Jump to content
Българският форум за музиканти

Лими

Members
 • Content Count

  1,720
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Лими last won the day on February 13

Лими had the most liked content!

Community Reputation

662 Excellent

About Лими

 • Rank
  Heavy безПристрастен

Previous Fields

 • Инструмент
  Акуст. и ел китари, вокал

Contact Methods

 • Website URL
  https://soundcloud.com/limy/wind?in=limy/sets/dilema
 • ICQ
  0
 • Skype
  timolimy

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 • Interests
  Целият свят е интересен

Recent Profile Visitors

12,893 profile views
 1. Лими

  Не на Страха

  Съгласен съм, но никъде не съм казал, че болестта е измислена конспирация, тъй като и аз я прекарах, но за късмет леко, защото имам глава на раменете, която от години мисли как да се предпазва профилактично от болести, тъй като много пъти съм боледувал. Едра и дребна шарка, два пъти двойна бронхопневмония с частична фиброза, многократни ангини и грипове. От 25 години се самоваксинирам от грип през една-две години. От 15 години понякога носех под всеобщ присмех високо ефективни антивирусни скъпи маски , импрегнирани с активен въглен и сребърни нишки, за разлика от тези безполезни смешни лигавчета, които създават опасно фалшивата илюзия за защита. Много мои познати и приятели починаха от грипни усложнения. Покрай нас тихомълком си отиваха пак от грип много хора без да се тръби по медиите. Ако се разрови информацията от МЗ или НСИ ще видим, че през 2004 г у нас имаме 1 200 000 хоспитализирани от респираторни болести от които 300 000 само от грип. За десетте години 2007 - 2017г са били между 60 000 и 110 000 хоспитализирани годишно. Къде беше щабът тогава? Няколко години преди това аз лежах опериран от язва 10 дена на старо сгъваемо походно легло в коридора на голяма софийска болница, защото съседните етажи бяха претъпкани от грипо болни. Къде беше щабът тогава? Все си мислех, че здравето е най-важното нещо, но като подушвам вонята на разлагащото се от страх и алчност човечество, виждам че съм грешал. Хитлер, Мусолини, Сталин и Полпот тържествуват в гробовете си. Още в първият си коментар горе казах каквото трябваше и мислех да се въздържам, защото в музикален форум не е място за такива теми, затова спирам до тук и предлагам темата да се затвори.
 2. Лими

  Забавна простотия

  Заменям стар и добре запазен ГРИП 2019 за чисто нов щам на КОВИД21. Като бонус добавям и ваксина Б & Б от ембрион на тиква произведена в гр Банкинг. *За някои може и да е тъпо, но аз си запазвам авторските права.
 3. Лими

  Не на Страха

  Не на страха www.youtube.com/watch?v=MQUBaYGn-7o
 4. Лими

  Не на Страха

  Не на страха Вече рядко пиша тук, но ми писна! Стига страх и лъжи! Генералите реват: - "Носете маска, носете маска!" Добре де, аз маска носех понякога още от преди 15 години под масов присмех, но тя беше високоефективна и скъпа, а може ли сега масово продавана и ефтина тъпа маска да бъде полезна, та и задължителна, а шалът - не? А полезен ли е и често задължителен, пладнешкият грабеж за полугоден PCRтест от сто и плюс лева, с които се пълнят гушите на бързо лицензирани лаборатории! Нима вече всички боледуват и умират само от ковид? Та по това време на годината болниците, поликлиниките, та и гробищата вечно бяха претъпкани от грипо болни. За 2018г - 2,6 мил. са жертвите по целия свят от грип и 68000 във Франция. Някои предишни поредни години е било почти същото. За справка книгата - "Епидемиите... - проф Дидие Раулд" стр 90. Много полезна книга, а пише и за съмнителната годност на СЗО ! Къде бяха НОЩните щабове тогава и защо си мълчаха? Лично аз най-вече все по това време боледувах от грип, а през октомври 2011г един либийски бежанец ме зарази и от МЕРС, въпреки че често се самоваксинирах с полуполезни, но поне безвредни дългогодишно тествани ваксини, за разлика от сегашните "модерни" недоносчета. И да - наистина се лекувах с инхалации, чайчета, мед и плодове, каквито имах подръка, защото нямах сили нито да отида на лекар, нито до аптека. Преди четири месеца пак така за три - четри дена се излекувах и от ковид. Е да, имал съм късмет, но най-вече съзнателно и дългогодишно добре подготвяна имунна защита. Този истерично провокиран страх подгони много хора да се юрнат и претъпкат болниците дори и при малко повишена температура, докато преди години безхаберно си живееха и работеха и с хрема, кашлица и температура без и да помислят за преглед при лекар или дистанция с маска в транспорта и магазина. Да, и тази болест е опасна, но паническият страх е най-опасен. Който го е страх и болнав да си стои затворен у дома със шлем и скафандър, ако иска и потопен във вана с дезинфектанти. Останалите да работят и да си живеят нормално, но не и нахално. И мен когато ме е страх от вируси съм спирал да посещавам претъпкани места или съм влизал с маска под присмех атаки. Сега пък на мен ми е и смешно и гневно. Да, при дълго и небрежно отношение към личното ни здраве и ум, и към нагли политически-нищожества всеки бацил е опасен, най-вече робският страх.
 5. Най-после се сдобих с легендарният Attack Decay!!! Една Айфонна видео демонстрация на този ефект с моя композиция "Есенна импресия," композирана за флейта и класическа китара, но тук замествам флейтата с китара. https://www.youtube.com/watch?v=mbjhc_7hr9o
 6. Ето и второ видео от същият сеанс по-горе, но за разлика от предишното парче, при това предварително съм записал в лупера подложка от акомпанираща китара и барабани, върху която наслагвам нови рифиве и солирам мелодични обмислени линии. В предишното парче пак всичко е предварително обмислено, но започвам от нулата, т.е. нищо не е записано предварително в лупера. И върху двете парчета който иска може да се включи с импровизация или добавен риф, ако организираме лупер джем, надявам се. https://www.vbox7.com/play:499d06899a
 7. Тези дни случайно при един колега набързо записах с телефон едно авторско демо изпълнение с лупер. Записа и изпълнението не блестят с добро качество, поради липса на подготвени условия, но е достатъчно илюстративен за начина, по който аз практикувам с лупер. https://www.vbox7.com/play:5a08eab352
 8. Лими

  Китари с нът 46-48 мм

  Crossover guitars. Удобни са за пръстово свирене в класически стил и не само. Ето по-подробно демо видео. https://www.youtube.com/watch?v=XOoKJZqxpmY&feature=emb_logo
 9. Здравейте и поздрав на всички с пожелание за година с по-малко вируси и повече творчески продукти. 😊 За тази цел: - Предлагам на всеки, който желае да се включи в горе описаният проект за "Лууп Кеф Шоу" да се преброим и обсъдим начина на работа. Но силно препоръчвам пак да прочетете внимателно първите ми няколко поста (коментари и с видео) за да сме си изяснили същността на проекта. Нямам и нищо против ваши предложения за някои леки промени. Предлагам и да се видим някъде на живо през февруари след поредната карантина - мястото може да бъде нещо като репетиционна, топъл гараж/мазе, вила край София или предложете нещо друго подходящо, стига да не се опасявате от жив контакт (не ми се работи вече по Интернет). П.П. Аз вече съм преболедувал за последната година два грипа, а преди 2 месеца и един ковид20, та според имунолозите вече съм най-естествено имунизиран, ако това би ви успокоило да контактувате с мен. Вервайте ми!
 10. Почти е сигурно, че е от прагчетата, съдейки по описанието. Разгледай ги внимателно по възможност с лупа. Може да не са добре набити, а може и да се наложи леко отпускане на тръсрод. Финно шлайфане също ще помогне до някъде.
 11. Които можеш да ги пееш и свириш, просто ги запиши като видео и ги качи някъде в интернет!
 12. Педали със задържане, като въпросният Boss FS - 5L могат да се ползват за изключване на някакъв аудио сигнал, когато ръцете ти са заети, свирейки на нещо, например - аз изключвам сигнала на hedset микрофон с крак, докато свиря на китара. Или когато микрофона е включен в многоканален/дву-три входов луупер, в който е включен и още най-малко поне един инструмент, за да не се записват в лупера. едновременно и нежелателно и двата инструмента. Но за тази цел пак може да се ползват някои от педалите посочени от мен по-горе, а в моят случай ползвам битово ключе за два лева, предназначено за включване на нощна лампа. Вече шест години го ползвам много интензивно, като понякога го пръскам със спрей за контакти. Най-добре за Савов е да го замени, защото един такъв педал на Boss струва 55-60лв.
 13. Твоят педал не става за тази цел, защото е тип latch със задържане на контактите дори и когато спреш натиска. Замени го за Boss FS 5U - той е с моментно, кратко включване и изключване. Дори не е нужно да е BOSS при тази висока цена. Ето тези ги продават в някои магазини за електроника за по 8 - 10лв.
 14. Здравейте, отново след дългото ми отсъствие! Накратко - проекта може да се задвижи, ако се намери терен за срещи и репетиции. Мястото може да бъде нещо като репетиционна, топъл гараж/мазе, вила край София или предложете нещо подходящо.
 15. Лими

  Проблем с лупър

  Е, честито! А би ли описал как се разцъква?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.