Jump to content
Българският форум за музиканти

s.y.n.t.h

Members
  • Мнения

    59
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Profile Information

  • Gender
    Male

s.y.n.t.h's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. На профила ми в myspace http://www.myspace.com/dopebuzz може да чуете новите ми тракове 'Revolver','Revolver Remix',и 'War Beats' с участието на британската вокалистка Shahin Badar(женския глас от PRODIGY' s 'Smack My Bitch Up','Get Up Get Off').Нещата са записвани в лондонското студио 'Strong Room's' с помощта на тонрежисьора на PRODIGY!Enjoy!
  2. За BLOFELD-a и аз съм за,имам WALDORF MICRO Q,разликата между двата е,че BLOFELD-а има всчките wavetables на MICRO Q+тези на MICROWAVE и MICROWAVE XT,а има и повече памет до към 1000 звука и модерното за новите инструменти USB,което си е удобство де!Иначе е по-слаб като възможности от MICRO Q,има по-малко полифония,3 осцилатора(при 5 в MICRO Q).Аз съм много доволен от MICRO Q,много уникални звуци може да се създадът с него с това съчетание на аналогово моделиращ синтез + wavetable синтез,пък и има и FM модулация,страшен звук! За DSI Evolver съм също за,мисля да си купя една такава машина,спрял съм се на Polyevolver-a(4 гласа полифония,Evolver-а и Monoevolver-a са монофонични)!Има два аналогови+два дигитални осцилатора с всичките wavetables на PROPHET VS! Иначе за VIRUS-ите не съм съгласенДоста синтове имам и смених,като него като звук просто няма!Има синтезатори,които се опитват да звучат като други,има и такива,които са уникални като звук,VIRUS-а е и двете!Чист VA синт е примерно YAMAHA AN1x,ROLAND JP8000,жанровата му насоченост идва от това,че доста примерно транс продуценти го използват заради дълбоките му бас и режещите лиид звуци,но VIRUS-а е способен да създаде и куп други звуци,доста експериментални!А иначе и той има wave,освен стандартните за аналоговите синтове saw,sine,pulse,има и някъде още към 100 други waveforms!Просто за мен е уникална и неповторима машина!
  3. Само забравих да спомена,че ROLAND SONIC CELL си е саунд модул,за разлика от WALDORF BLOFELD и ACCESS VIRUS SNOW,които си имат синтез,но пък е тъпкан със звуци,полифонията му е 128 гласа,има USB и т.н.Не бих го предпочел пред другите два де!
  4. Зависи какви пари си готов да дадеш,иначе се сещам за WALDORF BLOFELD,ACCESS VIRUS TI SNOW,ROLAND SONIC CELL!Всичките модели си имат хубава полифония,компактни са и същевременно много мощни!
  5. Днес излиза EP-то ми "In The Mouth Of Madness" в i-Tunes!Албума ще се издава от лондонския лейбъл Just Play Records UK !Съдържа 7 трака,ето линк за всички желаещи да го имат: http://phobos.apple.com/WebObjects/MZStore...mp;id=291217859 Ето и myspace-а ми: http://www.myspace.com/dopebuzz
  6. s.y.n.t.h

    Класика

    1.Rachmaninov-Piano Concerto N-3-за мен е концерта на концертите от тези за пиано 2.Beethoven-Piano sonatas Moonlight,Pathetique,Appassionata,Piano Concerto N-3 и др. 3.Chopin Ballade 1,3,4,Fantasia Impromptu,Grande Valse Brillante и др. 4.Bach-Preludes and Fuges,особено тази в C moll и др. както и доста други симфонични и оркестрови произведения,прекалено много са,за да ги изброя всичките,просто от горе споменатите съм ги свирил(с изключение на Rachmaninov 3-тия концерт,само отделни части,може би някога ще го мина и него...)
  7. И трите модела са със сходни възможности,но бих избрал FANTOM-a,вярно YAMAHA-та е малко по-скъпа(което би трябвало да говори и по-добра),има повече sample RAM памет,но като звук предпочитам ROLAND и КОRG пред YAMAHA.На YAMAHA харесвам старите аналогови синтове- CS10,CS80,имам AN1x,която ми е доста любима,но като цяло не съм голям фен на YAMAHA.Струва ми се,че MOTIF-ите като звук отстъпват на TRITON и FANTOM,използвал съм TRITON,KARMA на KORG,имал съм възможност да пробвам и MOTIF,но пак ROLAND и КОRG като звук ми харесаха повече.Преди време и аз имах същата дилема MOTIF или TRITON,спрях се на TRITON и определено не съжалявам.Просто AWM2 синтеза не ми харесва(YAMAHA са го използвали в доста други синтове и машинки също,с някои от които съм имал възможност да работя).Затова от 3-те workstations бих избрал ROLAND FANTOM(пък и ми харесва повече като дизайн)!Иначе по другите параметри като sequencer,effects и т.н. са почти едни и същи,MOTIF-a даже има повече вградени ефекти и т.н.,но като звук ги предпочитам другите.Това е мойто мнение де!
  8. Аз по-принцип ги имам и 3-те модела,интересно ми беше и друго мнение.За мен най-уникален като звук и възможности е CLAVIA NORD MODULAR,не само че може да имитира перфектно старите аналогови синтове,но е способен да създаде и собствени уникални звуци.Просто там нещата като синтез ми се струват безкрайни,има и FM,и аналогово моделиращ синтез,и какво ли още не,просто може да свържеш всичко с всичко,има над 100 модула,секвенсери,дръм машини и т.н. VIRUS-a също е доста уникален,доста добре влиза като звук в микса на траковете,някак си прави старите звуци да звучат по нов начин,и бас,и lead-овете са уникални,а за SUPERNOVA-та на NOVATION-много чист и дълбок звук,страшен бас и доста възможности като цяло!Звучи ми доста ORBITAL.
  9. Интересно ми е какво ви е мнението за тези три синта,всеки представител на аналоговия моделиращ звук на 3 различни държави,и кой от трите бихте избрали и защо?
  10. Здрасти! Ако си вземеш YAMAHA AN1x ми пиши,ще ти изпратя на пощата доста звуци за него+едитора за него,с който по-лесно можеш да редактираш звуците и параметрите на синта,също да получаваш и изпращаш звуци.Имам даже същата банка със звуци,която си гледал и чул от youtube.com За самия синтезатор мога да ти кажа,че ми е от любимите,доста го използвам,доста добре имитира старите аналогови синтове,нищо че е цифров.Даже бих го сложил в една група с CLAVIA NORD LEAD и ACCESS VIRUS,нищо че е по-евтин от тях.Имам ACCESS VIRUS,наистина е по-добър,но YAMAHA AN1x не му отстъпва с много.Аз,както ти казах,ми е доста любим и го използвам в почти всеки мой трак,може да чуеш малко от нещата ми тук: http://www.myspace.com/dopebuzz Не всичко е изсвирено с YAMAHA AN1x,но участва пълноценно. За звуци можеш да му изпращаш по MIDI път с едитора за него,или ако звуците са в MIDI формат,пак през мидито,но с някоя секвенсерна програма,CUBASE,SONAR и т.н.И да нямаш хубава звукова карта става и с миди кабел през гейм порта.
  11. s.y.n.t.h

    МИДИ

    Ако става въпрос за sysex - параметрите на гласовете са си записани в MIDI-то - и би трябвало да става просто като просвириш файла през секуенсерна програма; или пробвай с Sound Diver, той отваря MIDI-та като sysex банки Аз се оправих,просто е трябвало да го просвиря този миди файл за да се изпратят звуците към синта.
  12. s.y.n.t.h

    МИДИ

    Имам банка от 128 звука,но е в МИДИ формат.Интересувам се как да я изпратя в синтезатора за да мога да свиря с тези звуци?
  13. s.y.n.t.h

    Korg Karma

    Не смятам че Karma е по назад от TRITON-ите(за CLASSIC,LE и TR става въпрос,защото EXTREME и STUDIO са от по-висок клас),тъй като съм свирил и имал и CLASSIC,и LE,в момента имам и Karma.Напротив,даже смятам че Karma ги и надминава.Единственото,което ми липсва в Karma е семплера,SCSI,нищо че имам и друг хардуерен семплер.Другото повече в TRITON CLASSIC е touch screen-a и ribon контролера,но не смятам че те са от голямо значение.Karma може да чете звуците и от 3-те горе поменати TRITON-и,много по-гъвкава е,по новаторска и оригинална,самата Karma технология добавя неща,които TRITON-ите не могат да направят.Както при TRITON-ите и тук може да се сложат MOSS board и expansion платките за допълнително звуци,ефектите и секвенсера са еднакви,но пак самата Karma технология,самите арпежи и глисанда които генерира,я правят според мен по-добра от CLASSIC,LE и TR на TRITON.Тази Karma технология от Korg я сложиха и в други два техни голями синта M3 и OASYS.Не смятам също и че е ориентирана повече към денс музиката,EXTREME ми се струва че е най в тази насока,става за всякаква музика,от класическа,до каквато се сетите.
  14. s.y.n.t.h

    Korg Karma

    Как го виждате този workstation сравнявайки го с TRITON CLASSIC,LE и TR,кой бихте избрали и има ли той почва у нас?Ето малко инфо и демота: http://www.korg.com/gear/info.asp?a_prod_n...p;category_id=1
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.