Jump to content
Българският форум за музиканти

musicman

Admin
 • Content Count

  5,806
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  137

Everything posted by musicman

 1. По примера на басистите, които често са подценявани умствено и интелектуално създавам тази тема. Целта е да видите, че и басистите са пълноценни хора! Та, нека тук всеки да се хвали с каквото има, че много се разводниха нещата. От сега искам да чиститя на всички ви новите неща и със здраве да си ги ползвате
 2. Ползвам няколко но да кажем AXE-FX II ми е най-удачно за участия.
 3. Китара -> Процесор -> PA Изглежда много просто но към процесора като сложиш една педалиера и ако искаш да имаш нещо като монитор, те нещата стават пак като с кубе (1х12). Другия вариант е да имаш in-Ear монитори, те са по-леки от кубето но са по-скъпи него Но това мисля, че в по-малките клубове няма да работи щото нямат хубави миксери и не могат да ти дадат сигнал от всички инструменти. Все пак номера е да слушаш всички. Моят съвет е да пробваш. Сега колегите ще ти кажат още идеи, пробвай ги и си харесай. Няма как да разбереш иначе.
 4. musicman

  Майски поздрав!

  Свежо
 5. Беше намалено на 50Е и нямаше как да го пропусна
 6. musicman

  Audacity или Cubase 10

  Това са програми от различен клас. Cubase е много по-добро.
 7. Ако не стане, пиши ще измислим нещо друго
 8. Здравейте приятели на музиката! Център за Музикални Изкуства има удоволствието да ви покани на ден на отворени врати на 20.04.2019г. от 17:00ч. в сградата на ЦМИ (малкото НДК –административна сграда “ПРОНО” на партера)Поканени са всички, които искат да се запознаят с методите ни на обучение или да изберат най-подходящия за тях инструмент! Всеки ще има възможност да зададе въпроси, към нашите преподаватели по: вокално майсторство, барабани, пиано, китара, бас китара, контрабас, тромпет и саксофон!Желателно е предварително да заявите присъствието си на https://www.facebook.com/cmabg/ или на тел.0887311170, като посочите към кой иструмент имате интерес !
 9. Има си базар за тези неща.
 10. Знаеш ли какво е фантомно захранване? Ако не знаеш - не го пипаш и със сигурност няма как да го повредиш. Практически с всичко можеш да свършиш работа стига да знаеш как. Просто започни да го правиш и ще видиш ако нещо не ти харесва - ще го промениш. Не може някой да ти даде съвет за нещо, което самия ти не знаеш как ще потръгне. Аз твърдя, че мога с всяка една от гореизброените карти да запиша мелодет, индъстриал и т.н. Разликите между разните карти можеш да си провериш и сам в сайта на производителя. Обидно е да караш някой друг да направи нещо, което самия ти можеш. Не е от значение какъв интерфейс ( usb, thundebolt ) ще ползваш за момента. Когато започнеш да работиш и нещо от това, което имаш не ти върши работа или не ти достига, тогава питаш конкретен въпрос и ти се отговаря конкретно. Аз лично смятам, че всичко, което имаш е достатъчно за да свършиш работата, която искаш.
 11. ^ Точно с този кабел се свързва.
 12. Музикалната работилница е подходяща за инструменталисти (независимо от нивото и уменията им), свирещи на контрабас и/или бас китара, които имат желание да опознаят типичните мелодико-ритмични особености на различните стилове в джаз музиката. Темите, които ще бъдат засегнати са: изпълнението на определен ритмичен модел на начините за разчупването му подходите за подготовка на характерни ритмически групи ,,следенето‘‘ на определен солист и възможностите за отговор разбитият ритъм или т.нар. начин за акомпаниране ,,broken time’’ взаимодействието на баса с барабаните до каква степен басистът е барабанист начините на звукоизвлизане при различните стилове Музикалната работилница ще бъде отворена за въпроси и всеки, който има желание ще може да посвири! Място на провеждане: Център за музикални изкуства, Пл. ,,България" № 1, Административна сграда ПРОНО (зад малкото НДК, до ресторант ,,Чевермето") на 31 март 2019г. (неделя) от 18:00 до 20:00 часа. Понеже местата ни са ограничени, ще помолим да направите заявка за участие на телефон: 0886 520 994 - Димитър. Вход свободен!
 13. ^ Аз имам чист - MXR CAE Boost/Line Driver Ама ми стана чудно това наистина ли е чист бууст, щото на големите си има малко кривене. Ама малко не съм пипал.
 14. ^ И клийн ли е наистина?
 15. ^ А това малкото скриймърче как е като звук сравнено с по-големите си събратя?
 16. musicman

  Уроци по бас ?

  Виж Центъра за Музикални Изкуства - http://cma-bg.com/bg/ Там преподава Ивайло Звездомиров (ФСБ, Те ) - не знам дали някъде другаде ще намериш по-добър учител.
 17. За аналогови не знам, но има дигитални WiFi миксери, които можеш да управляваш през телефона си.
 18. Любима песен! И много добър аранжимент. Като за база взимам варианта на Extreme. П.П. Сетих се кое е парчето само по инициалите и нямаше как да не го преслушам П.П.П. На второ слушане мисля, че много добре ще стане с един вокал. Не че е лошо така, просто още по-добре ще стане с вокал.
 19. musicman

  Струните На Мрака

  Супер, обаче така става много трудно за администриране, понеже модераторите не знаем нито на теб какво ти е нивото, нито на другите, които пишат. А и сам разбираш, че това е доста субективно. Особено кой какво разбира под "доказани". Не искаме да има караници тук, особено по такива теми. И понеже нямаме възможност да следим всяка такава тема кой какви условия има и да внимаваме някой да не каже нещо, че да обиди автора на темата, искам да помоля да се публикуват само теми, в които няма никакви условия. Между другото в началния ти пост не пише за никакви ограничения: "Ще се радвам да чуя мнения, както за парчето, така и за звука"“ Не пише нищо за нива нито за доказани хора. Предлагам да заключим темата за коментари защото, както казах, нямаме възможност да пресяваме кой какво казва - няма ясни критерии за това. А и незнам дали някой ще се престраши да каже нещо след този разговор.
 20. musicman

  Струните На Мрака

  Хубаво е когато пускате такива теми да уточните, какво очаквате. Например: "Моля само хубави коментари". Което е абсурдно, защото ако искаш мнение на непознати хора, трябва да си готов да чуеш всичко. Ако искаш само хубави коментари, питай жена си, мама, тате, баба, децата ... абе роднините. Но не знам с какво ще ти помогне. Обикновено чуждото мнение е ценно защото хората, които не те познават биха ти казали всичко, както си е. Но, вие си знаете...
 21. За кой град става дума?
 22. Благодаря много! За пръв път печеля нещо от някъде
 23. ^ Що бе? Какво и е?
 24. ^ Твоята е тип тристаен апартамент с две тераси и мазе
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.