Jump to content
Българският форум за музиканти

Лими

Members
 • Content Count

  1,687
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Лими last won the day on July 6

Лими had the most liked content!

Community Reputation

627 Excellent

About Лими

 • Rank
  Heavy безПристрастен

Previous Fields

 • Инструмент
  Акуст. и ел китари, вокал

Contact Methods

 • Website URL
  https://soundcloud.com/limy/wind?in=limy/sets/dilema
 • ICQ
  0
 • Skype
  timolimy

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 • Interests
  Целият свят е интересен

Recent Profile Visitors

11,774 profile views
 1. От няколко години често репетирам безплатно в някой парк, хем и някой лев изкарвам така. А най-обичам в късна есенна вечер да свиря в някой подлез. Акустиката е много приятна, поне за мен! А и късните минувачи понякога са много щедри.
 2. Ето в това видео един професионален редовно пътуващ китарист, силно почитащ лампови усилватели горещо обяснява за Line 6 Helix като много добра алтернатива за живо свирене. Сравнява и с Кемпер. Интересни аргументи!
 3. Що се касае до монитор според мен оптимален вариант е VOICESOLO FX150. Тежи 3кг, малогабаритен, закрепва се бързо за микрофонна стойка, високо качество и 150вт с двукоаксиален ТАНОЙ говорител. Цена около 440лв. В краен случай може да се ползват при наличие на два такива и като основна озвучителна система при съвсем скромни гигове. Аз притежавам най-новата версия SINGTHING, която звучи разкошно с акустична китара и е преди всичко за вокал и акуст китара.
 4. Отскоро ми се наложи да ползвам китарен процесор с присети организирани чрез банки и номера, та се чудя как най-ефективно да си организирам цялата тази буквено-цифрова система. Най-често буквите са четири - А, В, С и D, наречени банки и цифри от 0 до 9, т.е. общо 40 потребителски присети. Как ги организирате и ползвате вие, особено при живо изпълнение?
 5. Екшънът е удобен, а и звука е добър, макар и не чак за професионален вкус. Повечето евтино боядисани китари звучат зле. За предпочитане са натурално лакираните. Екшън може лесно да се оправи. Правил съм го на много видове китари.
 6. YAMAHA Classical C30MII http://onlineshop.audio-factor.eu/product/5632/yamaha-classical-c30mii.html Мой ученик на 11 год свири с тази китара. Тялото е с по-малък размер от нормалните и не знам защо пише, че е 4/4.
 7. Както се казва в една нашенска мъдрост с автор Хр. Ст. - "Който играе печели, който не играе не печели" Аз като редовен клиент и участник в приятните инициативи на Муз. Къща Фактор вече за втори път печеля от тях. Радвам се, че все по-често ни предлагат участие в такива томболи с щедри музикални награди, както и високи отстъпки от богатото разнообразие в магазините им!
 8. Прегледах няколко различни нотации на Полетът на Бръмбара и забелязах, че се различават по начина на поставяне на знаците за алтерация, както и че посоката на мелодията май няма значение. Може би инструмента ил удобството за четене е определящо понякога или най-често. Ето поне два различаващи се по нотация примери на едно и също произведение. Достатъчно е да се сравнят първите десетина такта от мелодията. Първи - вторият лист от ляво към дясно Втори
 9. От теоретически съображения е строго задължително да се знае кога какъв знак да се сложи. Затова трябва да се научат квартов и квинтов кръг по който се образуват тоналностите. Например в тоналност до минор има ла бемол и е забранено да се ползва сол диез макар че звучат с една и съща височина. Но в тоналност ми мажор има сол диез и там е забранено да се сложи ла бемол. Този въпрос ме накара да се замисля кога се налага да се слага двоен диез или двоен бемол.
 10. Чух,че преди две седмици би трябвало да е имало трибют на Queen в клуб MAZE. Интересно е да се провери и чуе какво и как са представили. Успех с проекта ви!
 11. Вече не е! Проучват се други варианти. Ако можеш помагай за намирането на подходящо място.
 12. Да, извинявам се за объркването си и потвърждавам, че става въпрос за утре - четвъртък.
 13. Чудесна идея! Обичам мистични и то акустични музикални стилове, вече съм и участвал в някои акустични проекти, макар и в малко по-друг стил, като този отдавнашен проект, например. https://soundcloud.com/limy/sets/dilema Оборудвам съм с всички подходящи инструменти и ефекти за тази цел.
 14. Тази вечер сряда 04,12 след 21,00ч ще има лупер джем в бар "Безкрай" до кино Одеон. Свободен музикален стил. Има апаратура, носете си само инструменти и ефекти, както и лупери, разбира се!
 15. Лими

  КОЛЕДНА ТОМБОЛА

  Не е пояснено има ли значение от коя дата е касовият бон?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.