Jump to content
Българският форум за музиканти

kalata23

Members
  • Мнения

    130
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Стара Загора

kalata23's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Аз имам Squier Bullet stratocaster, Не знам дали е от китарата (точно моята), защото съм я взел от един приятел, беше в мн добро състояние, но хич не ми харесва да ви кажа, мисля, че е просто 1 идея по-добра от Стаг. Моята ми закача на Ре (2-ра струна). Отделно екранизацията й я няма никаква. Изобщо моето предложение е съберете повече пари и си вземете някакъв Корт за 400 кинта или просто някаква китара среден клас, но поне да е от дърво, не от талашит, като скуайърите.
  2. Това ми е ясно, както и, че в стара загора. Определени компоненти в различните магазини струват различно. Примерно едно листче резистори струват приблизително 5-10 стотинки в един магазин а в друг ЕДИН РЕЗИСТОР струва 5 стотинки.....
  3. Да, ама самия говорител излиза много повече от стъпалото, което ще ползвам. Иначе за някой по-сериозен проект бих си купил, но за нещо, което просто трябва да свири, не си заслужава да се ръся допълнително.
  4. Не съм казвал, че не искам 3. Зависи какъв е усилвателя. Казах, че имам говорител 3 вата на 4 ома. Този говорител не мога да го вържа към усилвател 3 вата. Но имам и 5 ватов на 8 ома. На него вече 3 вата не мисля, че ще са проблем.
  5. Имено, за това гледам да го връзвам към усилвател с 1/2 от мощността написана в/у говорителя. Щото тия 5 вата може да са максимално допустимата мощност. А не искам да го горя. Та както каза, 3 ватов усилвател ми решава проблемите А пари за говорител бих дал при по-сериозен проект, не за усилвател, който струва 3 лева.
  6. Въпросът не е в схемата. Въпросъте, е че не ми се дават пари за говорители. Имам 2 високоговорителя - единият е 3 вата на 4 ома (поне така пише) другият 5 вата на 8 ома (пак според описанието), като ги знам какви са китайски, мога ли да ги вържа към усилватели с повече от половината мощност от написаното в/у тях? Иначе схеми мога да намеря бая за доста по-големи мощности имам и как да ги направя, въпросът е, че един хубав говорител излиза доста.
  7. Да видях, че трябва да сложа 8 ома говорител, а не 4.
  8. Да, но там ставаше дума за LM386 & TA7368P. Вторият интеграл е наистина добро решение, но питам за други схеми. И все пак за LM380 Някакъв коментар? За сега съм си набелязал 3 прости схеми. Едната е с LM380, другата ТDA 7231, третата TDA 7052.
  9. Ако намаля захранването на 9V, ще се подобри ли резултата. Иначе сега съм го вързал към 4 омов говорител, ако го вържа към 8 ще има ли промяна или "нискоомов говорител" включва и 8 омовите.
  10. Здравейте, отдавна търся някакви схеми за усилвател с мощност 1-2 вата, колкото като идем с приятели някъде навън да слушаме музика и да си куфеем. Бихте ли ми препоръчали някаква схема за усилвател с мощност 1-2 вата, който да се захранва с 12 волта. Идеята е да мога да го събера в кутия, която да мъкна навсякъде. ПП: Става дума за обикновен аудио усилвател, не за китарен. ППП: В последно време се спрях на LM380. Имате ли някакво мнение за него?
  11. Мхм........ Няма ли някакъв начин, примерно да изрежа парче алуминий и да го залепя с някаква паста. По-този начин парчето да е като изправен паралепипед.
  12. Въпросът е, как да го долепя до чипа. Чипчето е супер малко, а радиаторът е направен за чип с размери за 4 такива чипа. Освен това покрай чипа стърчат кондензатори. Значи ще трябва да е перка.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.