Jump to content
Българският форум за музиканти

Solas

Members
  • Мнения

    59
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    клавир

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Solas's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

19

Обществена Репутация

  1. Може, разбира се. Всичко може.
  2. Дефинирай "монотонно". Акордите по дефиниция са обратното на монотонни, т.е. полифонични.
  3. Брех, това е като концерт на Pink Floyd без Pink Floyd. Много публика, видео стена, светлинно шоу... Пуснах го и не мога да го спра. Точно като става като гледам оригинала.
  4. Текстът е брутален. Музиката също много ми харесва. Слабите места според мен са миксът и аранжиментът, като аранжиментът затруднява микса. Ако се пипнат няколко неща по него, песента ще зазвучи по-кохерентно и балансирано. Другата ми забележка е: при този хубав текст, толкова ли не можа авторът му да пренапише тези два реда: "Дайте път на гнева, покажете мнение! Да заровим в прахта всяко унижение!", така че да не се налага при изпяването им да се променя ударението на думите "мнение" и "унижение"? Това е най-слабата част на текста и кулминацията страда. Най-сетне заговаря градинарят, но това, че казва "мнениЕ" и "унижениЕ" отвлича вниманието от посланието му. На "капеха сълзи по лицето" затруднявате много вокалиста с тези затворени гласни на високите тонове. На следващия куплет си ги взима с лекота на "пощаден". Хубаво е текстописеца да се съобразява и с това. Въпреки тези дребни неща: страхотна песен, поздрави на автора на музиката и текста.
  5. Съгласен съм с Тони. Припевът е най-слабата част от текста (а трябва да бъде най-силната). "Ако направя сал, ще плуваш ли до мен да ти пратя гълъб, мислиш ли за мен" Тези четири реда нямат абсолютно никаква смислова връзка помежду си. Правя ти сал, за да плуваш до мен? Ако аз ти направя сал не трябва ли вече да си до мен, за да го ползваш? Ако ще плУваш до мен какъв е смисълът на сала (с който се плАва)? Другите два реда няма да ги коментирам, защото те дори и синтактически не са свързани помежду си и останалия текст. Има още много нелогични или безсмислени неща, например: "остров, без стени", "моля се за дъжд,/ ще плачеш ли със мен/ слънцето ако изгрее,/ ще се усмихнеш ли за мен", "и островът ми изгоря" и т.н. Освен безсмисиците, другата слаба част на текста са клишетата. Цялата идея на текста е клише. Ето и моя вариант на първите 4 реда: Въздушни кули се рушат. Цивилизация от руини - това е твоят алчен свят - затвор с невидими стени. Ритъмът е различен, но така или иначе като нямаме музика това е без значение. Заимствал съм идеята на Тони за четвъртия ред, защото е му харесва повече от оригинала.
  6. Щом целта ти е да свириш произведения за класическо пиано, според мен няма смисъл от това Касио. Смисъл би имало евентуално ако искаше да разучиш някакви (прости) мелодии, да композираш или като помощ при учене на музикална теория. Едно бързо търсене в базара показва, че има вариант за хамър клавиатура за 500 лв втора ръка: http://bazar.muzikant.org/casio-privia-px-120-%D0%B5%D0%BB.%D0%BF%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D0%BE,149634.html.
  7. За запис или за на живо? За иструмент или за глас?
  8. ^^ На английски е с "у", грешката е обяснима. По темата: пълноценен безплатен ромплер (или семплер) за момента няма по разбираеми причини. Много по-скъпо е да се семплират инструменти и т.н. отколкото да се напише код за един VA синт например. Съществуват безплатни варианти на платени плъгини като Magix Independence free, Kontakt Player, Sampletank free, споменатия по-горе Alchemy player, UVI workstation (на последните два силата им е повече в синт звуците), който съдържат някой-друг вършещ работа инструмент, но толкова. Ако държиш на безплатното вариантите са два - комбинация от различни плъгини, които поемат функциите, които ти трябват. Или някой хубав GM саундфонт като този. Линка нарочно е към осмата страница от темата, защото там аворът изброява и други "фантастични и отлични" саундфонтове. Аз лично не ползвам такива и не мога да дам мнение.
  9. ^^^ Издържах 23 секунди.
  10. Хубав текст. Благодаря, че го постна.
  11. Жес-то-ко! Много ми харесва. Искам лайв в София. И албум Ще ми е интересно да прочета текста на песента. Има ли го някъде качен?
  12. Имал съм Emu 1212m и постоянно имах проблеми с драйверите. За Konnekt 6 съм чувал хубави неща.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.