Jump to content
Българският форум за музиканти

никс

Members
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно никс

  • Рожден ден 06/11/1991

Previous Fields

  • Инструмент
    права лопата

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Свищов

никс's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

7

Обществена Репутация

  1. Ще чакаме да чуем тази прелест как звучи.Но като гледам как изглежда,не се и съмнявам как би зазвучала в опитни ръце...
  2. Аз съм в Силистра,ако искаш ще ти помогна да настроим китарата!
  3. Така описаното пращене може да се получи в следните ситуации: Твърде високо ниво на входния сигнал от компютъра като визирам нивото на ниските честоти,защото китарното кубе не е направено за бас(конкредният модел).Нивото на средните и високите честоти много трудно биха предизвикали пращене на говорителя на кубето. Друга причина може да е дефектен или издънен говорител,при който се получава задиране на мембраната отвътре до магнита. Също така при по високо ниво на сигнала от нормалното,се получава ограничаване на сигнала(така нареченият дисторшън) и това също може да е причината. Според мен най-вероятната причина е високо ниво на сигнала,но без да се чуе на живо няма как да се каже със сигурност какво е. Аз лично често използвам подобно по параметри кубе за музика и съм видял и чул за какво става въпрос.
  4. никс

    Каква китара?

    http://forum.muzikant.org/topic/71080-eioidhiaoeeiiia-oaaia-ca-dhacaeaae-eeoadha/ Тук има нужната информация!
  5. Няма никакъв смисъл в каквато и да е поправка и реставрация в тази китара,директно казано.В базара на форума често се намират китари в ценовия диапазон до 150лв. което за начинаещ китарист си струва.Ако момичето наистина мисли че ще се занимава повече от това да "дрънчи" , според мен си струва да се инвестира в това.Имал съм същата кремона ,мъчително се учих на нея няколко месеца докато не ми подариха Аибанец.
  6. Ernie Ball 12-52,звучат добре до drop D.Аз лично свиря така от лятото.
  7. Адаптерите на китарата преобразуват акустичните трептения на струните в електрически сигнал,чрез който се чува през китарният усилвател.Разликата при единичния и двойния най-общо казано е ,че двойния има повече плътност на тона и не създава брум,единичният звучи по чисто и има по изразителен тон,но това е общо казано,не важи за всички можели.Когато се използва външни ефекти,вграденият дист би следвало да е изключен,в противен случай ще се получи голяма шумотевица,от която няма особен смисъл.Процесорите служат за "оцветяване"на тона на китарата,могат да го изкривяват,модулират,компресират,транспонират,усилват и др.За да звучат тези песни по начина по които звучат,са вложени десетки или стотици хиляди в инструменти,техника и оборудване винаги висок клас,за това не можеш да звучиш като тях с техниката която имаш.Има ефект процесори,които се доближават до конкретно звучене на даден китарист,но все пак в твоят случай,важното е да свириш с наличното което имаш!
  8. Само да вметна,че импеданс значи физична величина,която съдържа в себе си величините съпротивление ®,капацитет ©,индуктивност (L),и се означава със (Z).Основно се използва за измерване на електрическото съпротивление във вериги с променлив ток.
  9. Проблема е поправим,стига някой с опит в областта на запояването да се захване,или в сервиз за електроника.
  10. Покажи снимки на проблемното място,за да ти дадем по конкретен отговор дали може и как!
  11. Ключове търси в базара на форума,често изкача добра оферта.Според мен потенциометрите на китарата не стават вече,такива може да вземеш от всеки магазин за електронни компоненти,със стоиност 250кОм или 500кОм(470Ком).Във същите магазини ще намериш и врътки за потенциометрите.
  12. Идеята за кутията е страхотна!Аз подкрепям личното усещане и виждане за дизайна на кутията.Според мен ако се запази оригиналния вид на кутията ще е по добре!Но от където и да се погледне си лъха на custom shop!
  13. Използвам процесори на зуум от 2 години и смея да кажа,че за парите си това са много добри ефект имитатори!започнах с zoom 507 reverb,през zoom gfx 707 и накрая със zoom 707II guitar.Бях възхитен и все още съм от първия процесор,имаш в себеси страхотни като качество ревърб и дилеи ефекти.Освен качеството,една друга хубава черта е пълната настройка на параметрите на ефекта,както всички знаят че се прави при процесорите.Банките и пачовете бяха напълно достатъчни за да се запаметят различни разновидности на ревърб и дилея,даващи възможност за бърза смяна на времето на дилея или плътноста на ревърба.С една дума,страхотен процесор,нищо че е стар модел,произвеждан до 2004 г.Въпросът със другите два сигнало изкривители се състои в това,че за да се създаде така наречената "свясна бленда" трябва първо човекът да е наясно какво звучене иска и второ да се поиграе доста с настроиките на процесора.Аз лично съм правил няколко много добри бленди,имитирайки едни от най-известните ефекти продружени с кабинет симулации.Според мен най-големият проблем при тези процесори е липсата на потенциометъри за директна настроика на дадения параметър на желаният ефект,проблем който го няма при чейн с 15 последователно свърнзани ефекти,с възможност за моментална корекция на даден параметър(същото важи за volume,wah,pitch корекции посредством педал)но хубавото при тези процсори е че не се налага да се мъкне огромнен куфар с ефекти,кабели,захранвания и т.н..За мен тези ефект процесори биха задоволили интереса на тези който си свирят просто за кеф или с приятели,или за хора търсещи конкретно звучене чрез група от ефекти,без да се налага да дадът стотици хиляди левове за ефекти и усилватели.Накратко,за мен това са китарни процесори за хора,непретенциозни от към качеството на звучащия ефект.Все пак за всеки тип търсене,трябва да има и предлагане,нали?
  14. никс

    Преходник

    От доста опит в същата гадна история и доста измервания мога да кажа,че номера не става с обикновен преходник които свързва механически двата сигнала от китарите.Когато се свържат 2 кирати с тоя преходник,сигналите им идват паралелно свързани,което променя вътрешното съпротивление,изходното напрежение колкото и да е малко,смесва честоти или с две думи,всичко става гювеч.Всяка една такава промяна има огромно значение за звученето на на китарата и повярвай ми,няма да ти допадне.На изхода на ефекта историята е същата почти.аз реших проблема с 2 прости самоделки миксерчета,едното от които смесва китарите без да засяга горе изброените параметри,и другото на изхода е подобно на първото.Разликата в двете е че едното трябва да има високо вътрешно съпротивление,а другото трябва да е с малко и това е цаката.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.