Jump to content
Българският форум за музиканти

OlolO

Members
  • Мнения

    20
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

OlolO last won the day on Юли 21 2012

OlolO had the most liked content!

Previous Fields

  • Инструмент
    tumbadora

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Пловдив

OlolO's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Обществена Репутация

  1. Привет! Реших да повдигна тази тема, защото изрових една видео касета със записи от онова време. Преди 20 години, ехааа! Концерт в лятно кино Тракия - Септември 1994 https://www.youtube.com/watch?v=dAoy4UHYUfE Този концерт не го помня къде беше - Зимата 1995 https://www.youtube.com/watch?v=PRTiwLZVO0o Това е концерта в ДНФ - Лятото на 1995 https://www.youtube.com/watch?v=I_qUE_uuhUo Хаха, хубави времена бяха! Това е всичко от мен. Приятно гледане!
  2. емосмс, преди доста време взимах уроци при добър учител. Сега само дрънкам за кеф (след 12 годишна пауза). Без познания в областта сам разбираш, че няма как да получиш добри резултати. ------------------ Em - vi ii - G D Dm - vi ii - F C Това са тоналните центрове, върху които импровизирам. ------------------ За хроматичните тонове използвам логиката за построяване на ходеща бас линия. На силните времена (1-3) се свири задължително някой от акордовите тонове на текущия тонален център 1-3-5-7, а на слабите времена (2-4) може да се изсвири тон на отстояние 1/2 под или над акордовия тон, към който се прави връзката. Като цяло правилото е, че най-плавната връзка между 2 акорда е малка секунда (1/2 тон). Друго, което се използва в импровизацията е алтероването на тонове (промяната на тяхната функция в тоналността) и/или разрешаването им към нов тонален център посредством мелодичен минор (най-често) или други ладове/маками.
  3. Много приятно тракче. Идеално е за упражнения. Има доста грешки, но за джем става. http://soundcloud.com/ololo/emin7-dmin7
  4. OlolO

    Леко Chill :)

    Привет! Това е от мен (криво-ляво). http://soundcloud.com/ololo/na-sqnka Който го затруднява луупването, ето работния файл. http://dox.bg/files/dw?a=1977714ada Фа мажор и Ре мажор се повтарят през цялото време. Хайде, предавам щафетата.
  5. http://soundcloud.com/ololo/r-b-funky-e7-groove Привет! Днес ми е мързелив ден, та реших да си поджемя . Благодаря за трака.
  6. OlolO

    Make Do

    http://soundcloud.com/ololo/make-do-jam-bass "Make Do" и Сол на цвят = Пенсионерски джаз. Погледнато от Сол и V-ii-I-ii (бас) = Седнало е Джоре Дос (примерно). Ето само подложката - http://soundcloud.com/ololo/make-do-jam-bgr Идеята е... да се изсвири/изпее тема от българска народна песен, доколкото позволява това подложката. Да се позабавляваме!?
  7. OlolO

    Guthrie Джем

    http://soundcloud.com/ololo/guthrie_jam_bass Опит за фалшиво свирене.
  8. Това го пускам само като пример, във връзка с предната тема. Трябват ти усилвател, микрофон, лууп стейшън и процесор. Всичко това може да се осъществи и на база VST.
  9. OlolO

    R N B джем

    @emo_tion1 за трака и хубавите думи. Колкото до звукът... все още го търся. Въпрос на време и опити. @Tozi за хубавите думи и ценните съвети (като цяло в този форум). Съгласен съм за живото свирене (време беше), но фретлесът си е капризен инструмент и си иска по-специално отношение. Опитвам се да намеря някакво универсално звучене, с което да се впиша в по-голяма част от джемовете и същевременно да запазя (до колкото е възможно) характера на инструмента.
  10. OlolO

    R N B джем

    Rnb-Jam-Bass (на патерици)
  11. OlolO

    Get Over Yourself

    Get Over Yourself (Party Mix) Това се получи, и за траците.
  12. OlolO

    Softcore Jam

    Чудесно е! От мен това ЦЪК. Има какво да се иска още. Тези пръчки са ужасни. Не им е там мястото. Като ми остане свободно време ще го поизмъча още.
  13. OlolO

    Юбре Курорте!

    Готово! Направих микс на всички траци. Остана място за още едно включване. Върнах оригиналното темпо, иначе за записа си го намалих с 10bpm.
  14. OlolO

    Юбре Курорте!

    Ок, ще го оправя.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.