Jump to content
Българският форум за музиканти

Dark Skywalker

Members
  • Мнения

    58
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Dark Skywalker

  • Рожден ден 05/04/1978

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.kato-idiot.com/
  • ICQ
    6158911

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София
  • Interests
    Електроника, далекосъобщения, компютри, музика, книги (ама истински -- от онези с дебелите корици)

Последни посетители

394 профилни разглеждания

Dark Skywalker's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Това, което се опитвам да внуша на аудиторията, съм го написал в темата =) Другото са твои свободни интерпретации, базирани на необяснимо за мен желание за заяждане, комбинирано с липса на аргументи. Поздрави на психолозите!
  2. В първия пост по темата, авторът пита какви са разликите между ESP и LTD и аз се постарах да му ги резюмирам. Не е вярно, че сравнението с Fender/Squier е напълно достатъчно и подходящо за питащия, защото той пита за разлики, а не за сравнения. Ако не си съгласен, прочети пак внимателно първия пост =) Оттам насетне тръгна един спор, който би имал смисъл само ако изясним понятието "бюджетно решение". За мен LTD не е такова, понеже цените им в никакъв случай не са ниски. Специално за Truckster-а моделът на ESP струва $2,699.00 каталожна цена, а LTD версията се предлага за $1,399.00 (разбира се, пазарните цени и в двата случая са с поне 30% по-ниски). Разликите в използваните материали са минимални, но едната китара е изработена на ръка, а другата -- на машина и предвид това разликата в парите е напълно оправдана. И в двете китари са вложени качествени материали (адаптерите са EMG, ключовете са Spetzel). От друга страна, Squier правят копия на Fender, които са в МНОГО ПЪТИ по-евтини от оригиналните, адаптерите са някакви си, ключовете също. Марката Squier е ЕВТИНА марка китари, като в случая изобщо не коментирам тяхното качество/цена. Колко струва според теб най-скъпият модел на Squier? Предлагат ли нещо за повече от $400-$500? От юридическа гледна точка нещата са ясни -- LTD е подразделение на ESP, също както Squier е подразделение на Fender и Epiphone на Gibson. Никой не е тръгнал да оспорва това. Аз обаче твърдя, че не е коректно да се прави сравнение между ЕВТИНИ и СКЪПИ китари, а поставянето на знак за равенство между Squier и LTD е точно такова.
  3. Не съм съгласен. Държа в ръцете си книжката на моята китара (LTD). Въпросната книжка е озаглавена ESP Owner's Manual & Warranty Information и в долния десен ъгъл на корицата са трите марки -- ESP, LTD и Xtone. Последната страница е озаглавена ESP Instrument Information, съдържа марката и модела на инструмента и подписа на проверяващия. Посочени са адресът и телефонът на ESP. Вярно, че става дума за относително скъп инструмент, signature серия, но за мен това доказва връзката между двете компании (да не говорим, че това същото го пише и на www.espguitars.com) Ако за теб "бюджетно решение" означава серийно (а не ръчно) произведена китара, съм склонен да се съглася с твърдението ти, в противен случай никак
  4. ...ама друг път =) @metallica-fan: Фабриката на ESP е в Япония, а тази на LTD -- в Корея. Китарите, произведени от ESP в Япония, са ръчна изработка, там има и custom shop. LTD-тата в корейската фабрика са серийно производство на машина, там се правят само поточни модели и няма нищо custom. Независимо дали става въпрос за ESP или LTD, след като китарите се произведат, се транспортират до САЩ, където е централата на ESP, и там се извършва качествен контрол и фина настройка. Сертификатът за издържаната проверка на моята китара е подписан от американец. Едно сравнение на по-скъпите модели на LTD спрямо аналогичните ESP-та показва твърде малко разлики в окомплектовката и изработката. Има китари LTD, които струват хиляди долари, а и като цяло нивото на цените и качеството е несравнимо по-високо от това на Squier, при всичките ми симпатии към тази нелоша за начинаещи музиканти марка Специално за LTD Truckster-а на Джеймс отговорно заявявам, че изработката е перфектна, а активната електроника е просто върховна.
  5. Звукът наистина е невероятен. Имах шанса да чуя изпълнение на Strat VG на живо на щанда на Fender по време на Music Messe във Франкфурт преди 3 седмици. На нея свиреше един шемет, а на баса му помагаше не кой да е, а Стю Хем.
  6. Тия от митницата вече нямат нищо общо. Няма митница между България и другите държави от ЕС. Ако някой трябва да звъни на GSM-а, това трябва да е спедиторът.
  7. Това поведение не е нормално, прилича ми на проблем с EPROM-а. Носи го на сервиз.
  8. Отстъпките в новия магазин на "Динакорд" са в сила до утре -- това според рекламата, която се въртеше днес по Z Rock.
  9. Само за протокола искам да отбележа, че лелите във въпросната книжарница не бяха чували за тази книга, когато наминах оттам вчера следобед, воден от любопитството. Единствената книга със сходно заглавие, за която се сетиха след моята въпросителна (и която също я нямаха... естествено) е "Елементарна теория на музиката". :wall:
  10. Цената, върху която се калкулира вносно мито (и ДДС -- не го забравяй!) е върху доставната цена плюс транспортния разход. Ако транспортът е платен от изпращача, но условията на доставка са написани франко митнически склад София и на товарителницата не пише стойността на самия транспорт, се обмитява само стойността на товара, която задължително трябва да бъде упомената. Вносното мито можеш да провериш на страницата на TARIC - европейската митническа тарифа, която влиза в сила от 1.01.2007, а и вече е преведена на български. Музикалните инструменти се третират в Глава 92, тарифният код за китари е 92 02 90 30 00. Когато търсиш по този код и зададеш страна на произход, ще намериш размера на ставката. За китари с европейски произход (има ли изобщо такива...) мито не се начислява. За японски китари митото е 3.2%, предполагам и за всякакви други ставката ще бъде същата, но ти си провери за всеки случай. Съвет: когато поръчваш транспорта, задължително накарай изпращача да включи и застраховка, за да не съжаляваш, когато инструментът пристигне потрошен. За повече въпроси -- тук, на РМ или на ICQ. Edit: Пръвупиз и, понктуация
  11. Динакорд са открили наскоро нов магазин при офиса си на "Искърско шосе" 7 -- ЖК Дружба, сградата на бившия "Техномаркет Европа". Твърдят, че има разпродажба с 50% намаление на някои артикули. Не знам докога е "примоцията", рекламата я видях във в-к "Стандарт".
  12. ^ Липсата на метроном мога да я преглътна, компютърни програми -- бол. За сметка на това ми е много важно тунерът да се държи добре с акустична китара, а микрофоните на повечето тунери ми се струват бая компромисни решения. Ти този Korg пробвал ли си го с акустичен инструмент?
  13. Привет на всички. Иска ми се в тази тема да получа актуална информация по въпроса какви тунери има в момента в различните музикални магазини в София. Нуждая се от тунер с метроном и вграден микрофон, понеже искам да настройвам и акустична, и електрическа китара. Микрофонът трябва да е добър, понеже ще го използвам предимно с акустичната китара (електрическата често я настройвам през тунера на моя V-Amp). В момента използвам един Dean Markley модел 6008 и съм силно недоволен от него -- бавен е, външният микрофон е с недобра чувствителност, индикацията се колебае прекалено много и е трудно да уцеля точния тон, течнокристалният му дисплей е нечетлив от голям ъгъл и т.н. Не ми трябва нещо скъпо, склонен съм да похарча до 60-70 лева за такава играчка. Някой купувал ли си е наскоро тунер и доволен ли е от него? Какво се предлага в момента на пазара? Като визия много ми допада този Stagg TUM-50. Допада ми и това, че има слушалков изход. Намира ли се такъв в София? Благодаря предварително на всички, прочели и отговорили в темата!
  14. Dark Skywalker

    Q: Стойки

    Ето такива стойки Fender съм си купувал от xxxx по 24 лв. Същите ги има в магазина в Малкия ЦУМ за 32 лв. В разгънат вид: Събрана: Има вариант както за електрическа, така и за акустична китара -- различават се по дебелината на рогите, както и по цвета на надписа на Fender върху калъфчето, с което идват. Златисто за едните, сребристо за другите.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.