Jump to content
Българският форум за музиканти

bokanegra

Members
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    гайда

bokanegra's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Здравейте,от скоро се сдобих с такава система-майка и предавател към който си включих канга/микрофончето/ на инструмента /микрофончето е тип брошка като за кларинетите/.Проблема е обаче,че спира/прекъсва/ на високите /или по-силни/ тонове.Незнам някаква защита ли сработва или нещо друго,обаче не е от обхвата,защото го пробвам близо до него и RF сигнала е пълен.Системката е марка HQ.Ако може някой да помогне,или да ме насочи да го дам на някой майстор от Варна или района да го погледне ще съм Ви признателен.Благодаря и поздрави !!!
  2. Здравейте ,отказах се от въпросния модел...сега очаквам предложения от тук че за събота ще ми е нужен ...Бюджета е 150-170 лв. за нещо втора употреба.Моля помагайте ако някой има нещо което не го ползва о се сети-сега му е времето .Поздрави !!
  3. май ще се откажа от него тогава....щом казваш че ще се губи много сигнала.....аз по принцип няма да съм по далеко от най-много 10м .инъче на около 5м ще съм от него най често.Ако само това е проблема ок,ама ако качеството на звука го вади кофти,вече няма смисъл.......
  4. ами търся ,търся и все не мога да открия с моя бюджет от 100-150 лв.за втора ръка,ако някой от тук има нещо подходящо с удоволствие....
  5. за съжаление май никой не е ползвал нещо подобно а .......
  6. Здравейте,искам мнението Ви за това чудо.Ще върши ли работа според Вас.А етого и него- W Audio GTR 1 Guitar Trans Pack (863.25) Поздрави и благодаря предварително.
  7. да,и аз се оглеждам за Audio Technika,само дето не съм ги чувал вобще на живо как са ...инъче си е много добър вариянт тази цена.Ако някой има наблюдение върху тази марка нека сподели..
  8. Здравейте,имам дилема относно какъв безжичен микрофон ще ми свърши работа.Както вече знаета,аз съм гайдар и сега ми трябва такъв микрофон за да избегна дразнещите кабели по време на свирня .Свиря с микрофонче,вградено в самата свирка/гайдуница/ тип кинг,както му викаме ние.Та този кинг свързан с безжично устройство/приемник с предавател/майка/ ще ми върши идеална работа.Въпросът ми е какъв ще ми върши работа,който не е и от най-скъпите марки.Благодаря на отзовалите се !
  9. Въпросът с проблемния потенциометър е решен Решението-нов направен от liquid_death .Пробата е направена-изкара си без проблем цяла сватбичка Искам да изкажа специални благодарности на liquid_death и съветвам и други да се възползват от уменията му. Гаранция за качество и прецизност са на лице!!!!
  10. ако пробваме с нещо от 470 ома до 1 килоом максимум.......?
  11. хмммм......как да посъпим от тук на татък,че да излезе нещо.......
  12. Музикант съм и свиря на гайда с малко микрофонче тип слушалка,което е поставено директно на самата гайдуница.Проблема е ,че то си е с кабелче със моно жак,което директно се вързва към мишпулта,който остава на далеко разстояние и ми е трудно всеки път да регулирам силата на звука.Намерих едно място където да ми направят потенциометър,който да ми стои на колана.Направиха ми потенциометър,обаче правеше сериозен ''брум'',върнах го и ми дадоха друг,вторият е по-добре,обаче пак дава смущения-този път по-малко,но когато е наместен на средно полужение отново смущава като издава едно бръмчене /бъзззззз /което се чува през колоните.Ако е усилен до края или намален бръмченето изчезва,но сложа ли си го на средно полужение не става.Също така,като си пипна жака на кабела /той е метален/също дава смущение., Казаха че може да е от дължината на кабела....От потенциометъра до мишпулте кабела е дълъг 3м.Може ли да е от това?Потенциометъра е 50 кило ома,пише-В50КЩе се надявам някой да помогне.Благодаря! Ето и малко снимки Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
  13. стига де,никой ли не е виждал някъде да се продават.......
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.