Jump to content
Българският форум за музиканти

Лими

Members
 • Content Count

  1,708
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Лими last won the day on January 26

Лими had the most liked content!

Community Reputation

640 Excellent

About Лими

 • Rank
  Heavy безПристрастен

Previous Fields

 • Инструмент
  Акуст. и ел китари, вокал

Contact Methods

 • Website URL
  https://soundcloud.com/limy/wind?in=limy/sets/dilema
 • ICQ
  0
 • Skype
  timolimy

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 • Interests
  Целият свят е интересен

Recent Profile Visitors

12,201 profile views
 1. А тук ще видите точно начина, по който предлагам да се провежда едно loop show. Две двойки в дуел/battle които последователно рапират и изграждат/наслагват вокални линии, но това може да се осъществи и с всякакви други инструменти - даже би станало по-интересно. В моето предложение искам накрая двете групи да се обединят и заедно да развият една-две общи loop теми. В този случай само единият микрофон е в лупера и само той записва, а другият е директно в усилвателя и пее без да записва. Точно поради това те си разменят микрофоните, за да може всеки един участник да запише/насложи своя риф/линия в лупера.
 2. Pedalsnake FX to Backline Cabling - Много полезен мулти кабел за редуциране на спагетите от кабели по сцената.
 3. Ето още двама вълшебници в дуел с хармоники в лупер джем!
 4. Напръскай със почистващ спрей за контакти навсякъде по токопроводите и платките. Аз ползвам G-20 dry contact cleaner, но има и други видове за тази цел.
 5. Да, този китарист е Ивайло в клуба на Кръпката в началото на август.
 6. Скоро научих за този портативен продукт - Quilter InterBlock45 is "amp in a pedal
 7. За съжаление това съдържание не е на разположение в момента Последвали сте връзка, която може би е остаряла или е видима само за аудитория, към която не принадлежите.
 8. https://www.youtube.com/watch?v=rxoiZZ8UBEY&list=PLF344887A5C1761BD&index=24
 9. Още един румънски цигански танц, който записах през 2013г. Доста труд падна докато извадя по слух и разуча всички тонове и акорди, но и до ден днешен удоволствието от свиренето на тези фолк бисери си заслужаваше труда. Оригинал - Baldi Olier
 10. Лими

  Акустично

  И тази идея замря още преди да е зачената дори, жалко!
 11. Да, ето за това говоря! Добре разработена проста тема с вариации/импровизации чрез лупер машина. но още по-интересно се получава ако се включат още един два, та и повече инструменти в изпълнение на един или няколко музиканти. Тази форма не е сложна за приложение, защото както казах по-горе не изисква сложни аранжименти и репетиции - при всяко ново повторение темата може да бъде развита по нов различен начин според моментното хрумване на изпълнителя. Важното е, че дължината на темата е вече предварително фиксирана в лупера и затова многократното и въртене трябва да бъде разнообразено от интересни вариации/импровизации! Тази практика в някакъв момент може да стигне до логично узряване на добре аранжирана и завършена композиция. По този начин аз неусетно и непреднамерено направих няколко такива парчета и някои от тях бяха изградени върху прост, кратък риф, в последствие усложнен. Ето пак три от горепосочените ми примери. Тимо2 Тимо3 Тимо1
 12. Налага се да доизясня проекта. Всъщност опита ми показва, че това е една от най-лесните форми за музика на живо. Достатъчно е двама, трима, та дори и повече музиканти да се съберат и уточнят няколко прости теми, като хармония от два до четири акорда, няколко последователно наслагвани рифове и свободна импровизация върху така изградената тема. Не се налагат дълги, тежки и многобройни репетиции, защото няма кой знае какви прецизни музикални детайли за усъвършенстване. Не се изисква и чак толкова високо инструментално ниво. Не се налага да спазваш прецизно всяка запетайка и да се страхуваш от грешки, които и без това не се знае дали са забележими. Дори и импровизация не е нужно(макар и желателно) да се прави. Аз имам разработени теми, в които няма никаква импровизация, а само последователно наслагване на инструментални слоеве в лупера, като басова, хармонична, вокална, мелодична и перкусивна кратка фигура. Практиката ми потвърди, че това последователно изграждане - фигура след фигура на парче на живо е доста интересно за публиката, стига да е направено с вкус и артистично. Боравенето с лупер е забавно и лесно, като изключим по-скъпите и сложно устроени машини. Достатъчно е един от членовете на дадена групичка да има лупер и той лесно ще обучи другите. Участниците в това шоу може да бъдат и индивидуални музиканти, но за мен е по-интересно да бъда с други инструменталисти/вокалисти и прочие. Тези групи не са като правене на някаква сериозна банда с дългосрочни авторски цели. Системата е гъвкава и текучеството на членове е нормално и безболезнено за всички. Подбора на музиканти е доста по-лесен от кастинга за сериозна банда. Първите кратки репетиции може да се провеждат и в домашна обстановка "на сухо" и тихо , но в моят случай това е град София. Тази свободна музикална форма практически ми доказа, че е един от забавно мотивиращите начини за създаване на авторска музика. Повечето от моите композиции са се родили по такъв метод и в последствие съм ги обогатил и развил с по-сложни аранжименти. Коментирайте, питайте и да действаме!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.