Jump to content
Българският форум за музиканти

musicman

Admin
 • Content Count

  5,884
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  152

Everything posted by musicman

 1. По примера на басистите, които често са подценявани умствено и интелектуално създавам тази тема. Целта е да видите, че и басистите са пълноценни хора! Та, нека тук всеки да се хвали с каквото има, че много се разводниха нещата. От сега искам да чиститя на всички ви новите неща и със здраве да си ги ползвате
 2. musicman

  Форумна среща след пет години

  Според мен живот и здраве, най-рано до година пролетта Освен това форумни срещи правихме миналата година за последно Даже с джемче, беше много гот. Трябва пак да го направим.
 3. musicman

  Купувате ли на сляпо?

  И аз купувам без да пробвам, но това е свързано с конкретни рискове, които аз съм готов да поема. За това, когато давам съвети не го препоръчвам Имам и попадения, имам и разочарования. И няма да спра да пазарувам без да пробвам Как решавам? На първо място имам някакви нужди, от нещо не съм доволен и следя материалите в нета. Когато попадна на нещо интересно - действам Попадения: AXE-FX, Universal Audio Apollo, Line6 Relay G30, Fishmann Blackstack, Bare Knuckle pickups, Fishmann Tripple Play... е не мога да се сетя за всичко
 4. musicman

  Калъф за китара ?

  Най-добре е да си вземеш и китарата, когато купуваш калъф за да е сигурно.
 5. musicman

  Калъф за китара ?

  Не всеки, трябва ти калъф за акустична китара. Защото за електрическа няма да се побере.
 6. Абе хора, нещата са много прости - отива в магазина, тества и избира.
 7. ^ Стига с тези торенти! По-добре дай линкове към оригиналите.
 8. 20 вата лампа са ти абсолютно достатъчни, иди го чуй и ако ти хареса - rock on!
 9. ^ Абсолютно съм съгласен с изключение на това че нещата вървят от долу нагоре. Пороворката е "Рибата се вмирисва от към главата". Тея от долу гледат, че на тези отгоре им се разминава и правят като тях а не обратното. Иначе положението е следното: когато крадеш - god bless read_rules, като теб те крадат - егаси държавата. Не че не си го заслужават по някога... сега като Дисни+ ми отказват регистрация вече втори сезон на Mandalorian - нямам голям избор. И този пример моментално убива всичко хубаво казано до сега.
 10. musicman

  Малко история на форума...

  А бяхме млади....
 11. ^ Бетовен си го имаме. Чалга щимовете са кът
 12. Твърда тарифа? Не знам дали има такова, но ще поразсъждавам пишейки. Твърда тарифа означава някой да ви даде ресурсите си да записвате колкото си щете. Ден, два, пет, месец. После смесване - пак същото. И да кажем, че твърдата цена е 300 лв., това означава, че студиото ще изкара 300 лв. на месец. Което сам разбираш не е много изгодно. За това се работи на час. Ако сте добри - записвате бързо, излиза ви евтино, ако не сте - скъпо. Така е честно според мен. Смесването си е стандартно 3 - 4 часа макс. Там също е възможно да се мотаете, това искам - онова искам. Може и тук да изкарате цял месец. За това според мен не би трябвало да има такива студиа. А и по света е така.
 13. ^ Хубавото на луупването е точно импровизацията Ти ако идеш подготвен... то става като кавър бенд Макар, че то на втория - третия път темите се научават. Проблемът в свиренето по интернет е че не може да се синхронизират устройствата. То и на живо го има този проблем, защото не всички колеги имат луупери с миди. И реално само единия луупи а другите импровизират.
 14. Аз за синтовете питам, не за процесорите С роландски адаптер ли си?
 15. По-скоро място няма... но трябва да измислим нещо. VL3 rulez!!!! И аз ползвам същия Синтовете с какъв адаптер ги управляваш?
 16. musicman

  Смяна на audio interface

  Аз имам Universal Audio Twin Duo и съм много доволен. Само че на MacOS. Имай в предвид, че всички плъгини са платени. Разбира се тя си работи идеално и без тях, но е по-хубаво с тях Включил съм един 8 канален АДАТ интерфейс и съм супер доволен. Всъщност това ми е основната система за записи.
 17. musicman

  Смяна на audio interface

  От така изброените - RME.
 18. С уточнението, че човек не може да прави всичко сам, избери си кои са ти силните страни и ги развивай тях. Останалото го делегирай. После за да минеш на ниво В е ясно - практика, учене, сравнение, практика, учене, сравнение... И тогава вече ще питаш конкретно "как да направя тази китада да звучи ..." а не "какво да подобрявам". Щото всеки дава мнение през собсвтения си мироглед и под подобрение всеки ще има в предвид различни неща. А ти искаш да напаснеш нещо към твоя.
 19. Супер, сега ако кажеш и какво искаш точно да учиш...
 20. Тони, дай някакъв нормален линк. С тоя дропбокс ме губиш. Второ какво значи да продължавам ли? Който иска да направи нещо го прави, който спира- умира. И за това дори няма нужда да съм чул парчето Звучиш малко като "има ли смисъл да се науча да свиря на...?". Това е въпрос на който всеки трябва да си отговори сам и по-нататък от него си зависи дали ще го постигне.
 21. musicman

  Stone Cold

  Браво! Много добре е станало. И това, което всъщност ме изненада най-много е стила в който пее Ванката понеже съм свикнал на някакви други неща.
 22. А пък според мен китарата трябва да отговаря на нивото на усилвателя. Или купуваш китара и после събираш още толкова за усилвател или разделяш бюджета на две и купуваш и двете.
 23. musicman

  Спомени..,спомени!

  Аз все още си пазя един черен Орфей (според мен), който си купих с първата стипендия. Прилича на Фендер страт. Но приликите са до тук. Единственото нещо, което му смених е ключа за превключване на адаптерите, защото се счупи. Но той разбира се не е като Фендерския. Иначе като за българска китара звучеше много добре. Не съм я избирал - късмет. Купих си я с първата стипендия от училище. То една не стигаше, ама те ни ги даваха на годишна база и ми стигна точно за една такава китара. Това беше втората ми китара Орфей Първата е като Гибсън ЕС. И нея я пазя, тя не звучи като първата но пък изглежда добре За справка можете да видите клипа на Контрол - Най щастливия ден. Относно школите, спомням си, че на Синьото се продаваха школи за рок и метъл. Преснимани с пиратски касетки, но това беше После Юбиса на Юли Марков ги преснимаше и продаваше, но преди тях имаше на синьото нещо като музикален магазин.
 24. Уважаеми потребители, този раздел е създаден с цел хората да обсъждат текстове, които са написали самите те. Позволено е и да търсите услуги, но не е позволено да предлагате такива. Понеже тук силно вярваме, че всеки труд заслужава възнаграждение, моля да публикувате всички обяви в които предлагате услуги в базара. Независимо дали са безплатни или не. Практиката показва, че безплатните неща не са качествени и трайни. За това ако предлагате услуга, предлагайте я срещу заплащане на определеното за това място.
 25. musicman

  Detoxica- Аз И Тя

  Браво, много приятно.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.