Jump to content
Българският форум за музиканти

audiofreak

новаци
  • Мнения

    26
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от audiofreak

  1. Жестоко грънчче... Барабаните и баса носят нов микс, но и така парчето разцепва. Края можеше да още по-разностранен и полу-завършен. Браво!!!
  2. audiofreak

    Samplitude/Sequoia

    Прочетох за някакъв проблем, когато записваш няколко тейка, записваш, записваш и накрая като дадеш опция да запази тейковете, като изтрие последния, всичките се изтривали. Предполагам може би има нещо общо с настройката да прави или не отделни файлове за всеки тейк... още не съм пробвал да видя дали и при моята версия ще се държи така.
  3. audiofreak

    Samplitude/Sequoia

    Ако се абстрахираме от факта, че Sony Acid като интерфейс наподобява Reaper на 100%, като начин на работа нямат много общо. Обаче все повече се убеждавам, че Samplitude и Reaper имат много общи неща, макар и да не изглеждат по един и същ начин. Дори мисля, че в Reaper има опция за импорт на някави Samplitude-ски файлове... но говоря по памет.
  4. audiofreak

    Guitar Rig

    Аве доколкото знам Прозорци 7 (наброй) излиза в края на октомври. Какво толкова пищите не ми е ясно...
  5. Аз пък отказвам да помпам.
  6. Абе всеки демонстрира и нека да демонстрира каквото си иска. Аз демонстрирам първичност, доколкото мога необремененост и пълно забавление от музиката. Хич не ме е грижа за някакви си микродецибели вповече на касата. Което не пречи да коментирам нещата в тази посока, които явно се интересуват до такива подробности. Демото е за да демонстрираш нещо. В работата ми получавам "демота" (не става въпрос за музика) в най-различни състояния и изработка. Хората със стил си личат още с първото отваряне на файла. Същото е и с музиката. И с каквото си искате. Същото така си личат и хората с престорен стил, само заради да сме по различни.
  7. Що си фен обърни внимание и на Unleash The Archers, Eths, To-Mera и доста други има...
  8. audiofreak

    Samplitude/Sequoia

    presly, Pro версията ли или?! Ако ми подскажеш на лично в кой брой на "Държавен вестник" е излязла, ще съм ти благодарен.
  9. audiofreak

    Cubase/Nuendo

    ^ абсолютно си прав! Така е. Явно вече от три години като не ползвам Cubase съм позабравил някои неща. Половин час се лутах докато си наглася сигнала. Да, за 4-ката става въпрос... обнародваната и напълно работеща версия. Даже е версия 4.1.3.853. Работи си, ама пусто катo си свикнах на Reaper... Половин час се лутах докато си изкарам канал към DSP ефектите към драйвера. После съвсем изключих за Bus и VST Connection. И първоначално доста повечко RAM ми заема... Ето още една мостричка с DSP вградени в kX драйвера ефекти (ала Devin Townsend) пълно импровизе: Mostra
  10. Guitar Pro, екстричка! Биват но са твърде стандартни за моя фкус... разбирай, мелодични, терцовки или както там искаш ги наричай. Иначе доста добре владееш Guitar Pro.
  11. audiofreak

    Cubase/Nuendo

    Екстра си работи. разпозна си ми VST-папката, входове изходи от Kx драйвера, чудесно. Аз инсталирах тази дето е около 170 MB. Добре работи, макар че ми дава вповечко закъснение когато използвам routing за разлика от този в Reaper. Имам предвид външни DSP ефекти, които изкарвам от ASIO Connections и Send-овете. Иначе си е екстричка. Обаче нещо... нищо ново не видях като начин на работа. Като старата SX 3 си е. Леко попроменени картинки и някои прозорци като Export, Tracks и няколко други. Между другито тази инсталация няма нужда от специални емулатори на тапи (или са си вградени) и с нищо не пречи на SX 3 инсталацията за простосмъртни. Ето един примерен, по-скоро идеен проект с акустична китарка и чат пат мелодийка с мънкане, която записах (от стар SX 3 проект): Dowdy Donkey Мисля да я оставя, ако някой реши да прайм колаборация и да колаборираме.
  12. audiofreak

    Cakewalk Sonar

    Виж дали имаш(е) на трака ти в Sonar възможност да запишеш изходящия сигнал на трака, така както си му сложил VSTi плъгина. Ако не може значи трябваше май първо да направиш Bus трак, да свържеш (send или не знам как е и аз там в другите програми) трака с VSTi-то към Bus трака и вече да записваш само сигнала влизащ именно в Bus трака. В Reaper това си става с просто кликане на иконката за сигнала на трака дето ти е китарата с китарния VSTi модул и даваш: Record Output (избираш дали mono или stereo) и си готов. Запсиваш си звука както си излиза от модула с ампове, ала-бала...
  13. audiofreak

    Www.thounds.com

    Ясно е, че е заигравка с думите. Thoughts and Sounds. Мисля, че е нещо подобно на Ninjam програмката, но нямам идея все още. Все пак за хора обичащи "бъркочите" е идеално. Затва го пускам тука.
  14. Велик траш. Само вокала трябва да е малко по-убедителен и " да си влезе" в образа на това за което пее. Напомня "Ь" на места. Аз бих "раздрал" малко вокалната партия ала Томи Арая. Сега вокалите са леко пънки.
  15. Тези мелодийки ми напомнят за почивките между скечовете на "УлИцАта".
  16. audiofreak

    Cubase/Nuendo

    Очараован от какво? Кое по-точно? VST3 или, оригинален ли си купи или демо някакво или обнародваното неработещо?
  17. Митак, в началото на темата на солото (с подложка от акустичните, чисти китарки) подочувам изключително тънки гайдарски пинизи в свиренето ти на китара. Изключително добра артикулация, направо се пренасяш в Родипите и без да има гайда в самото парче... както някои хора биха сложили само щото така се прави етно. Ето за такова фолклорно намекване говорих преди. Развивай го този стил, изключителен почерк имаш в него!
  18. Като изключим Сандра, която е германка, Enigma си е проект от дълбокия таджикистан... Гугъл е на едно копи/пейст разстояние. Дайте да не се излагаме. Аз лично ако можех да напраявя дори само едно парче като това "Нума-нума-йей", щях да съм повече от щастлив... ама не мога!
  19. Има някакво постоянно стоене в ниските и вместо да ми пулсират прес повечето време ми бучи, тътне, ако щеш. Все едно от началото до края си сложил някъв дъ-ъ-ълъг дроп-семпъл. Леко "пренавиване" за ниски е станало, но това е нормално в този жанр, но и е опасно... така да се каже. Соло-барабанчето е далечко и глухо. Китарите са без грешка. Баса носи още едно записване, но щом е такъв началния матр'ял...
  20. audiofreak

    kX Drivers

    С настройката от първата картинка най-вероятно докато бичиш през хост-програмата си (например безапелационната програма Reaper) и си инсъртнал някъв китарен плъгин (Guitar Rig, Amplutube, TH1, ReValver) ще чуваш и чистата си китара както влиза в компа (ако не заглушаваш ръчно всеки път IS2 канала на AC97 In 2 входа през Kx Миксера), прав съм нали! Вече е налична версия 3550 на kX драйвера. Който се интересува - лично съобщение. Добре де, айде. Внимателно си вижде операционната система и някои особености с Vista и Winдоюс 7: http://www.driverheaven.net/general-discus...ed-x86-x64.html След него е препоръчително да си изтеглите и FxPro модула оттук: http://www.driverheaven.net/effects-dsp/70...l-mx6-ac97.html Махате предния FxPro.xkl файл (най-добре го архивирайте някъде) и... Слагате новия в папката на инсталирания вече драйвер и с десен бутон му давате Register. Оттам насетне трябва да видите кои модули за вход и изход съответстват на вашата карта с проба-грешка или лутане из същия форум, откъдето давам линковете. Не сте малки, оправяйте се.
  21. Предполагаемо - FL Studio. В този вид звучи сухичко, но се вижда, че имаш потенциал за по-добър микс. Музиката е типично денс парче. Едва ли някой може да стигне Enigma, Morandi и Activ. Имаше и едни O-Zone ли бяха с "нума-нума-йей!" Изобщо румънците се развиват отлично в тази ниша!
  22. audiofreak

    Guitar Rig

    3. звучеше най-зле от всички (става въпрос за по 4 такта нали? и сменяш пресета) 1. звучеше най-добре
  23. audiofreak

    Guitar Rig

    Екстричка си е. Лъскави нови картинки, няколко нови модула и банки с пресети и доста повече товарене на процесора, отколкото с предишната версия. Дано пък да е за по-добър процесинг на сигналите. Кой знае... утре ще го тествам с китарка.
  24. Подарявам, повтарям... подарявам го това почти безполезно книжле, ако някой се интересува. Да пише на лично съобщение. Книжлето е в София. Не изпращам по други градове, а също така цветя и бомбони не пия.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.