Jump to content
Българският форум за музиканти

musicman

Admin
 • Content Count

  5,901
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  154

Everything posted by musicman

 1. musicman

  Не на Страха

  ^ Като говорим за интелегентност, интелегентните хора ползват статистиката. И не я взимат от жълтите медии, фейсбук и форумите а от места, на които работят професионалисти в точно тази област за която ти трябва статистика. Ако си съгласен до тук, продължаваме нататък. Та като интелегентни хора, хайде да направим следното. Да видим колко хора са ваксинирани и колко от тях са умряли от ваксината. Като не взмем данните от жълтата преса. И да изчислим колко процента е смъртността от ваксини и да сравним с други болести и причини за смърт. И тогава като интелегентни хора, да направим някакви смислени заключения. Дай сега пак като интелегентни хора да помислим защо страхът не е целта на вируса и изобщо дреме ли му на вируса за страха. Страхът е нормален за човека и служи да ни предпазва да не умрем. Така ни е заложено от Създателя. Ако погледнем статистиката (нали сме интелегентни) ще видим, че има болести с доста по-висока смъртност от корона вируса. Защо не ни е страх от тях а от короната? Защото се създава психоза най-вече от медиите на тази тема. За да не бъда разбран погрешно, не казвам, че медиите не трябва да ни информират. Казвам, че ние като хора това искаме от медиите. Да ни покажат колко хора са умрели от нещо от което ние не сме. Ама може, знае ли човек. И тук вече влизаме в територията на психологията. Дали целта му е да прочисти планетата? Аз на първо четене се сещам за около 50000 по-ефикасни и бързи начини да се затрие половината население на земята. А при короната до колкото знам (от статистиката) е 4% от заразените. Насилственото прочистване няма да промени нищо. Ще се навъдим пак като хлебарки. И в историята има безброй доказателства за това. Ако има толкова умни хора, които да са пуснали вируса за да се прочисти планетата, дали може да са пропуснали този огромен факт?
 2. musicman

  Не на Страха

  По принцип страха не е хубаво нещо в повечето случаи. В конкретния, всеки си има глава на раменете, но аз призовавам: Пазете се и пазете хората около вас! Който има познати, роднини, приятели в болница или е бил вече в болница, знае че това не е обикновен грип. И да, предишните години не съм имал толкова приятели и познати в болница. Даже не си спомням някога някой да е ходил там и да съм разбрал. И като казвам болница имам в предвид проблеми заради които се ходи в болница. Не е сериозно да се говори, че вдигаш температура и те взимат в болницата. Остави другото ама има(ше) и такива, за които нямаше място в болницата и ... Една приятелка наскоро ми каза: Не вярвах в това нещо докато не дойде у нас. Не искам да плаша никого, страхът не е добър съветник, но апелирам за отговорност и зрялост. В последната година видях и преживях много по-страшни неща от ковида, а съм сигурен, че има и още по-страшни. Но това не е повод да се подценява ситуацията. Да, хората умират от какво ли не. Ние също ще умрем някога от нещо. Но това не е повод да подценим ковида. Мерките на правителството и щабовете не мога и не искам да ги коментирам. Те правят най-доброто на което са способни. Друг е въпросът колко са способни. Не искам обаче да съм и на тяхно място, защото тук няма полезен ход. Каквото и да направиш, затриваш хора.
 3. По примера на басистите, които често са подценявани умствено и интелектуално създавам тази тема. Целта е да видите, че и басистите са пълноценни хора! Та, нека тук всеки да се хвали с каквото има, че много се разводниха нещата. От сега искам да чиститя на всички ви новите неща и със здраве да си ги ползвате
 4. ^^ Така записваш или така смесваш? Щото с този ревърб при записа, после какво става когато смесваш?
 5. Първо и сложи струни да видиш ще свири ли.
 6. musicman

  Ноти - откъде да ги намерим?

  https://www.musicnotes.com https://www.sheetmusicdirect.com
 7. Life is Live! Ableton Live е една от най-добрите порограми за композиране на музика. За life не знам, но за live я ползват бая народ.
 8. Аз бих се включил, ако ми го пише в хороскопа Мога да предложа и терен но за максимум 4 човека.
 9. ^ След няколко седмици ще излезе новата версия на Ableton Live и там ще си има всичко каквото имат и другите DAW + "диджейските" екстри. Поне на мен до сега единственото нещо, което ми е липсвало в Live е мулти тейковете. Всичко останало си го има и сега.
 10. ^ Как така не можеш? Какво ти пише? Имай в предвид, че всеки потребител има някакъв лимит на количеството снимки, които може да качва, но не вярвам ти да ти го изхабил. Кажи точно какво пише.
 11. musicman

  Купувате ли на сляпо?

  ^ Нямам оплаквания за момента. Но не съм го тествал все още изцяло. Тези дни ще опитам да запиша акустична китара примерно, но най-интересно ми е как ще се държи на по-високи децибели, което по разбираеми причини няма как да тествам в момента.
 12. musicman

  Купувате ли на сляпо?

  Не бе, тая педалиера е от Томан, от g66 не съм пазарувал скоро.
 13. musicman

  Купувате ли на сляпо?

  Такаааа, междувременно си поръчах Boss OC-5, Harley Benton MP-100 MIDI Foot Controller и Zoom H1n. Нищо от това не бях пробвал. В крайна сметка и трите ми вършат работа. Harley Benton-а с уговорката, че е за домашна употреба, има си кусури. Но за този ценови клас съм доволен.
 14. ^ Пробвай пак и ако не стане, пиши ми на лично да оправим нещата
 15. От сайта на производителя на Addictive Drums: https://www.xlnaudio.com/products/addictive_drums_2
 16. musicman

  Знаете ли как ?

  Според мен всеки от тези се е записал самостоятелно в къщи и е пратил на госпожата, която ги е направила на филмче. Всяка програма, която има multi cam би трябвало да може да го направи. А до колкото знам всички гореспоменати + Final Cut Pro имат.
 17. Не, за отделни песни също. Ползвайте някакви стандартни канали за презентиране, като youtube, soundcluud и т.н., които позволяват директното слушане /гледане от форума. Аз лично не свалям файлове за да чуя нещо.
 18. musicman

  Купувате ли на сляпо?

  AxeFx от https://www.g66.eu Сега си поръчах една миди педалиера, пак на сляпо, другата седмица като дойде ще дам отзиви
 19. По това време на годината (коледа) излизат много намаления. Правя тази тема за да споделяме кой къде е видял нещо на добра цена. Под добра цена разбирам поне 40% намаление. Всички, които искат да слагат оферти да ползват този шаблон за да може да е по-ясно: Какво? : Къде? : Колко? : До кога? : И така започвам по същество в следващия пост...
 20. musicman

  Форумна среща след пет години

  Според мен живот и здраве, най-рано до година пролетта Освен това форумни срещи правихме миналата година за последно Даже с джемче, беше много гот. Трябва пак да го направим.
 21. musicman

  Купувате ли на сляпо?

  И аз купувам без да пробвам, но това е свързано с конкретни рискове, които аз съм готов да поема. За това, когато давам съвети не го препоръчвам Имам и попадения, имам и разочарования. И няма да спра да пазарувам без да пробвам Как решавам? На първо място имам някакви нужди, от нещо не съм доволен и следя материалите в нета. Когато попадна на нещо интересно - действам Попадения: AXE-FX, Universal Audio Apollo, Line6 Relay G30, Fishmann Blackstack, Bare Knuckle pickups, Fishmann Tripple Play... е не мога да се сетя за всичко
 22. musicman

  Калъф за китара ?

  Най-добре е да си вземеш и китарата, когато купуваш калъф за да е сигурно.
 23. musicman

  Калъф за китара ?

  Не всеки, трябва ти калъф за акустична китара. Защото за електрическа няма да се побере.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.