Jump to content
Българският форум за музиканти

S-Sim-G

Members
  • Мнения

    35
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно S-Sim-G

  • Рожден ден 06/13/1985

Previous Fields

  • Инструмент
    Бас

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Пловдив

S-Sim-G's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Обществена Репутация

  1. S-Sim-G

    Metal Bass Strings

    Господин Захариев ,както виждате предполагам, отдавна не взимам участие в темата, понеже има много по-квалифицирани хора от мен аз си мълча... Само искам да отбележа, че някои хора, включително Вие, не четете достатъчно внимателно... Къде из цялата тема, съм написал че сетъпа на баса влияе на износването на струните, че просто не се сещам? Опъна на грифа оказва влияние върху това как звучи бас китарата (НЕ ГОВОРЯ ЗА ИЗНОСВАНЕТО НА СТРУНИТЕ). Височината на струните оказва влияние върху това какъв ще е звукът на бас китарата, поради разликата в силата с която трябва да се дърпат струните. Ако силата на дърпане в дясната ръка (съответно лявата при левичарите) е една и съща, звукът при височина 3/32" е един, при 2мм е друг, при 3мм е трети (ОТНОВО НЕ ГОВОРЯ ЗА ИЗНОСВАНЕТО НА СТРУНИТЕ). Тези две неща, височината на струните и опъна на грифа не са константна величина и си заслужава чат-пат да се проверяват, когато започне да не ти харесва звукът на струните... Но, спирам дотук с глупостите и Ви оставям на спокойствие Правете това, което смятате за редно. Повече няма да взимам участие по тази тема. Усмивки и щастие на всички : ))))))))))))))))
  2. Радвам се че ти е харесало Jabs. : )))))))))))))) Предполагам че си успял да го дръпнеш с програмата, която Baby Thomas е предложил : )))) Аз и без това не знам как да го направя да се сваля, скоро си направих облака за да качвам някви такива хави и не съм го разучавал още
  3. Здравейте готини хора : ))) Просто не издържах и реших да споделя радостта си от новите струни, и от новия бас : ))) Пускам линк към едно рифче, което ми хрумна докато се радвах на звука : ))) Надявам се, че ще ви хареса : )) Далеч не е перфектно изсвирено, критика винаги приемам : ))) Усмивки и щастие ви пожелавам : )))))))))) Басът е записан линейно, директно във звуковата карта, от там про тулс. Без допълнителни вмешателства. : )))))))) Бас -- > Fender Jazz bass 4 струнен 95/96 година, японски Звукова карта --> Focusrite Saffire Pro 24DSP https://soundcloud.com/s-sim-g/le-attempt-to-le-groove
  4. Весели празници : ))))))) Много усмивки и щастие ви пожелавам!!! : )))))))))
  5. S-Sim-G

    Хонер

    Ок Hillbilly, не споря, всеки си има мнение. Просто не разбирам слабо агресивното, заядливо отношение. Вярвам, че сюжетът може да бъде изигран с далеч по-приятелски и майтапчийски тон. Това е : ) Усмивки и щастие : ))))))
  6. S-Sim-G

    Хонер

    ... че не си предпочел гугъл, пред музикантския форум... Ами, аз не знам каква е идеята на форума в такъв случай, защото в гугъл можеш да намериш доста неща (реално, почти всичко)... Но видиш ли, понякога е по-приятно да питаш някой сънародник... Само че... за съжаление, очевидно, учтивостта отдавна е "отлетяла" от нашата страна... Много усмивки и щастие пожелавам на всички Пък кой знае, следващият път, може и да не се "хапем" поради работеща некоректно клавиатура... или какъвто е бил там проблема... (все пак, напълно разбираем е въпросът на господина)
  7. S-Sim-G

    Metal Bass Strings

    Натрошаваш парацетамол, и поръсваш китарата ; )
  8. Готини пичове и мадами : ) Продължавайте да се кефите, както досега : )))))))))))) Само нагоре : )))) Една от любимите ми песни, специален поздрав за всички : )))))))))))))))
  9. S-Sim-G

    Metal Bass Strings

    Температурата, според Вас, не влияе ли на метала и дървото, уважаеми Blr? Или да изключим понятия като температурно разширение? Желая Ви здраве и щастие : ))))))))
  10. S-Sim-G

    Metal Bass Strings

    Хихиххихи, не съм фенерче, за да светя... хуаухахуаухахуахуа Влага, температура на помещението, начин на съхранение на баса (когато не се свири на него), възможност на дървото и струните, да издържат на тези външни условия. Не претендирам, че мога да изброя всички външни сили, които действат... но хей, това не означава че ги няма Това, което исках да кажа на Frostseer, е просто следващия път, когато му "загине" саунда на струните, просто първо да си провери сетъп-а на баса, ( ако не го е направил този път), понеже това спестява малко парички в по-дългосрочен план : )))) Другото, уважаеми Blr, е просто оф-топик дискусия между нас, която не е от значение за младия господин, който е започнал темата
  11. S-Sim-G

    Metal Bass Strings

    Сетъп-а на баса, има огромно значение, тъй като след смяната на струните, грифа не се опъва до финалното си положение с едно щракване на пръсти, а отнема време. Отделно има доста други фактори, които влияят на грифа и неговото положение. Щом са "умряли" за 3-4 дена, много по-вероятно е грифа да е "мръднал" нанякъде, отколкото струните да се износят за такъв кратък период. Да не говорим, че колкото и грапава да им е намотката, пича трябва да е свирил по 100 часа на ден, стараейки се, да е с възможно най-мръсните ръце : )))
  12. S-Sim-G

    Metal Bass Strings

    Вероятно си направил тази стъпка, но все пак ще попитам. Въпросният Rotosound, след като е умрял за броени дни, провери ли си setup-a на баса отново?
  13. Здравей : ))))) Не съм имал удоволствието, да свиря с такъв кабинет, но изглежда с доста добри характеристики, и още по-важното на примамлива цена Щом го взимате с цел репетиции, съм абсолютно сигурен че трябва да върши работа 300W амп, трябва да е предостатъчен и за повечето участия, където човек би могъл да свири... това разбира се, зависи и от това, колегите ти колко силно обичат да си чуват инструментите : )))))
  14. Защото... преди време не беше безплатна доставката от Томан. Прав си, моя грешка, че не съм погледнал в Томан.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.