Jump to content
Българският форум за музиканти

Kanara27

Members
  • Мнения

    90
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Kanara27

  • Рожден ден 02/07/1973

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Kanara27's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

1

Обществена Репутация

  1. Размених кабелите ...без промяна.... механично завъртях адаптера.....абсолютно същото....явно този ''сингъл'' не е съвместим....за съжаление намотките са свързани вътре в адаптера и няма как да се разделят и промени последователността на свързването...Както и да е като цяло звучи по добре от стоковият сингъл и ще го оставя. Смених бридж адаптера със стоковият и нещата са ОК.... предвидливо докато парафинирах китайчетата сторих същото и с оригиналните от китарата..... Явно ще си върна и стоковият нек. Мисля че атаката е много голяма на тези адаптери ...и педалчетата не работят добре и V-ampa... Промяната на височината до струните също не влияе. Не знам ако направя някакъв лимитер??? да омекоти атаката може и да се получи..... Не споменахте дали механичният контакт с тялото може да променя нещо???? След като върнах стоковият бридж той няма никакъв контакт(освен чрез болчетата за промяна на височината) и може да се движи докато тези другите са почити твърдо хванати....
  2. Благодаря ви колеги, ще пробвам....но всъщност сингъла( той си е хъмбъкър ) и хъмбъкърите са само с по 2 жици, маса и активен така че нямам много варианти.... Сингъла има отделно маса(неутрално) ще завъртя 2- та края на намотките коя да е към масата на пота и ще видим какво ще стане... По ме притеснява вторият проблем.....
  3. За да не отварям нова тема ще попитам знаещите в тази. Става въпрос за Yamaha RGG 121 с HSH конфигурация. Реших да подменя стоковите адаптори. Попаднаха ми едни хъмбъкъри EMG- H4(11,5к ома) предполагам китайски ментаци и един хъмбъкър с големината на сингъл койл(7,5k oma). Въпросите са 2 При подмяната само на сингъла при междинни положения на ключа при свързване на 2 адаптера(предполагам паралелно защото съпротивлението на изхода е около 4,5К) сигнала е монго слаб и се губат ниските и средите........ това не е проблем защото рядко използвам тези комбинации но все пак със стоковият сингъл не е така. С новият адаптер звука ми харесва и шумовете почити са като при нека и бриджа. Нивото на сигнала е с една идея по-слабо. По притеснително е че след подмяната на другите 2 хъмбъкъра нещата се влошиха... Появи се един гнусен шум(омазано плякане все едно ти бражди някое прагче...) при удар по струните. Мисля че в самата атака , сигнала е много силен и вече се орязва и омазва . При намаляване на пота е малко по-добре но се губи и сигнала.... Появи се и микрофония при повече гейн. Реших че не са парафинирани и го направих както от клипчето което друг колега беше споделил в една от темите, но се оказа че са парафинирани вече......но все пак ги сготвих по 15мин, но ги оставих пълни без да се отичат.....не знам дали беше правилно..... Като резултат - микрофонията изчезна, но гадното омазване Не. При чист сигнал без ефект е поносимо но все пак се усеща, но при драйф ......е отврат колкото и да си играя с настройките на ефектите..... Пробвах и на друго кубе и на Vamp-2 който имам и там е най-трагично..... При монтажа им се наложи леко да разширя отворите на тялото на китарата(ъглите бяха заоблени) че не не можеха да влязат. Разширих ги толкова че да могат да се монтират, но като цяло опират в тялото на китарата. Стоковите опират само на рамката чрез болтовете с пружините. Дали този механичен контакт с тялото не влияе на сигнала??? Ако има някаква връзка ще разширя достатъчно отвора че да не опират, ако смятате че не е от това, монтирам стоковите и дотам.... Мисля че не е необходимо да променям нищо по ел схемата( един потенциометър 500к за сила и един за тон с кондензатор) все пак съпротивленията на намотките не са много различни 10,5 - 11,5 и 5-7,5к ома. Ще съм благодарен ако ме насочите къде може да е проблема.
  4. Ми няма да е висок клас - бюджетът е ограничен, макар да съм намнение че добрият инструмент е безценен.
  5. Струните които сложих не са черни, и аз се заблудих че са черни, освен това по-меки се оказаха само басовите струни общо взето не са много по-меки от останалите. Като цяло не са тренировачни струни, извадиха много хубав звук, но 4-та за 2 седмици почна да потъмнява- и на опаковката си пише че са концертни. Както и да е ще свири на тях дакато заминат и после ще му сложа нормални по-евтини и ще ги сменям периодично. Но е наболял въпроса за китарата. Мисля че до 2-3 месеца ще трябва да се купува. Мисля да прескочим 7/8 китарите. Дали да е някоя Ямаха като тази http://www.musicworld.bg/bg/c_381/i_30841/YAMAHA_GUITARS_CG122MC.html или кремона в този ценови клас. Говорих с доста хора и според тях Ямахите имат по удобен гриф, а кремоните по хубав и силен тон. Ще съм благодарен тези които притежават въпросните инструменти да си кажат мнението.
  6. Както казва един добър приятел "Прави, за да знаеш, купи си, за да имаш". Подкрепям те напълно и аз минах по този път, човърках един Пълдин и накрая си везех една Ямаха с която свиря още. Сега е момента да научиш конструкцията на китарата и кое какво прави, височина на струните и видове браждене на същите, износени прагове,всякакви шумове и микрофонии и как се оправяти т.н. Успех и от мен.
  7. Благодаря на всички. За сега взех тези http://www.ebay.co.u...=item564a20c24b Мисля че ще свършат работа като за начало. Днес пристигнаха и ги монтирах на китарата. Като се "разсвирят" ще споделя впечатленията си.
  8. Преди време имаше на пазара Savarez бяла опаковка но наскоро не съм виждал. Може и струни от друг производител и могат да се купят от България Синът ми ще преминава на пълен размер китара и мисля първият комплект струни да и по-мек за да му е по-комфортно, а в последствие ще премине на нормални. Моля и за препоръка за сравнително добър инструмент до 400лв. За начало ще свири на моята - Пълдин който според мен е доста над Стаговете на пазара, но с времето позагуби от блясъка си, все пак е от зората на демокрацията. "Пипнах" няколко нови кремони но някакси ми се струва че качеството не е еднакво за един и същ модел - на 2 от китарите грифът се беше поизкрвил- при едната стуните бръждяха около 12 прагче, а на другата бяха доста високо. Благодаря предварително.
  9. Kanara27

    Процесор

    А защо не V-amp 3 В магазините даже е по-евтин от 2-ката(мисля че няма много голяма разлика м/у двата)Иначе и V-amp-овете не са първа младост. За домашна употреба си е супер и звучи много добре на слушалки.
  10. Виж в обявите във форума , преди 2години си взех от обява Yamaha ERG 121 за 170лв. и мисля че като качество на изработка е с класа над евтините нови китари били скуеър, уошбърн, корт и други знайни и незнайни производители при които има и доза късмет на какво ще попаднеш. Разрови се във форума има много информация за много модели китари и т.н. Разбира се има и риск при втората употреба, все пак сме българи.....
  11. Китарата и не става за найлонови струни. Послушай колегите и си дай почивка и после с постепенно натоварване и постоянство ще стане. Много зависи какво свириш. От доста години свиря и на ел и на класическа, но при прекаляване и при мен се получава от време на време, наскоро се бях заинатил над едно соло с много бендове и 10-ките с които свиря направо ми свалиха кожата от безименният пръст и 3-4дни не можах да пипна китарата.
  12. Прав си. Точно на тази улица беше.
  13. Не не този магазин.Този е зад ПУ. Онзи беше от Вазов към ПУ в ляво. Имаше доста работи(миналата година)но сега на неговото място има някаква конфекция.
  14. По принцип от там пазарувам, но нямат , а другото магазинче в дъното е към този магазин. Търсих при Бозов, във Филхармонията, Динакорд и в магазина на Джумаята. Имаше един магазин на пресечката на Иван Вазов към ПУ но не мажах да го намеря, да не се е преместил???
  15. Благодаря. Зная че е по-добре нормални, но сега сменихме китарата от 1/2 на 3/4 и се получи доста голяма разлика в натягането на струните, при малката и с нормални струни бяха по-отпуснати. Идеята ми е само първият комплект да е такъв за да посвикне с инструмента, а после като се поизхабят ще му сложа с нормално натягане.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.