Jump to content
Българският форум за музиканти

Rado Stanchev

Members
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Rado Stanchev

  • Рожден ден 10/01/1970

Previous Fields

  • Инструмент
    гласни струни, китара

Contact Methods

  • AIM
    rado.stanchev70
  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Rado Stanchev's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. "blr" - Изчетох доста ревюта и всички, които ползват такива микрофони, казват че това е съвсем друго нещо - плътност, детаилност, наситеност на тона и т.н. Знам, че кондензаторните са много по-чувствителни, имам такъв студиен микрофон, но това са модели предназначени за лайв, които са съобразени с това. Колегата "ascendendo" ползва шура и казва, че няма никакви ядове при концертни изяви. Колкото до това: за какво живо свирене става въпрос. Ами, с траш-дет приключих вече - не че не го обичам, ама одъртях. и оплешивях. Става дума за дуо-трио - акустик-електрик, рок, поп, джаз.
  2. Здравейте, колеги! Търся си кондензаторен микрофон за лайв–изпълнения и имам малка дилема: http://www.musicworld.bg/bg/c_1485/i_19302/f_1380000/SHURE_BETA87A.html http://www.musicworld.bg/bg/c_1485/i_27032/f_260343/SENNHEISER_Pro_Audio_e_865.html В момента във "Фактор" SHURE BETA87A е на промоционална цена, която е точно колкото цената на SENNHEISER-а в "Динакорд". Това е и приблизителната сума, която мога да отделя. 500-600лв. Някой пробвал ли е двата микрофона? Впечатления?
  3. Благодаря, dontwarrior! Китарките са електро-акустични. Нямам ядове с миксера и до сега съм го ползвал в тази конфигурация. Надявам се, някой да е ползвал или да ползва, колони от тези марки, за да сподели впечатления.
  4. Здравейте, колеги! Видях, че има някои подобни теми тук, попрочетох доста съвети, но с надеждата да не ви досадя, ще споделя моята дилема. Решил съм да си купя озвучаване за дуо-трио, за лайфове в малки, закрити помещения - кафе-барчета от по 50-150кв/м, примерно. Схемите: Акустична китара и два вокала; Две акустични китари и два, от време на време - три вокала ; Акустична и ел. китара и вокали; Акустична китара и акустичен или ел. бас и вокали. Евентуално и с някаква перкусия, като кахон или конги... Леле, то май станаха много? Стилът е блус, рок, поп и джаз. Спрял съм се на активна система, защото за сега съм без транспорт и мъкненето на много елементи по таксита и нагоре-надолу до третия етаж на квартирата, няма да е приятно. Това изключва и съббуфера, засега. Търся две достатъчно качествени активни колони с мощност 200-400 вата, всяка, които ще мога да използвам и като монитори в клубовете, където има озвучаване. Дали това ще е достатъчно, вие ще кажете. Разполагам с миксер Yamaha MG 8/2 FX http://www.dancetech.com/item.cfm?threadid=3796&lang=0 Бюджетът е между 1000-1500лв. Е, ако трябва, може и още малко, за по-високо качество. На първо четене ми харесаха: Mackie TH-12A, http://www.musicworld.bg/bg/c_1171/i_33203/f_3090000/Mackie_TH_12A.html и dB Technologies Cromo 12 Club http://www.musicworld.bg/bg/c_1171/i_43834/f_3440000/dB_Technologies_Cromo_12_Club.html като dB-то ми идва маааалко тежичко с 18-те си кг. (3 етажа, да не забравяме ) Ще се радвам да получа съвет. С уважение: Радо.
  5. Здравейте на всички ! Нов съм тук - току що се регистрирах. Имам следния проблем, които си саздадох сам с невнимание : миналата седмица си купих нова електро-акустична китара Ямаха СРХ500, вечерта имах устие в един клуб и след като свършихме и я бях прибрал в калъфа (мек и евтин за сажаление) падна - като се захлупи по "лице" и силата на удара пое горната част на грифа - заболя ме сърцето. Няма нищо счупено, но леко започна да бражди 2 струна...и ето тук съвсем оплесках нещата, като се опитах да оправя сам положението чрез натягане/отпускане на грифа с шестограма. Измерих височината на струните и започнах да я променям - повдигнах ги значително, но не изчезна бражденето и ги върнах в първоначалното положение. Само че сега бражди повече и за съжаление се появи и на още 2 струни (слабо, но дразни). Къде ми трябваше да пипам, като нищо не разбирам, ама... Не знам към кого да се обърна, вероятно ми е нужен лютиер, но в Бургас няма такъв доколкото знам...Моля за предложения...Какво да правя? Предварително Благодаря.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.