Jump to content
Българският форум за музиканти

balombi

Members
 • Content Count

  386
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

balombi last won the day on August 7 2011

balombi had the most liked content!

Community Reputation

10 Good

About balombi

 • Rank
  Редовно навъртащ се
 • Birthday 05/06/1996

Previous Fields

 • Инструмент
  личен въпрос ;)

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Монтана
 1. Здравейте , на скоро си купих Korg i3 втора ръка. Клавира има проблем с вкарването на стиловете чрез флопито , винаги когато опитам да заредя нещо от дискета клавира просто забива и до тук...появяват се "чертички" по дисплея и клавира не реагира на нищо - единственото , което мога да направя е да го рестартирам , но това не ми върши работаа... Първо предполагах че проблема е в самото флопи , смених го но нещата си останаха същите... Един колега ми каза че може би трябва да се преинсталира операционната система на Корга , но аз въобще нямам понятия как се прави това... Моля ви дайте някакво мнение по въпроса или ме насочете към някакво решение , защото вече един месец не мога да си използвам клавира правилно ... П.П Винаги когато стартирам клавира за първи път на Екрана се изписва "Eror 0000:0000" после го рестартирам и клавира тръгва - това може би ще помогне за решаването на проблема . Благодаря !
 2. Значи единствениятми варянт е тва скъпото Тва започна бавно да ме отказва ...
 3. Изглежда май това е единственият ми шанс http://www.musicworld.bg/bg/c_742/i_37365/Roland_UM_ONE.html ... Ама па тва струва майка си и баща си , дали има някакъв по евтин вариянт
 4. Клавира има midi out , midi in - моя е грешката че не споменах тази информация Това че има и двата изхода подобрява ли положението , или пак съм си на същия хал ... Благодаря !
 5. Здравейте! Днес си изтеглих въпросната програма Real-time Style Performer , който работи със стилове от Ямаха ПСР. Има едно клавирче Casio LK-110 ( ) и искам да го използвам като миди клавиатура , за да свиря в реално време през програмата. Вече проучих работите и се оказа че това е напълно възможно ,но само едно нещо не ми стана ясно - С какъв кабел да го свържа към ПЦ-то...Според мен трябва да е нещо такова - http://www.musicworld.bg/bg/c_2269/i_8621/Proel_C2MSB01.html , но не ми се иска да избървам и да го купувам , щото не е много евтин... Та кажете ми дали това е ,което ще ми свърши работа , или съм в грешка Благодаря !
 6. "Ето затова и ти се чудиш, щото се опитваш да оковеш музиката в собствените си познания." Прав си , явно още нямам нужните познания. Благодаря за разяснението !
 7. Здравейте пак ! Имам един хармоничен въпрос... Вчера в една кръчма чух ето тази песен : http://ww.vbox7.com/play:01d5b505 Та акордите ми станаха ясни , но ме изненада едно си мажор 7 ... И въпроса ми е следния : Тая песен в ла минор ли е или е в ми мажор... Тоя въпрос ме мъчи цяла нощ и не мога да си обясна какво прави тва си там , в идеалнта ла минорна хармония . Ако някой може да ми обясни и има желание , ще му бъда много благодарен.
 8. Съгласен съм с Viara Ivanova . Аз самият се занимавам с такава музика и наистина това е едно от най-честосрещаните явления там.По този начин се получава едно напрежение в този акорд , което с минорен такъв не би могло да стане.Обикновено след доминантмия акорд се минава на акорда , който се явява тоника (основен ) , така се получава усещане за завършрност на дадена мелодия. Нямам музикално образование и говоря от личен опит.. Едни от най-често ползваните прогресии в македонската музика е ето тази ; Dm Gm A Dm Dm Gm C F Dm Gm A Dm Това е в Ре мнор , но разбира се може да се транспортира във всяка минорна тоналност - например в Ла минор... Am Dm E Am Am Dm G C Am Dm E Am и т.н.т Ако забелязваш акордите се "въртят" на субдоминанти , демек от ре минор отива на сол , от сол на до и т.н.т .. Като схванеш това ще можеш да свириш всяка стандартно звучаща македонска от второто чуване и ще станеш про Дано да съм ти помогнал поне малко ! Успех !
 9. balombi

  какво мислите за това кубе

  О ето ме тук съм , просто повече чета... И аз мисля , че кубето не е кой знае какво , но зам мен си е перфектно.. Свиря с говорител от фронтмен 15 ватов и съм доволен от звука.Единственият недостатък е че яко грее , но аз го реших тоя проблем като сложих вентилатор от един китайски електрожен на баща ми и вече е направо перфе И съм много благодарен на Л.К , че ми го подари!
 10. Искам да питам дали може на клавира ми да му се прехвърлят отделни миди файлове на песни , и ако да то с какъв кабел !
 11. Поне можеше да поставиш текста от оная тема като пост тук.... де..а защо ме прецака така - днеска цял ден чакам някой да ми отговори.. Между другото , новата тема беше малко по-различна , но и тази е още актуална! Моля в и помогнете !
 12. balombi

  Народни сола

  Браво! Интересува ме импровизираш ли или си заучил цялата тази работа! Имаш ли някакви ноти , ако не си го учил по слух или не импровизираш... Ще ти бъда благодарен , ако ми помогнеш - защото и аз много искам да свиря такива хави ...
 13. ок,де!Моля ви не спорете излишно...а ако можете ми отговорете на въпроса!
 14. Ми не , взел съм го 2ра ръка за 30лв и някак си гаранцията и упътването липсваха... Моля ви , напишете нещо по въпроса ми за кабела , който показах по-горе...
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.