Jump to content
Българският форум за музиканти

e-dinko

Members
  • Мнения

    95
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от e-dinko

  1. Аз поне не се сещам за термин на български, който да съответства на английския. Освен, че има удар на барабан на всяко време, този барабан е бас барабана или т.нар. каса, който както знаеш, е разположен ниско долу, "на пода". Оттам се е появил израза, а "фор он дъ флор" си е доста звучно словосъчетание.
  2. На първо време се сещам за този: http://www.yanalaskova.bg/index.php/festivali/45-pop-rok-fest
  3. Браво, хваща от първия път!
  4. Приветствам начинанието ви! Радвам се, че създавате и представяте по адекватен начин съдържание, което може да бъде полезно на много хора Успех!
  5. Ха, за пръв път виждам практис пад с такава форма
  6. Не съм литературен критик, а и в момента съм махмурлия, за да правя анализи и препоръки. Продължавай да пишеш, с времето нещата ще стават все по-добри
  7. Пропуснах, че освен за вокалите, имаше и един за касата! Enjoy
  8. Ще се радвам на обратна връзка, парчето го правим отскоро и го записахме на репетиция Ползвахме само един кондензаторен микрофон.
  9. Впечатлен съм! Браво за чудесната работа на всички
  10. Добре е да не подценяваме правото на човек сам да си прави изводи. Както и да уважаваме мнението на останалите На този етап, същественото е не на какво, а как, дали и колко свириш Запази фокус върху музиката.
  11. Има ли някой, който да е завършил по специалността? Особено ако е следвал преди това нещо, което не е свързано с музика. Може ли някой да сподели мнение, опит?
  12. Здравей, Ема! Чудесно е, че искаш да зарадваш любим човек. Аз съм практична натура и в такъв случай по-скоро бих предпочел сам да избера инструмента, който ще ми подарят. Когато става въпрос за тарамбука, бих искал да я чуя, усетя и открия. Особено, когато бих я ползвал не само за интериора вкъщи. Ако държиш да е изненада, довери се на усета си, на това, което знаеш за неговия вкус, на насоките на асистента в магазина (избери я на място, не по интернет) и разбира се според бюджета, който си си отредила, ще откриеш това, което ти е нужно. Успех!
  13. Изправен си пред сериозни предизвикателства, но така ще ти е по-сладко Дали ще е поносимо за съседите е твърде субективен въпрос, но ако положиш старание да разбереш до колко, как и кога шумът би могъл им пречи, има голяма вероятност да стигате до разбирателство. Особено ако с времето имаш възможност да звукоизолираш добре мазето. И още нещо важно - да го защитиш от влагата, която е гостенка в почти всяко мазе и ще бъде вредна за барабаните. А що се отнася до заглушителите, ще постигнеш сваляне на децибелите, но ще загубиш от възможността да чуваш "гласа" на барабаните и да работиш върху динамиката на свирене и отскока на палката. Още един вариант, за който можеш да помислиш е да намериш помещение, за което знаеш, че няма да е проблем шума. Например репетиционна на друга или твоята група (можеш да си потърси, ако нямаш все още ), читалища, подходящи сгради и т.н. Успехи!
  14. Накрая много ефектно ти хвръкна нещо от микрофона на барабанчето
  15. e-dinko

    Мога ли да пея?

    Aко оставим настрана неуместното спамене, бих отбелязал няколко неща, така както ги разбирам: pucca, можеш да пееш! Всеки човек, който няма здравословни проблеми, които биха му попречили, може да пее! И това е една от най-достъпните форми за изразяване и споделяне на мисли, чувства, емоции, настроение. Не случайно народа казва "Който пее, зло не мисли" Представяте ли си, без значение какво е училището, ако поне веднъж дневно, би следвало да има време, в което да се пее? От най-малкия ученик до директора.. Друг е въпроса с другото "можене"! Щом питаш тук, вероятно те интересува най-вече то.. Онова, което имат даровитите таланти, работливите певци, които полагат труд, години наред, за да се развиват и израстват, "професионалистите", както ги наричаш в поста си. За това можене, надявам се, те ще споделят от опита и познанията, които имат. Но никой освен теб, не знае докъде ще стигнеш. Докъде си готова да вървиш. Никой не може да пее като теб. Или да има копнежите ти. Щом ти харесва да пееш, прави го! Споделяй, мечтай, учи се, дерзай
  16. Освен записа, който не е от добрите, много си е добре даже
  17. Тогава бях зяпнал , сега още по-ясно виждам колко е голям!
  18. Няма друже, обещаваме! Никакъв шанс да разбере
  19. Най-накрая мога да пия спокойно докато карам!! Айрянчее Тук има още материал от автора http://forum.muzikant.org/topic/131058-slaff-rado-mihov-presents/
  20. Поздрави пичове, по-спокойни следващия път и повече "vibration" на сцената И да ви е неспокойно, притеснително и сценично трескаво, излизате все едно, че не сте слизали оттам от 2-ри клас А, може да опитате и някое кавърче на Д2 с Дидо, че на мен повече ми харесват с него! Шегувам се, бе момци, свирите си каквото ви душа иска. Важното е да свирите!
  21. Едно такова дъждовно е навън, само за блус http://youtu.be/fU6Nh6rnfsM
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.