Jump to content
Българският форум за музиканти

Panov

новаци
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Panov

  • Рожден ден 06/14/1979

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Panov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Ами аз за лайв ще си ползвам камиончета. Процесора ми е за репетиции защото по лесно се мъкне и освен това има супер много ефекти и тн, вместо да носа 10 педала, 12 кабела, да купа батерии или да си донеса герлянда (така ли се пише?) със захранването, които леко по прецаква звука и накрая да чейнна всичко, да настроя всеки педал как трябва да звучи абе сложна работа... Процесора не е аналогов, но пък много по компактен, лесен за сетване ъп и за пренасяне и стреса се намалява . Иначе лайв ще мъкна джаджите фор тоун'с сейк БТВ утре или днес ще пробвам Лайн 6 (дано не се окаже Лайно 6 щото много ме кефи как изглежда и ако е добър да го зимам). А между боса и лайн 6кса кой смятате че най добър ще бъде за репетиция и за дома и може би за сцена. И да се абстрахираме кой по трудно се настройва защото не ме плаши много това, интересува ме качеството да е на макс.
  2. Аз обаче съм по фен на тези педалиери с много бутони които мога да натисна с крак защото по лесно мога да аксесвам (английския ще завладее света) повече бленди. Абе като цяло предпочитам по-не опростените ами пълните (Тва не значи некъв ефект дет е кошмар за използване де)
  3. Да аз естествено няма да си купа процесор на сляпо (или по точно на глухо) без да съм го пробвал, просто исках да видя какво мнение по въпроса имате и вие защото това би било полезно. Ми ако има още мнение по въпроса нека да се сподели защото ще мине сигурно поне седмица две докато реша окончателно. Освен това ако реша диджитека да зема него го няма в бг и не знам. На мене ми е интересно малко да разбера лайн 6а що за чудо е защото едни ми казват че бил зверски, други че имал много ефекти и тн ама качеството съквало и не знам. И пак напомням че процесора не ми трябва за вкъщи ами за в банда където ще е набичен яко
  4. Въпроса е че наистина педалите имат по здрав саунд, но трябва да им се копуват батерии. Знам че мога да им пусна захранване, но то прецаква леко звука и това ме притеснява. Ако има решение по този въпрос направо зимам някво куфарче, пълна го с педали и готово
  5. Аз сега съм с Fender Hot Rod Deluxe със оригиналните крушки така че кубето го имам. На мене ми трябва процесор, за да не си купувам десетки педалчета, по компактно и лесно за пренасяне и сетъпване е процесор. И също така аз не съм по много сложните бленди ами по скоро ми трябва процесор бързо да мога да превключа от ефекта за ритъм към ефекта за лийд например. Така че кат трябва да свира солото, да натисна бутон и да съм вече с верния волюм и бленда. Иначе аз съм си фен на педалчетата, но просто не ми се мъкнат хиляди жички и играчки всяка репетиция пък и да ги сетвам ъп и така на татък.
  6. Принципно за драйв и някакви по блусарски тонове си ползвам кубето, плюс това аз винаги мога да си купя специално камионче за целта. Сигурно 90% процента от времето е включен дисторшън някакъв. Тоест че аз ефекти ползвам доста. Иначе щях да си зема камиончето и готово . Иначе какъв процесор за лаив препоръчваш?
  7. Чуда се между трите изброени педалиери, които не са ми толкова са свирене в къщи колкото за свирене с банда в лайв ситуация или по време на репетиция. Ако знаете за друга хубава педалиера със цена около 900лв. А, и ако може кат давате съвет да не пишете например "Лайн сикса е най-як" ами по скоро какво може, какво не може и/или защо например е добър за живо свирене с банда (това го повтарям защото е важно, да не стане да свири яко в къщи и кат го набримча докато свира с бандата да се окаже гаден) Също така знам че зависи от личен вкус кой е най-добър, защото и трите са добри, но така някак си мога да добия представа на къде да се насоча. Иначе свира стилове блус, блус рок, рок, хард рок, и метъл, но най вече рок. Предпочитам освен това качеството а не количеството, демек ако някой процесор има 99999 ефекта, емулации и тн, но за сметка на качеството, ще предпочета по добре звучащия, освен това търся някой който е здрав, да не земе да се счупи на първата репетиция (не че ще го блъскам ама се пак). А и да не пропусна също така кой най-лесно се ползва или кой ще иска най-малко ръченица върху копчетата докато си пусна ефекта, че трябва лесно да мога да сменям бленди по средата на парчето, примерно от ритъм на лийд.
  8. Ами явно идеята ми няма да се реализира и сега както гледам наистина няма смисъл от такава тема, но все пак опитах. Иначе тогава поне ще си задам въпроса и той е "Кой от трите процесора е най-добър за свирене с група в репетиционна и лаив или кой какви плюсове и минуси има според вас, така че да се ориантирам накъде да подходя, защото съм сигурен че и трите са добри но все пак малко фийдбек ще е полезен. Процесорите са: Boss GT-10, Line 6 POD X3 live i Digitech rp 1000. Също така ако знаете за някоя друга хубава педалиера, която да е около 800 - 1000лв може да ми кажете да я проверя и нея.
  9. Съгласен съм с теб напълно. Идеята ми беше всичко да е на едно място така че да е по лесно на всички да го намират и за това реших да направя тема. . Освен това сега не е нужно всеки които има въпрос относно такъв хардуер да прави отделна тема като може да попита тука.
  10. Тука можем да споделим кой какво използва, камиончета или процесори или и двете и какви по точно заедно с плюсовете и минусите им. Например аз съм с много изклиширани ефекти - BOSS DS-1 и Dunlop Crybaby 535q. Сега мисля да взимам педалиера и се чуда между няколко: Line 6 POD X3 Live, Boss GT - 10 и Digitech rp1000. Разбира се няма да взимам решение преди да ги пробвам, но може би ще е полезен малко фийдбек по въпроса да ме Упъти кое какви качества и лоши страни притежава. Аз свиря всичко от блус до траш (най - много рок и хард рок).
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.