Jump to content
Българският форум за музиканти

james-assya

Members
  • Мнения

    234
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара,вокал

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.youtube.com/user/jamesassya
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Interests
    Музика, рисуване с една дума изкуство :)

james-assya's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Днес преди да ти прочета съобщението направих още 1/8 оборот, и изчезна бръжденето. Колкото до това че ще ми се повиши екшъна, да знам, няма проблеми, наистина е по-трудно да се свири, но сравнено с найлоновите струни на класическата ми китара е направо приказка. Ами не знам точно какво имаш предвид под това дали грифа е прав. Ако говориш за тестовете 15то прагче първо прагче и после да гледам дали има разстояние някъде на 7мо правих го и вече е ок. С просто око не може да се разбере дали им някакви извивки особено със струните върху него. Ако имаш предвид разположението му спрямо тялото на китарата не е перпендикулярен, а отива назад, което за съжакение представа нямам правилно ли е или не, тъй като не съм свирила преди с такава китара и не съм имала дпстъп за да обърна такова внимание. Старата не става и за сравнение, тя си е крива по пророда, а електрическата влиза право перпендикулярно в тялото.
  2. Почти приключих с настройката, след няколко курса от около четвърт обороти вчера и един днеска, китарата вече звучи значително по-добре, почти напълно се махнаха излишните звуци, и мисля утре вече ще е супер, струните са вече значителнмо по-високо не залепнати като преди . Благодаря за съветите и подкрепата
  3. Мда благодаря, засега върви добре. За прагчетата така е уви. Като погледна едно прагче в края е плутно до дървото а в средата е леко по -изпъкнало, но не знам дали и другите им китари от тоя вид а и въобще няма да са пак такива.
  4. Ами помолих и за адрес някой ако има за София. И дано да не съм сгрешила че пипнах сама
  5. Те няма и да разберат дори, а и това няма значение за тях, защото няма общо с прагчетата, които фабрично не са сложени както трябва. АМи ощеняколко пъти ще пробвам да я отпусна и после ако нищо не стане ще видим
  6. Със свиренето едва ли ше ми е затруднение дори да отпусна грифа още, свирила съм на акустична с найлонови струни които бяха толкова високи и грифа крив и обърнат навътре не знам си защо така че няма да е проблем, но си прав че влиза в условията на гаранцията, въпросът е дали ще го признаят дали ще предложат нещо по качествено или не, а колкото до сменяне на каквато и да било част от нея, ами по - добре да я хвърля , исках поне веднъж да си купя нещо което да ме радва и да е чисто здраво нов и да става за свирене, а не някакви закърпени истории, затов ще опитам с отпускане още и ако не става ще се пробвам да я върна и сменя. И благодаря за съветите
  7. Ами не мисля че ще се навият да я върна , не знам сигурно ше кажат нормално си е, или дори да се съгласят да я сменя едва ли ше предложат нешо по добро. Аз прочетох че е сглобявана в Китай, едва ли и другите ще са нещо по - различно. Иначе гаранция имам. Но както каза ти за тоя клас китари .... Струва 239 лв така че
  8. Имат радиус, това си е типично фендърск гриф, и грифа има раиус и праг4етата, но знаеш ли сега като ме попита се замислих че отначалото ми се стори че прагчетата имат по - голям радиус от грифа, тоест в средата си изглеждат малко по-извадени от дървото на грифа не така вкопани като в края не знам дали е нормално. Може и да е. Уфф като купувах къде гледах не знам . Но китарата е хубава де може би си е в реда на нещата да се появяват такива проблеми
  9. Да благодаря, нещо подобно направих. Само дето не отпуснах струните и завъртях с не знам колко може би малко повече от 45% защото повторих на два пъти така че сумарно излиза може би кум 90тина градуса, настроих още го има бражденето но не посмях още да въртя, но ти казваш че може щом е отпускане, значи да опитам още малко??
  10. За София става въпрос , ако знаете някое място кажете. Четох малко по темата, но не смея да рискувам, доклокото разбрах в моя случай трябва да отпусна малко грифа че е много натегнат и пак доколкото разбрах става въпрос да врътна винта обратно на часовниковата стрелка, тоест наляво за се отпусне. И едно уточнение, намира се в резонаторната кутич не е отгоре. Кажете права ли съм, да рискувам ли сама или да отида при специалист? Ами разгледах още неща и опитах, завъртях го малко наляво, не повече от четввърт оборот както пишеше и мисля че се оправя малко след няколко часа може да опитам пак. КАжете само на прав път съм нали?
  11. Извинявам се предварително ако някъде има подходяща информация за мен и задавам повтарящ се въпрос, но просто не разполагам с време уви да обгърна целия материал. Така купих си преди няколко дена акустична Fender Squier, но след настройката вкъщи на втория ден при второ и трето прагче се появи силно браждене, а сега дори се е засилило. Знам че трябва да се прави настройка на грифа но не съм достатъчно компетентна за да мога да го направя сама.Не знам накъде трябва да се завърти винта, нито колко, ако някой може да даде съвет или още по-добре да ми препоръчате място където мога да я занеса на лютиер за да направи настойката. Моля пишете ако знаете място и адрес ако мога да я занеса още днес. Благодаря предварително. Снимка на китарата в случай на нужда. http://www.facebook.com/#!/photo.php?p...p;id=1421000082
  12. Ами според мен не е по наследство, това е доста наивно твърдение според мен, или може би измислено като оправдание. Има нещо вярно че в музикална среда е много по-лесно да се развие музикант, но има и много случаи , в които става обратното. Хората не сме толкова ограничени за колкото се имаме . Просто на някои като че ли им изнася така да се оправдават и крият зад някакви норми и закони, от страх да вложат усилия и труд да постигнат нещо.
  13. така ми да на 0:13 избързваш, на 0:18 има нещо неточно, на 0:23 малко ми се замазва едната нота, на 0:26 има нещо което не е съвсем точно. Имаш ли нотите на солото? Мога да ти ги пратя ако ги нямаш. преди време ги вадих на някой от тука на Гитар Про. Но пак казвам това не са няккави супер фатални грешки , добре си свириш.
  14. Ето тук те хванах в опашата лъжа и то толкова опашата че просто няма докъде, и сега какво следва че наистина си писала гадости единствено и само за да се заяжадаш или от злоба както бе наоисал някой, няма какпка конструктивна критика и единственото ти желание е да обидиш. Хмм още първия път като прочетох че заради пеенето ми си наскачала на текстовете ми се стори странно защото имах конкретно друг спомен, но за всеки случай реших да проверя, и какво се оказа, аз съм публикувала текста си на 4ти ноември, ти си ми отговорила на 6ти ноември, а първата песен която качих във форума е качена едва на 7ми ноември, айде моля те обясни ми лекото несъвпадение в датата мила госпожо. Който не вярва да чекне тук и тук : http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=68121 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=68278 Ха сега микажи как успя предварително да я чуеш тая моя песен, ДА не си нешо медиум? Мога да предвидя и следващата ти лъжа но за да съм един ход напред и за да не се моташ да ме лъжеш, ще те светна че не може и от профила ми да си я видяла, защото го правих доста след това линка към тубата, защото преди да бях пуснала песен тука все още не бях слагала линк към страницата Ма толкова ли си закъсала че няма какво друго да правиш освен да ме дебнеш и да се занимаваш с мене? Спомням си го добре защото беше първата песен която качвах и понеже вече ме беше захапала в темата за текстовете очаквах и нескромната ти поява при песента но пък ти подмина. Хайде сега друг път ако ще се обиждаме поне да си признаем че се обиждаме ,а не да се крием зад скалъпени извинения като това само за да имаме готин повод да наскачаме, Какво видя тълпата хора оито имаха намерение да ме обидят и наораво разцъфна от щастие и си каза най сетне пак ще си отворя устата, е хайде следващия път като лъжеш поне смятай, . А и гледай да не ми спамиш темите щом целта ти е просто да плюеш, както излиза от гореспоменатия анализ, явно е че не мога да очаквам от теб неще конструктивно, освен забележки от рода че е по-добре или да зарежа пеенето или някъде отзад където никой няма да ме чува, Ще повторя таак че повевдението ти към мен е толкова странно щом ме посрещна от първия ден така а и сег алъжеш за да можеш да ме обидиш спокойно че пак започвам да си мисля че имаш нещо лично против мене. ПП съжалявам за дългия пост, извинявам се пред модераторите, но просто ми омръзна вместо професионално отношение в една музикална среда аз да срещам само разани хора които нямам какво да правят и най-долно лъжат и мажат да ме правят на идиот, и се редят на опашка да си чешат езиците.
  15. Има действително една песен българска която ми харесва, сега сигурно ще се смеете като ви кажа коя е, но не мисля че е особено подходяща за кавър, - Хубава си моя горо. Иначе не казвам че са лоши бг песните, но просто няма нещо коеот да ми е легнало на сърцето особено, а аз пея само неща които обичам наистина, така или иначе в живота си човек не може винаги да прави и има само нещата които му харесват и за това се старая поне с музиката да компенсирам, там наистина се занимавам само и единствено с това което наистина харесвам, ако и там се вкараа елемента на практичността вместо на любовта цялата работа за мен пропада. Знам че е малко незрял подход може би, но за мен музиката е предимно любов.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.