Jump to content
Българският форум за музиканти

vldp

новаци
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

vldp's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Аз вече повече от година ползвам 3311 ,лентата е страшно здрава,не виждам как може да се скъса при нормална употреба.Педалът е много бърз,лек и удобен /за мен разбира се/,за връщането не се кахъри,то зависи от пружината , а не от лентата.С една дума,за тези пари ,педалът си е супер.Ето и някои недостатъци:липсата на стабилизираща плочка на единия педал/не е болка за умиране,аз си направих сам от най-обикновена ламарина 2мм/,дупките на лентата фиксират положението на стъпалото,ако искаш по-високо или по-ниско трябва да пробиваш нови дупки/аз експериментирах с лента от дръжка на сак и като намерих идеалното положение, си пробих нови дупки на кевларната лента, разбира се с много зор,защото това чудо се реже само с ножица за ламарина/.До колкото си спомням обаче регулирането на стъпалото го има като опция само при скъпарските педали.Това се сещам за сега ,ако имаш въпроси -питай. Поздрави!!!
  2. Дългата база на Сонора ти дава уникално предимство при техниката пръсти-пета,другата алтернатива с дълга база е Аксис,където паричките са малииииииииииии,ужас и безумие. Поздрави!!!
  3. Ето ти един бърз и лесен начин- отиваш в Джиск и си купуваш 8 мм подложка за спален чувал,която е направена от микропореста гума - почти същият материал който използват за изработка на заглушителите от снимката на модератора.Едно парче с размери 80/180 доскоро беше на промоция-4 или 5 лева.после режеш по рамера на кожите и чинелите /последните не е нужно да са покрити изцяло/ и лепиш с най-обикновена двойнолепяща лепенка или тиксо, даже ще ти остане и за малко килимче под касата. Аиде със здраве и дано промоцията да не е свършила!!!
  4. Аз съм с Гиблартар 3311 Велосити,с ремък,най-евтиния модел и вече половин година нямам забележки.За късане на ремъка направо забрави,във всеки ремък има два слоя кевларно влакно, използваме същото в работата, ако щеш вярвай,може да се реже само с ножици за ламарина. Аре Успех.
  5. Ако си от София, намери някой приятел зъботехник да го удари два-три пъти на лазера за пропояване.Получава се така наречената автогенна заварка,без наличието на друг метал и чинелът ти ще е като нов,може да добави и малко припой, обаче на сребърна основа,защото никел-хром-молибденовият е от 1250 градуса нагоре. Успех!!!
  6. Не знам за какви пари го взимаш,но аз лично бих избрал дд 65 на Ямаха,по простата причина че там има един пад за чинел в повече,който служи за райд.Иначе може всичко,както ти е кеф,аз например педалчето на фуса съм го направил като втора каса и така.Машината работи с така наречените дръм войсове,при мен са 250,които като отидеш на кастъм сетс, можеш да връзваш към който си искаш пад.Голяма занимавка е ,признавам и влиза в гардероба без проблеми. Аиде със здраве и да скъсаш малките гъзенца от бой,/не бой се, дръжливи са/.
  7. Първо намираш нещо за главоболие, аспиринче, аналгинче каквото има, после отиваш в YouTube.com, пускаш гугъла да търси и първият клип bass drum technique ,те това е.Ако още не те е заболяла главата,отдясно на страницата има още колкото щеш подобни клипчета.
  8. Значи-стола трябва да е висок толкова,че бедрото да е с лек наклон към коляното,за да може тежестта на крака да пада по посока педала,а не към таза.Това пести енергия и не натоварва излишно гръбначния стълб.Като ти гледам аватара,ако си тръгнал да свириш такава музика,ще има да бичиш две каси от началото до края,така че умната с височината на стола, не забравяй,че Ломбардо и ония пич от Аксепт са имали големи проблеми с гръбначният стълб именно по този повод.Колкото до пружините, аз лично правя следното: щом си си взел двоен педал ,рано или късно главата ти ще се запали от техниката пета-пръсти,демек двоен удар с едно движение на крака,единия с пета другия с пръсти,та значи аз правя следното-първо отхлабвам пружините и започвам да натягам до момента, когато двоиния удар започне да се получава чисто.Тояа разбира се е мое лично мнение и съвсем не твърдя ,че е правилно.Бързината, доколкото съм чувал ,се увеличава като се натегне кожата максимално,а пружините минимално и колкото по-бързо искаш,толкова крака слиза надолу кам петата на педала. Успех и не забравяй,че най-важното е да се чувстваш комфортно докато свириш.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.