Jump to content
Българският форум за музиканти

grizzlogfob

Members
  • Мнения

    43
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от grizzlogfob

  1. grizzlogfob

    Marshall MB60

    Благодаря още веднъж за всички мнения! Отказах се от Маршала и взех един от усилвателите, които препоръча @dzwer. TC electronic 250 вата с два говорителя по 10 инча. Досега го бях подценявал, но препоръката на колегата ме накара да се разровя по-подробно и то взе, че ми хареса! А и е доста по-бюджетно...
  2. grizzlogfob

    Marshall MB60

    Благодаря за мненията. Искам да внеса едно уточнение. Маршалът има и лампа за единия от двата канала, тъй че не е чисто транзисторен. Иначе кутията е много масивна и комбото е два пъти по-тежко например от Fender Rumble 100, което кубе учудва с лекотата и малките си размери. Не знам какво да мисля... Маршалът, при все че е само 60 вата, създава впечатление за много по-масивен и стабилен усилвател.
  3. grizzlogfob

    Marshall MB60

    Здравейте, търся си комбо за бас, което да ми върши работа за репетиции (с барабани, две китари и вокал, които да може да надвика) и за концерти. Имайки предвид мащаба на нашите клубове и сцени, реших, че няма да инвестирам в нещо, което надхвърля 100-150 вата. Изпробвах няколко комбота по магазините и особено ми хареса Marshal MB60. Като за 60-ватово кубе вади доста мощен звук. Някой може ли да даде съвет това сладурче дали ще ми свърши добра работа за горепосочените цели?
  4. Здравейте, Пиша във връзка със следния проблем: С предишните струни на акустичната ми китара се свиреше мъчно, понеже бяха твърде обтегнати или разстоянието между тях и грифа беше прекалено голямо. С други думи – голямо натоварване в пръстите при натискане. Купих нови струни, 11-ки, но проблемът се задълбочи. Някакви предположения?
  5. Здравейте! Нямам никакво понятие относно озвучаването на кийборд. Затова се допитвам до вас. Става дума за Casio LK 260 - какъв е най-лесният начин това чудо да зазвучи в домашни условия? В компютър, усилвател или какво? Виждам, че има две колони по 2W. Благодаря предварително!
  6. Здравейте, колеги! От известно време се замислям върху покупката на някакво устройство, което значително да облагороди звука на баса ми. Тъй като се кефя да свиря по няколко последователни тона без да заглушавам всеки предишен, а също така използвам акорди (понякога и на четирите струни), се нуждая от някакъв компресор или друга подобна машинка, която да обира целия излишен шум. Моля за съвет и препоръки!
  7. В началото на месеца Vokyl от София пуснаха за свободно слушане най-новия си запис. https://www.youtube.com/watch?v=wwIucQzYT7E В бандкамп (https://vokylbulgaria.bandcamp.com/album/--2) и в ласт.фм (http://www.last.fm/music/Vokyl/%D0%92+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B8/%D0%92+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B8) парчето може да бъде свалено безплатно в мп3 формат.
  8. Ето това е басът ми - http://www.schecterguitars.com/international/bass/stiletto-extreme-4-detail . Мисля, че все пак предпочитам да намеря някакво дълготрайно решение и съм навит да вкарам и повечко стотинки. Досега неведнъж съм свирил на концерт направо през централното и що-годе се е получавало. И също така не държа чак толкова на дисторжъна, който съдържа MXR-ът.
  9. Здравейте, искам да си взема някакво устройство, последством което да озвучавам баса си направо към централното (предимно на концерти). Засега ми бяха предложени две възможности: MXR M80 Bass DI Plus (http://www.thomann.de/gb/mxr_m80_bass_di_plus.htm) и Behringer V-Tone Bass BDI21 (http://www.thomann.de/gb/behringer_vtone_bass_bdi21_analog_modeling_preamp.htm). На едно място пък ми казаха, че може да ми свърши работа почти всеки ефект за бас китари. Не знам доколко това е вярно. Струва ми се важно да отбележа, че басът ми е с активна електроника. Ако някой ме убеди, че MXR-ът наистина си заслужава, ще отделя парите. Но все пак искам да разуча какви други възможности имам. Някакви предложения от ваша страна?
  10. Здравейте, меломани! С известно закъснение пускаме тема тук за нашия дебютен албум "Аз търся човек", който излезе през април тази година. Изданието съдържа 7 парчета с обща продължителност около 45 минути: 1. Досадата 2. Трупът 3. Аз търся човек 4. Интерлюдия 5. Довиждане, приятели 6. Прилепът 7. Нов ден Бандата е в състав - Явор Василев (бас и глас), Никола Огнянов (китара), Явор Мечев (китара) и Здравко Петров (барабани) от 2010 година досега. На фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/pages/Vokyl/172259212814348 можете да намерите повече сведения относно групата и албума, който се продава на физически носител срещу 8 лв. Ето едно от парчетата за свободно слушане:
  11. Кичозен клип и посредствена музика.
  12. Който изявява желание да чуе, нека си дръпне архивирания файл от следния линк http://www.megaupload.com/?d=N104X5VY
  13. grizzlogfob

    Съвет

    Ами предвиждам заигравки по грифа с оглед на това бас линията да се разграничава от тази на китарите.
  14. grizzlogfob

    Съвет

    Ще уточня: Свиря главно траш и дет метъл. Свиря с перо, от две години си занимавам. Досега съм свирил на един бас Bucklay (дъщерна на Уошбърн) от тия във Фактора дето се продават в комбо вариант за начинаещи с кубе, калъф и т.н.
  15. grizzlogfob

    Съвет

    Свиря главно метъл и съм се насочил към БС рич. Та най-вероятният вариант е моделът Warbeast Trace bass http://www.bcrich.com/bass_trace_beast.asp# В новия магазин на Оборище и канала ще трябва да наброя 670 лв. Много ме блазни и моделът NT Warlock, който е с 2 кръстосани адаптера и е цяло парче тяло и гриф. Само че трябва да ми го доставят, тъй като го нямат в наличност и при това за 1070 лв. Та дали си заслужава толкова да се събира още, за да събера посочената сума, или и първият модел би удовлетворил напълно очакванията и нуждите ми? Приемам предложения и за други бас китари, предлагащи се в софийските магазини, които биха представлявали интерес за мен.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.