Jump to content
Българският форум за музиканти

Лими

Members
 • Content Count

  1,717
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Лими last won the day on January 10

Лими had the most liked content!

Community Reputation

647 Excellent

About Лими

 • Rank
  Heavy безПристрастен

Previous Fields

 • Инструмент
  Акуст. и ел китари, вокал

Contact Methods

 • Website URL
  https://soundcloud.com/limy/wind?in=limy/sets/dilema
 • ICQ
  0
 • Skype
  timolimy

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 • Interests
  Целият свят е интересен

Recent Profile Visitors

12,711 profile views
 1. Crossover guitars. Удобни са за пръстово свирене в класически стил и не само. Ето по-подробно демо видео. https://www.youtube.com/watch?v=XOoKJZqxpmY&feature=emb_logo
 2. Здравейте и поздрав на всички с пожелание за година с по-малко вируси и повече творчески продукти. 😊 За тази цел: - Предлагам на всеки, който желае да се включи в горе описаният проект за "Лууп Кеф Шоу" да се преброим и обсъдим начина на работа. Но силно препоръчвам пак да прочетете внимателно първите ми няколко поста (коментари и с видео) за да сме си изяснили същността на проекта. Нямам и нищо против ваши предложения за някои леки промени. Предлагам и да се видим някъде на живо през февруари след поредната карантина - мястото може да бъде нещо като репетиционна, топъл гараж/мазе, вила край София или предложете нещо друго подходящо, стига да не се опасявате от жив контакт (не ми се работи вече по Интернет). П.П. Аз вече съм преболедувал за последната година два грипа, а преди 2 месеца и един ковид20, та според имунолозите вече съм най-естествено имунизиран, ако това би ви успокоило да контактувате с мен. Вервайте ми!
 3. Почти е сигурно, че е от прагчетата, съдейки по описанието. Разгледай ги внимателно по възможност с лупа. Може да не са добре набити, а може и да се наложи леко отпускане на тръсрод. Финно шлайфане също ще помогне до някъде.
 4. Които можеш да ги пееш и свириш, просто ги запиши като видео и ги качи някъде в интернет!
 5. Педали със задържане, като въпросният Boss FS - 5L могат да се ползват за изключване на някакъв аудио сигнал, когато ръцете ти са заети, свирейки на нещо, например - аз изключвам сигнала на hedset микрофон с крак, докато свиря на китара. Или когато микрофона е включен в многоканален/дву-три входов луупер, в който е включен и още най-малко поне един инструмент, за да не се записват в лупера. едновременно и нежелателно и двата инструмента. Но за тази цел пак може да се ползват някои от педалите посочени от мен по-горе, а в моят случай ползвам битово ключе за два лева, предназначено за включване на нощна лампа. Вече шест години го ползвам много интензивно, като понякога го пръскам със спрей за контакти. Най-добре за Савов е да го замени, защото един такъв педал на Boss струва 55-60лв.
 6. Твоят педал не става за тази цел, защото е тип latch със задържане на контактите дори и когато спреш натиска. Замени го за Boss FS 5U - той е с моментно, кратко включване и изключване. Дори не е нужно да е BOSS при тази висока цена. Ето тези ги продават в някои магазини за електроника за по 8 - 10лв.
 7. Здравейте, отново след дългото ми отсъствие! Накратко - проекта може да се задвижи, ако се намери терен за срещи и репетиции. Мястото може да бъде нещо като репетиционна, топъл гараж/мазе, вила край София или предложете нещо подходящо.
 8. Лими

  Проблем с лупър

  Е, честито! А би ли описал как се разцъква?
 9. В допълнение ето какво е изразил легендарният басист Виктор Утън в книгата си Урок по музика: „Урок по музика“ е необикновен роман, разкриващ историята на начинаещ млад музикант, който не само иска музиката да е неговият живот, но и животът му да е прекрасен. А когато ученикът е готов, идва учителят. Така неочаквано пред вратата му се появява Майкъл. В равна степен музикален гений, философ и ексцентричен мъдрец, той ще поведе младия музикант на духовно пътешествие. Ще му покаже, че даровете, които музиката може да му предложи, са огледало на живота. Всяко движение, всяка фраза, всеки акорд имат свой собствен смисъл. Това, което трябва да направи, е да открие музиката в себе си. Заповядайте на незабравимо пътешествие в мистичния музикален свят, в който всеки може да надникне, но само избраните остават. Независимо дали свирите на някакъв инструмент (или не), този свят ви очаква. И както в книгите на Кастанеда за Дон Хуан природата е мъдър учител, така за Виктор Утън Музиката е веща наставница, в която трябва да се вслушваме. Ако я призовем в живота си, може да ни разкрие цяла нова вселена. Виктор Утън – петкратен носител на „Грами“ и легендарен басист – вече е музикална икона. „Урок по музика“ е вдъхновяващ разказ за музиката и живота.
 10. След десетина години упорито свирене по 7 - 8 часа дневно и поне 300 дена годишно, плюс малко талант, гарантирам, че никой няма да ти иска документи. Действай и успех!!!
 11. Прегледайте това. Аз не съм го пробвал. Може да има и за 220волта Art pr8 power regulator
 12. Лими

  Проблем с лупър

  Може би лошо захранване. Оригинално ли е? Ако е 9волта опитай с външна батерия с кабелче и букса или друго надеждно захранване.
 13. А тук ще видите точно начина, по който предлагам да се провежда едно loop show. Две двойки в дуел/battle които последователно рапират и изграждат/наслагват вокални линии, но това може да се осъществи и с всякакви други инструменти - даже би станало по-интересно. В моето предложение искам накрая двете групи да се обединят и заедно да развият една-две общи loop теми. В този случай само единият микрофон е в лупера и само той записва, а другият е директно в усилвателя и пее без да записва. Точно поради това те си разменят микрофоните, за да може всеки един участник да запише/насложи своя риф/линия в лупера.
 14. Pedalsnake FX to Backline Cabling - Много полезен мулти кабел за редуциране на спагетите от кабели по сцената.
 15. Ето още двама вълшебници в дуел с хармоники в лупер джем!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.