Jump to content
Българският форум за музиканти

SOLO

новаци
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Korg PA 500

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Разград

SOLO's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Здравей и на теб, Митко! Отново ти благодаря за информацията, както винаги добре осведомяваш по- непросветените. Ще измислим какво ще се прави. Тук един местен музикант и той ми каза нещо подобно, но беше доста по повърхностен като ми обясняваше. Долу горе звучеше "Ха наздраве и не се мисли, ще и сложим нещо на свирката, но недей да искаш кой знае какво от хитър петър. Радвай се на ритмите, то за това служат тия машини." Е, да ама ( не знам защо ) точно от тия ритми нещо не успях да се очаровам. Нищо интересно от съвременната музика (денс,техно,рап,хипхоп и прочие). Само няколко намахани рок ритъма ми грабнаха сърцето. Но да не многословнича, както казах ще измисля нещо. Знам че има потенциал тая свирка, ще и добавя някакви допълнителни бленди.
  2. Някой знае ли откъде мога да си набавя малко бленди за КОРГ ПА 500. След обстойно преслушване на заводските съм доста изненадан с какви идиотски звуци са натъпкали тая свирка. Почти всички духови инструменти (особенно дървените) и акордеончета са ме отчаяли и не виждам никакъв смисъл в идеята да разполагам с тях. Освен ако няма да ходя да свиря от върха на някоя ацтекска пирамида... или да вдигам от гроба Уилям Уолъс. Не че имам забележки, свирката е убиец, но определено от тия 880 звука, половината са си за кофите. Да не говорим, че има цяла "серия" от едни и същи, но с променени амплитуди, атака, реверб и представени за уникални. Нещо подпалих в секциите, където са баси, стрингсове и синти. Слабост ми е тая електроника. Питам, защото пощурях по диско музика от 80-те и 90-те , а тия цигулки, гъдулки, акордеончета, хармоники и акустични китари просто са мъка в тях стилове. Не са на място, колкото и добре да звучат. Та ако някой знае как става тоя номер да си добавиш, да сподели. Ще съм му благодарен и то много! Знам, че за някой питането ми е егати и ламерщината, но какво да правя, още се водя тъп новобранец. Наскоро открих, че секвенсера нито се соли, нито се подслажда. Всъщност избощо не бил за ядене. А разбирам, че имам два! Ш`са мре!... И докато си блъскам главата как мога правилно да я ползвам тая екстра (удвоената), ще е добре да се заредя с повече електронка в звученето за сметка на всякакви имитации на кавали и тамборини. Ако знам откъде, на мига пък ще изтрия ритъмите. С изключение на 5 рок стила, останалото си е за разделното сметосъбиране, но това е друга тема. Дайте акъл какво се прави. Не ми е за друго, но например "Джапаниз бой" на кака Анека никак не си пасва с прекрасните акорди на испанска акустична китара с незнам си каква корда.
  3. SOLO

    Малко помощ

    На това чудо май пише "Юность". Сделано в СССР като гледам и как изглежда. Навяваш ми спомени за първата свирка, която си бях взел преди повече от 20 години. Дори тя изглеждаше по-добре от това нещо. Тежеше колкото половин Москвич, но Москвич звучеше далеч по- добре от нея. Не знам защо е дадена цена от 80 лева и то първоначална. Или снимката ме лъже или клавишите на това "сибирско животно" имат невероятен луфт. Виждам поне 5 как стърчат или стоят леко на една страна. А самия му вид изглежда така, че сигурно ще ти трябва ключ 12, за да го разглобиш. Определено инструмените по колата ти биха били полезни и за тоя съветски шедьовър, ако стане повреда. Пиши на продавача и го питай два въпроса: 1. Защо не даде 80 лева, за да го вземе някой? 2. От къде се долива масло и често ли се добавя?
  4. Един индиански въпрос. Реших да седна повечко на KORG-a и да го разцъкам по обстойно. Не бях виждал по скоро индианец, но тая вечер се разбра кой е в семйството. Опитвам се да направя две неща с това "чудо на техниката", но май съм повече от миналия век, отколкото от сегашния. Сбъсквам се с два левашки проблема и като типичен новобранец не знам какво да правя. Първо: Опитвам се да свиря на орган да речем. Както с лявата, така и с дясната ръка. За целта минавам на режим "войс", за да си избера органа. Да, но ми трябват и барабани за ритъм. Но само барабани! А когато искам да ги получа ми се натрисат с някакви кошмарни акомпанименти и всичко се осир@. Не искам акомпанимент, имам си лява ръка. Мога да си пусна и барабани, но забелязвам, че първите две октави ми се "отрязват", а искам пълен диапазон на органа от петте му октави на фона на барабанчетата. (Боже как ли се смеете... ) Или ми тръгва някакво готово сватбарско самосвирене или се отрязвам от ритъмсекцията, та ми се убива всякакво желание да продължа. А съм сигурен, че тоя синтезатор може и двете, само е нужно "вождът на апачите" да спре да го мъчи. И втория проблем: Опитвам се да смеся ...например орган с някой стринг. От къде миксира звуци тая пущина?!?!? Вече буквално натискам безразборно копчета пък дано разбера от къде. Моля, който има KORG PA 500 да прояви добрина и ми съкрати мъките. Успея ли да преодолея тия фундаментални пречки, може и да стана човек един ден. Благодаря предварително!
  5. Винаги има кой да чете конструктивни спорове. Информацията е важна! Абе не знам в какво прерастна темата, но определено ми пламна главата. Нечовешки се надъхах за един уоркстейшън и си знам, че докато не се обзаведа , сън няма да ме лови. Обаче доста се поохарчих с това PA 500 и не вярвам да търся нов. Разгледах доста обяви. Разбирам че има три вида намахани Triton - Студио, Про и Екстрем. Някой може ли да подскаже къде може да се търси в нета читава свирка втора ръка, защото от многото ровене намерих само ей тоя пич: http://www.topobiavi.com/index.php?action=...p;pic_id=147739 Не, че няма и други, но доста намирисват. Уморих се от съмнителни "продавачи" с имена Джиджи Биджи, които слагат снимки на друг модел синтезатор, а един дори пише в мъжки род, а снимката му на жена. Друг пък ми продава "чисто ноФ сЕнтезатор" и го пише на латиница. Мога да си представя по колко ремаркета е свирил тоя, щом не му е останало време за правопис. Въобще доста съмнителни гадове. Тоя риск, да ти направят някоя бомба май е доста реален.
  6. mitkosan, kalinpetkov ... имам чувството, че изкарах някакъв страшно полезен първи урок в курсове по темата за синтезатори и звучене. За първи път някой ме въвежда така подробно в спецификата на синтезаторите както вие го обяснихте, а говорих с една камара "кръчмари". На такива глупости се наслушах в моя град, на местно ниво, че по скоро си умирисах дрехите на цигари и евтин алкохол, отколкото да занеса вкъщи някакви полезни съвети. Не знам Аурора дали се ориентира, но от това, което научавам от вас е, че... май ще се събира още парица. Купих си го тоя КОРГ ПА 500 и разбирам, че там индивидуланост в звученето не мога да търся. Или поне ще бъда силно ограничен. Както виждам, определено ще ми трябва и втора свирка, която... как да се изразя... "да ме смае с чудеса". Експериментът със звука! Тоест, да ми даде възможност да потърся специфика в звученето, да ме накара да проявя фантазия. Обработнката му, синтеза, търсенето... Разбирам, че с аранжера всичко ще ми е наготово и неизбежно ще звуча като още няколко стотин хиляди "музиканти", дето чатват един палец от зор мажор, тръгва акомпанимента и викват "Глей ся кво мога да права!" с другата ръка. Такова свирене може и да е добро, но определено ще звучи (поне в акомпанимент) както при всички останали, които имат КОРГ ПА 500. За какво се разписах такъв надъхан и с приповдигнат патос. Направо на въпроса. Влияя се от Депещ мод, Продъжи, Жан- Мишел Жар. Точно в тоя ред на градация. А когато търсиш нещо супер нестандартно и изчанчено в звучене като всичките "психарии" от Депеш мод и Продъжи, май готовите стилове като танго, маримба, ча-ча-ча и 7/8 - ми никак, ама никак не ми трябват. Освен ако не ги ползвам тия готови стилове и не почна да се човъркам в записи в самия клавир на някакви мой ритми и прочие. Обаче още не съм наясно дали КОРГ-а ще се справи с тоя момент. Сега... един тук ме успокоява, че с компютър, възможностите ми да експериментирам и търся "свои" звуци драстично щели да се увеличат. Как ще стане, какво има предвид -само гадая. НО като ви чета...цял следобед гледам клипове на синтезатори. Предимно KORG TR и KORG M50. Опитвам се да се вместя в 2000 лв, за това. Обаче, ей го на и абсурда. Горе пиша, че се кефя на Продъжи и Депеш, а тук долу че кълва от ю-туб за KORG TR и KORG M50. Като новобранец оставен да мете от портала до обяд...и аз не знам къде и какво да правя. Дори не знам какво търся! Изобщо на прав път ли съм или чукам на грешната врата?... Защото има и друг "никакъв" момент: Клиповете в нета са предимно демонстрация на пиано, китара, орган.... и нищо по ефектите, та пак си оставам в неведение коя свирка какво може. Защото ако ще правя опит да накланям блока с як саунд повлиян от Депеш, май слушане на пиано и орган по нета е загуба на време. Поздрави!
  7. Mitkosan, разбирам че си доста запознат. Можеш ли да обясниш какво е това "уоркстейшън" и какво са сериите PA? Искам да кажа, че съм все още на първи впечатления от KORG PA 500(буквално десетина контакта) със свирката си и нямам никаква идея до колко ще ми е от ползата, да си композирам и аранжирам песни в къщи. Лично за себе си не мога да нарека моята свирка кръчмарска. Поради единствената причина, че ръцете си ще счупя, но няма да ходя по кръчми с чалгата напред, да търся петте лева сред полутрезвени "майстори" на късата мисъл. Чудя се типично по новобрански, това уоркстейшън ще рече, че си купуваш своево рода някакво домашно записващо студио ли, кво ли?!... Защото мисля (не съм сигурен още), че ПА сериите май го могат тоя номер с композирането и аранжировката до някакъв завършен вид на някоя идея. Плюс това смятам да го прикача към компютър и, уверяват ме, "работата в комбинация с компютър става сериозна". Каквото и да значи.... Обаче наистина имам един дявол за гонене. Уоркстейшън?! В него раздел са "тритоните". Какво е един синтезатор уоркстейшън и какво събрата му - ПА?! Благодаря предварително!
  8. Моето мнение е да се съсредоточиш върху KORG. Разбрах какво са ми казвали хората тук чак когато го докоснах. Вярваш ли в любовта от пръв поглед? Ако не, купи си KORG, ще те промени. Преди бях фен на YAMAHA. Сега вече знам, че съм обичал "погрешната"...
  9. Да попитам в тая тема, ако не пречи. Чета - "512 user Programs (512 preloaded) 384 user Combinations (384 preloaded) 128 user Multi sets (16 preloaded) 40 user Drumkits (16 preloaded)" Какво е това "preloaded" бе, мамка му и мечка?!?!
  10. За първи път погледнах тук, колкото да си сверя часовника. http://www.visiarts.net/catalog/index.php?...4a320fc6a53f23d Не знам дали са в България, гледам че всичко си пише на български. Има опция "поръчай". После ме насочиха към ей тоя господин. http://www.veselinkoychev.com/synthes.html И тук има, но тук или не са актуализирани цените или се дерат кожи: http://gemamusic.net/index.php?orderby=pro...mp;limitstart=0
  11. Извинявай! Като разгледах снимката по внимателно - не е лоша да се понаучиш на нея. В края на краищата какъв е смисъла да хвърляш хилядарки точно сега. Бил си пропилял една заплатка, хайде майната му, бил си се почерпил. Обаче оня дразнител, за който ти писах остава. Сега ичзислих цената. За тая свирка не бих дал повече от 400 - 450 лв. Какво се опитва да направи този "търговец"?!
  12. Абе няма такова нещо като "бързо да се научиш да свириш". И аз на младини свирех и сега вече на 40 съм си казал, че ще имам една свирка в къщи, колкото да СТЪРЖА на нея и да си чеша крастата. 600 tones 160 rhythms 242 Digital Effects 242 Digital Effects on board: 100 DSP effects, 100 user plus 16 reverb and 16 chorus effects Пък и ти си начинаещ със спомени от деството. Пък и е едни 600 лв. Абе става! Е аз се чудя защо е 600 лв, след като в сайта ти казват, че там е 230$, но това трябва да питаш хасковлията-търговец.
  13. Гледах доста демо клипчета и на двата синтезатора. Много добри и двата. Обаче тая разлика от 1000 лева за какво е, при положение, че са с почти еднакви параметри?!
  14. Chefo, ти ме уплаши бе, човек. Това с чалгаджийските ритми и бленди просто ми къса сърцето. Не за друго, ами проверявал съм се, издържам на чалга 2.19 мин, после посинявам и ставам неконтактен. Ако KORG PA сериите ги водят чалгарски свирки, то значи че голяма беля ще направя. КАзвам това, защото съм си поръчал да ми донесат от Джърманито един KORG PA 500, че и парите броих на човека. Ако ми донесе някоя електронна зурла ше се мре или ше ме пишат у вестниците. Иначе, че ги правят в Китай... то вече и на Анджелина Джоли гащите ги шият там.
  15. Добра позция, Lorimar! Фил Колинс искал да запише парчето "J cant dance" именно с KORG заради ритъм секцията му. Yamaha PSR S900 vs Korg Pa 500 0 : 1
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.