Jump to content
Българският форум за музиканти

drugsbadare

Members
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Profile Information

  • Gender
    Male

drugsbadare's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Интересно ми е върху какви гами и ладове, най-вече, стъпват тия люти, неравноделни балкански кючеци и добиват характерното си звучене. Трябва да има някакви трикове. Много бих се радвал, ако някой просветен в това изкуство сподели малко информация.
  2. А как може да се блокира?
  3. Пробвах нещата, които сте написали, но не се оказаха особено ефикасни. Интересното е, че дори без да има никакво напрежение върху струните,бриджът отново стърчи, без значение колко натягам винтовете. Така че, най-вероятно, проблемът е в пружините, ще трябва да ги сменя.
  4. На коя част точно й казваш "блок"?
  5. Това значи ли, че ако върна 9-ките няма да има нужда от смяна на пружина или каквото и да било?
  6. http://imageshack.us/photo/my-images/607/93424535.jpg/
  7. Благодаря за отговорите, но не мисля, че проблемът е в пружините, които, както съм написал, затегнах възможно най-много. Относно струните - откакто я имам китарата на нея е свирено с 9-ки, които смених преди около 2 седмици с 10-ки, но не мисля, че това е повлияло чак толкова много. След малко ще направя снимка на трите пружини, които ми изглеждат наред.
  8. Не съм сигурен дали това е правилният раздел за тази тема, но така или иначе тук ще я видят повече хора. Ta, след като вчера свирих на китарата и тя беше в състоянието, което ми допада, днес, когато реших да свиря и я хванах, установих, че магарето е с около 1-2 см над тялото (като преди беше точно върху него), а върху струните нямаше почти никакво напрежение. Опитах се да регулирам бриджа, като затегнах пружините и тръс род-а, но изглежда това не помогна. На снимката отдолу китарата е настроена стандартно. Бих се радвал ако някой ми каже причината това да се случи (евентуално температурата?) и по какъв начин може да се оправи. http://imageshack.us/photo/my-images/707/33334165.jpg/
  9. Става въпрос за ето тези машинки http://www.musicworld.bg/bg/m_3520000/i_33530/Schaller_374001.html, като си поръчах тази преди време и съм доволен. Трябва ми още една за втора струна(Си, B на английски), но сайтът изглежда не предлага такива. Та въпросът ми е коя от всичките http://www.musicworld.bg/bg/m_3520000/Schaller.html ще ми свърши работа и също така какво означават тези милиметри, написани отдолу в описанието на продукта?
  10. Ще се радвам ако ми дадете точно определение на такт и ритъм.
  11. drugsbadare

    Арпежи

    Какво е това арпежи?! Нещо като гаммите, но не точно?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.