Jump to content
Българският форум за музиканти

Лими

Members
 • Content Count

  1,681
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Лими last won the day on February 1

Лими had the most liked content!

Community Reputation

626 Excellent

About Лими

 • Rank
  Heavy безПристрастен

Previous Fields

 • Инструмент
  Акуст. и ел китари, вокал

Contact Methods

 • Website URL
  https://soundcloud.com/limy/wind?in=limy/sets/dilema
 • ICQ
  0
 • Skype
  timolimy

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 • Interests
  Целият свят е интересен

Recent Profile Visitors

11,549 profile views
 1. Както се казва в една нашенска мъдрост с автор Хр. Ст. - "Който играе печели, който не играе не печели" Аз като редовен клиент и участник в приятните инициативи на Муз. Къща Фактор вече за втори път печеля от тях. Радвам се, че все по-често ни предлагат участие в такива томболи с щедри музикални награди, както и високи отстъпки от богатото разнообразие в магазините им!
 2. Прегледах няколко различни нотации на Полетът на Бръмбара и забелязах, че се различават по начина на поставяне на знаците за алтерация, както и че посоката на мелодията май няма значение. Може би инструмента ил удобството за четене е определящо понякога или най-често. Ето поне два различаващи се по нотация примери на едно и също произведение. Достатъчно е да се сравнят първите десетина такта от мелодията. Първи - вторият лист от ляво към дясно Втори
 3. От теоретически съображения е строго задължително да се знае кога какъв знак да се сложи. Затова трябва да се научат квартов и квинтов кръг по който се образуват тоналностите. Например в тоналност до минор има ла бемол и е забранено да се ползва сол диез макар че звучат с една и съща височина. Но в тоналност ми мажор има сол диез и там е забранено да се сложи ла бемол. Този въпрос ме накара да се замисля кога се налага да се слага двоен диез или двоен бемол.
 4. Чух,че преди две седмици би трябвало да е имало трибют на Queen в клуб MAZE. Интересно е да се провери и чуе какво и как са представили. Успех с проекта ви!
 5. Вече не е! Проучват се други варианти. Ако можеш помагай за намирането на подходящо място.
 6. Да, извинявам се за объркването си и потвърждавам, че става въпрос за утре - четвъртък.
 7. Чудесна идея! Обичам мистични и то акустични музикални стилове, вече съм и участвал в някои акустични проекти, макар и в малко по-друг стил, като този отдавнашен проект, например. https://soundcloud.com/limy/sets/dilema Оборудвам съм с всички подходящи инструменти и ефекти за тази цел.
 8. Тази вечер сряда 04,12 след 21,00ч ще има лупер джем в бар "Безкрай" до кино Одеон. Свободен музикален стил. Има апаратура, носете си само инструменти и ефекти, както и лупери, разбира се!
 9. Лими

  КОЛЕДНА ТОМБОЛА

  Не е пояснено има ли значение от коя дата е касовият бон?
 10. Лими

  Неравноделен метроном?

  Има такъв метроном като приложение за уиндоус и аз го ползвах няколко години, докато един ден блокира и край. За съжаление не мога да си спомня как се наричаше, но ще питам един човек, който го копира от мен и дано не го е затрил. А ето и една ръченица, която съм записвал с него.
 11. Лими

  Swamp Dog Blues кавър

  Много добро изпълнение и разкошен звук на китарата!
 12. Дай си координати или се обади на 0898220455. Има точно това от което се нуждаеш!
 13. Аз вече говорих и с още 2-3ма потенциални участници с лупери, та се надявам да се съберем повече музиканти, а дори и всякакви изпълнители без лупери могат да се включат в развитието на някоя от темите. Ако някой желае да разработиме предварително и съвместно общи теми, с които да джемиме и на други подобни събития нека ми пише тук или на timosto@gmail.com. Всякакви инструменти са добри. А ето и нещо интересно с лупер, изпълнено от големият китарист Adrian Belew. Прост мотив и разширена разработка.
 14. Съгласен! С изненада разбрах, че докато ние от година се опитваме да организираме лууп джем, то в София вече има добре подготвени ентусиасти, които работят с лупери и други най-нови технологии и често си джемят. Те се провеждат в “The Laboratory”(https://www.facebook.com/TheLaboratorySofia/) - Сточна Гара, ул. Владайска Река 4, ет. 4. Утре вечер петък 23 ти ное . https://www.facebook.com/events/1136130039877679/ А ето и една тяхна интересна презентация, на която се говори и за джем с лууп и други нови технологии.
 15. Вярвам, че този вид сбирки мотивират и вдъхновяват творчеството във всеки от нас.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.