Jump to content
Българският форум за музиканти

Em.Vladev

новаци
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Пиано , Компютър , Китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Варна

Em.Vladev's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. zdr,ako se nujdaesh ot vokal,pi6i.izpalnqvam vsqkakvi stilove,vklu4itelno i pop-folk

  2. Парчето е добро Барабаните като че ли са ми малко напред .Аз бих ги дръпнал съвсем малко да потънат..и като че ли кика и соло барабанчето малко изпъкват.Освен това баса се чува малко неясно/размазано/...но го слушах на слушалки , така че може да има малко разминаване Успех !
  3. Изкуството си е изкуство и не го бъркайте с научаването на инструмента.Това са различни неща. С 2 часа на ден ще се научиш колкото да свириш на някой пикник с кухарката.Аз лично несъм чувал някой да е учудил света с 2 часа на ден.Тук ако има такива нека да кажат как се прави че и другите ще искат така.Абе хората 2 часа само се разсвирват. После що никой не бил "пробил". Пробива , как..в началото по 2 часа , после по 1, после от пикник на пикник...а иначе пикника е много хубаво нещо Да дам друг пример.Тука като завърщат музикално у-ще си мислят че кои знае какво...за консерватория да не говорим Джон Петручи казва че дори след Бъркли не си кои знае какъв...после се започва голямото учене на инструмента А той не е спортист /макар че в последно време тренира/ явно заради случката в Тоскана. ..човека прави искуство и то некомерсиално. Хаиде да изразяваме своето , но и да уважаваме мнението на всеки.Всички носим гащи!
  4. Търпеливо от бавно към бързо по 8-10 часа на ден.Знаеш ли как карат малките "ромчета" да се учат.Баща му го затваря в една стая само с един стол и инструмента.Всеки ден с часове.Няма VBOX MBOX и тем подобни.Моя ми слагаше часовник върху пианото.Иска много часове...другото си идва само
  5. Определено парчето е доста монотонно.Почти няма градация.Това е само мое мнение.Ти питаш - аз казвам какво мисля.Иначе почти всяко нещо ако се "пипне" може да стане.Мисля и че се разминава текста с песента доста.Ако ще и търсиш приложение ,според мен и трябва добър аранжимент и вероятно промяна на текста. Поздрави!
  6. Това показва резултата от прекомерното "напомпване".То е като прекомерното ядене,пиене,пушене.Става въпрос за контролираното такова според стила.Сега си пуснете нещo на Линкин Парк например ...или Пейнкилър на Джудас ако щете "Напомпано" ли е ?! Как щеше да звучи ако не беше? Като Yesterday?!
  7. Бицев@ аз изрично подчертах че става въпрос не за инстументалните или композиторски умения на споменатата БГ група ,а за звученето на студиен албум ако щеш го наречи по-просто! Това е уважавана от мен група.Мисля че се изразих достатъчно ясно.А за свиренето казвам че е само час от пъзела а не разковничето.Аз също свиря от 6 годишен.Говоря че това е нещо масово там.Нарича се мазикална култура...и пак казвам че е само част от пъзела.Другите неща ги казах по-горе.Дано този път някой да ме е разбрал А иначе за бирата няма сезон
  8. Разбира се има някаква разлика при Моцарт и Металика Колкото до напомпвването ,..то винаги е необходимо..естествено спрямо всички неща които ти нагледно си изтъкнал.Мисля това на всеки е ясно.Друг е въпроса и по-точно разликата между теорията и практиката.Всеки от нас тук е изчел доста неща за процеса и пак сме на светлинни години от реалността.Както се казва ..Къде сме ние . къде са нашите! Да вземем за пример един "стар" албум на Тото и ...ей така на прима виста една "по-нова" продукция на Сигнал..при цялото ми уважение към последните ( говоря за звученето единствено). Но комент.! Излиза че на теория на много хора са им ясни много неща относно тази материя ,а накрая нищо не се получава.Имам приятелка от Швеция.Не е музикант..изпращал съм и БГ песни който не са чак толкова лоши..не ме питайте за коментарите.Когато я попитах защо те са толкова напред в музиката ..и като музиканти и като работа в студиото ми отговори че там всеки свири на някакъв инструмент от 6 годишен.Тръгва на даскало и паралелно с това трябва да си избере инструмент на който ще свири.Това мисля до някъде дава отговор на някой въпроси.Във връзка с постигането на добри резултати при микс и мастеринг при нас има липсващо звено , и то май не едно.Все едно да си имал 3 по математика до осми клас и после да започнеш да учиш висша математика.Ще я гледаш като голям объл камък.Много части от пъзела просто липсват.Сега ще дам личен пример за да не се засегне някой лично..аз ще засегна себе си. През 2003 г. записвах някой неща.Първоначално с човек който е много "наясно с теорията".Резултатът....но комент.Вземах си нещата и продължих сам.По мое мнение ,а и на други хора нещата прозвучаха по-добре.Не се хваля.Подчертавам по-добре...не супер Август 2003 чрез мойта позната шведка се свързахме с Finnvox Studio в Финландия http://www.finnvox.fi/ .Почти цялата скандинавска и огромна част от европейската продукция се прави там.Изпратих им въпросните песни ..по точно на човека които мастерира.Той се казва Mika Jussila..някой от вас са чували предполагам това име.Ето личния му сайт http://www.mikajussila.fi/ Помолих го да ми каже честно какво мисли.Годината е 2003, август. Ето отговора: Hi I have listened the cdr you sent me. To be honest... and you asked me to be... it sounds demo, not very professional sound but synthetic and weak. There is few instruments just put into stereo but somehow the whole mix is missing. If you compare for ex. Nightwish records you will hear the difference. I'm sorry to tell you all this straigt, but in finland we have the greatest metal scene in whole world and that's why I'm used to hear high quality mixes and music from bands in here. Mika За съжаление това засяга всички нас.А къде е липсващото звено ,всеки сам да си отговори.Незнам теорията колко % е от целия процес ,но фактите сочат че е много малък.Надявам се да съм бил полезен поне малко Поздрави и от мен и не се давайте без бой ! Ем.Владев
  9. И аз се ослушвам за тази книга...само да не е нещо разочароващо...другата седмица мисля да пообиколя спец.книжарниците.Относно AAMS..преди няколко дни и дадох да направи процесите на 3 мой неща.Една балада,едно по-хеви , и едно което е " филмова музика" . За всяко от парчетата използвах различна настройка от готовите.Резултата: Баладата звучна по-добре от моето постижение..много добре изравнен,доста добра работа с EQ. Другите неща по същия начин. Единственото което се размина с очакванията..не голямо "напомпване" , или аз съм се справил прилично като съм ги правил ръчно.За съжаление в момента не мога да сравня това,защото са на друг комп. С други думи съм по скоро приятно , от колкото неприятно изненадан.Всеки може да си прави нещата ръчно и после при желание да види как ще го направи програмата и да чуе кое е по-добро за слушане.
  10. Наистина много ГБ , но истината е че звучат много добре
  11. Мда..И аз съм чувал добри отзиви за нея...ще я изпробваме
  12. Нямам представа защо е 17...иначе пишеше че е 16 , но като започна да сваля ми го дава 17.280 ГБ.Половината коментари бяха че не тръгва,а другите че няма проблеми.Ако тръгне ще ти кажа...може да са добавили някакви пачове.Иначе Халион 3 освен за етно звуците какво друго приложение му виждаш.Какви са му реалните възможности?
  13. Ще ги погледна и тях.Мерси много!Тегля Nexus и се надявам да тръгне защото е 17 гб. а скоростта не е от най-добрите.Какво мислиш за HALion 3 ..имал ли си вземане-даване ?
  14. Мерси за което! Ще го изтегля да го пробвам.Ако ти дойдат други идеи - сподили.Благодаря още веднъж!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.