П Винаги когато стартирам клавира за първи път на Екрана се изписва "Eror 0000:0000" после го рестартирам и клавира тръгва - това може би ще помогне за решаването на проблема . Благодаря !
  2. Значи единствениятми варянт е тва скъпото Тва започна бавно да ме отказва ...
  3. Изглежда май това е единственият ми шанс http://www.musicworld.bg/bg/c_742/i_37365/Roland_UM_ONE.html ... Ама па тва струва майка си и баща си , дали има някакъв по евтин вариянт
  4. Клавира има midi out , midi in - моя е грешката че не споменах тази информация Това че има и двата изхода подобрява ли положението , или пак съм си на същия хал ... Благодаря !
  5. Здравейте! Днес си изтеглих въпросната програма Real-time Style Performer , който работи със стилове от Ямаха ПСР. Има едно клавирче Casio LK-110 ( ) и искам да го използвам като миди клавиатура , за да свиря в реално време през програмата. Вече проучих работите и се оказа че това е напълно възможно ,но само едно нещо не ми стана ясно - С какъв кабел да го свържа към ПЦ-то...Според мен трябва да е нещо такова - http://www.musicworld.bg/bg/c_2269/i_8621/Proel_C2MSB01.html , но не ми се иска да избървам и да го купувам , щото не е много евтин... Та кажете ми дали това е ,което ще ми свърши работа , или съм в грешка Благодаря !
  6. "Ето затова и ти се чудиш, щото се опитваш да оковеш музиката в собствените си познания." Прав си , явно още нямам нужните познания. Благодаря за разяснението !
  7. Здравейте пак ! Имам един хармоничен въпрос... Вчера в една кръчма чух ето тази песен : http://ww.vbox7.com/play:01d5b505 Та акордите ми станаха ясни , но ме изненада едно си мажор 7 ... И въпроса ми е следния : Тая песен в ла минор ли е или е в ми мажор... Тоя въпрос ме мъчи цяла нощ и не мога да си обясна какво прави тва си там , в идеалнта ла минорна хармония . Ако някой може да ми обясни и има желание , ще му бъда много благодарен.
  8. Съгласен съм с Viara Ivanova . Аз самият се занимавам с такава музика и наистина това е едно от най-честосрещаните явления там.По този начин се получава едно напрежение в този акорд , което с минорен такъв не би могло да стане.Обикновено след доминантмия акорд се минава на акорда , който се явява тоника (основен ) , така се получава усещане за завършрност на дадена мелодия. Нямам музикално образование и говоря от личен опит.. Едни от най-често ползваните прогресии в македонската музика е ето тази ; Dm Gm A Dm Dm Gm C F Dm Gm A Dm Това е в Ре мнор , но разбира се може да се транспортира във всяка минорна тоналност - например в Ла минор... Am Dm E Am Am Dm G C Am Dm E Am и т.н.т Ако забелязваш акордите се "въртят" на субдоминанти , демек от ре минор отива на сол , от сол на до и т.н.т .. Като схванеш това ще можеш да свириш всяка стандартно звучаща македонска от второто чуване и ще станеш про Дано да съм ти помогнал поне малко ! Успех !
  9. О ето ме тук съм , просто повече чета... И аз мисля , че кубето не е кой знае какво , но зам мен си е перфектно.. Свиря с говорител от фронтмен 15 ватов и съм доволен от звука.Единственият недостатък е че яко грее , но аз го реших тоя проблем като сложих вентилатор от един китайски електрожен на баща ми и вече е направо перфе И съм много благодарен на Л.К , че ми го подари!
  10. Искам да питам дали може на клавира ми да му се прехвърлят отделни миди файлове на песни , и ако да то с какъв кабел !
  11. Поне можеше да поставиш текста от оная тема като пост тук.... де..а защо ме прецака така - днеска цял ден чакам някой да ми отговори.. Между другото , новата тема беше малко по-различна , но и тази е още актуална! Моля в и помогнете !
  12. Браво! Интересува ме импровизираш ли или си заучил цялата тази работа! Имаш ли някакви ноти , ако не си го учил по слух или не импровизираш... Ще ти бъда благодарен , ако ми помогнеш - защото и аз много искам да свиря такива хави ...
  13. ок,де!Моля ви не спорете излишно...а ако можете ми отговорете на въпроса!
  14. Ми не , взел съм го 2ра ръка за 30лв и някак си гаранцията и упътването липсваха... Моля ви , напишете нещо по въпроса ми за кабела , който показах по-горе...
  15. http://www.thomann.de/gb/terrasoniq_midi_one.htm В нета намерих това - според вас това ли е , което ми трябва или съм много далече от истината...
  16. Аз си мисля , че може , защото иначе нямаше да ги има онези два изхода за миди отзад , но това може да е пълна глупост - за това моля помонете...
  17. Няма USB , само МИДИ ин - аут - това лошо ли е...
  18. Здравейте. Имам любителски клавир casio Lk-110... Искам да ви попитам дали мога по някакъв начин да го свържа към компютъра , за да му добавя 1-2 нови ритъма... Отзад клавира има изходи за захранване, слушалки , състейн педал и midi out , midi in .... Въпроса ми е как мога да го свържа към компютъра си , за да му запиша малко нови ритми... Моля ви , помогнете ми - ще ви бъда благодарен!
  19. Истината е Fuzz Face...Но да не е фабричен , а самоделен - тогава е истинският саунд Аз лично съм продал три такива самоделни ефекта на хора от форума , който са хоратаа с истински фъз ефекти в форума .
  20. Мисля , че темата е вече за затваряне , който иска ефекта да ми пише на ЛС... Спокойно!
  21. Изобщо не ми беше тва целта...Искам само да го дам на някой,щото не ми трябва... не го правя за публичното одобрение...ако това искаш да кайеш...
  22. Диста още се подарява пишете ми смело !
  23. Да не стане така че като ти го дам да го пробваш и да го захвърлиш някъде.... Искам да се чуя с тоя твоя прятел дай ми негов телефон или скайп на ЛС , за да видим за какво става въпрос...
  24. golfabitch и zzchris съжелявам , не сте вие хората за този ефект... Знам , че написах "първият печели" , но не очаквах , че ще има и хора като вас... Обръщам се към тези , който имат средства и собствени педалчета... Хора , как може да сте толкова алчни , диста не е кой знае какво и едва ли ще ви впечетли и зарадва с нещо... Нека го получи човек , на който наистина му е нужен и ще му се радва...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.